include in php5

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Tamara

Tamara

14/02/2007 13:41:00
Quote Anchor link
ik gebruik include ene hoop om bijvoorbeeld menu onderdelen oid in mijn site te zetten. sinds ik met php5 werk doet het echter helemaal niks meer, alles wat ik include schittert door afwezigheid. include once werkt ook niet.

hoezo komt dit, en wat is eventueel een alternatief voor het gebruiken van include of require voor het inladen van site elementen?
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:46:33
 
- wes  -

- wes -

14/02/2007 13:53:00
Quote Anchor link
zouden we een stukje code van je mogen, dat schiet op :)
 
Jelmer -

Jelmer -

14/02/2007 13:53:00
Quote Anchor link
Krijg je ook een foutmelding?

Zo nee, probeer eens hetvolgende bovenaan de pagina waar je 'include' in staat te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', true);
 
Tamara

Tamara

14/02/2007 13:57:00
Quote Anchor link
Jelmer: done! hij geeft echter geen foutmelding

<div id="top">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include_once("req/menu.php"); ?>

</div>

en in menu.php staat niets meer dan een simpele html tabel, zonder verdere aankleding

-------------- menu.php -----------------

table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="2" class="menu">
<tr>
<td width="20%"><div align="center"><a href="tape.php">tape</a></div></td>
<td width="20%"><div align="center"><a href="cd.php">cd</a></div></td>
<td width="20%"><div align="center"><a href="anders.php">anders</a></div></td>
<td width="20%">&nbsp;</td>
<td width="20%">&nbsp;</td>
</tr>
</table>

het heeft echt iets met php5 te maken, want hoe ik het gebruik werkte het prima, sinds ik php5 heb geinstalleerd verschijnt er gewoon nada. of ik nu include, include once of require doe.
 
GaMer B

GaMer B

14/02/2007 14:07:00
Quote Anchor link
Dan is er iets mis met je configuratie, want ik gebruik ook PHP5 en gebruik veel de include functie en die werkt goed, zelfs perfect.
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

14/02/2007 14:08:00
Quote Anchor link
probeer het anders met require of require_once ..
en kijk of php de juiste rechten heeft op de map.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door CrawlBackwards
 
Tamara

Tamara

14/02/2007 14:27:00
Quote Anchor link
het was het laatste!! dankjewellll
 
Tamara

Tamara

26/02/2007 16:44:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? include_once("./req/head.html"); ?>

<body>
<div id="all">

<div id="top"> TOP </div>
<div id="menu"> MENU </div>
<div id="content">CONTENT

<div id="left">left</div>
<div id="center">center</div>
<div id="right">right</div>

</div>

<div id="onder">Onder</div>



</div>

</body>
</html>


en in head staat ook niks bijzonders.

Hij doet dus gewoon.... niks
in dreamweaver doet ie het goed, als i khet geheel online gooi doet ie het, maar op mijn localhost include ie gewoon niet. Ik krijg ook geen errors ofzo.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

26/02/2007 16:47:00
Quote Anchor link
check eerst even met file_exists() of het bestand bestaat voor PHP
 
Tamara

Tamara

26/02/2007 17:16:00
Quote Anchor link
ik heb het probleem al: mijn wampserver wil niet online!!
hi jzegt steeds server offline maar ik heb dat helemaal niet ingesteld en als ik restart doet doet hij het alsnog niet en er staat een sluiteltje ofzo in mijn wanp starbalk icoon :( :(
 
- SanThe -

- SanThe -

26/02/2007 17:20:00
Quote Anchor link
Logfiles even bekijken.
 
Tamara

Tamara

26/02/2007 18:31:00
Quote Anchor link
[26-Feb-2007 17:22:22] PHP Warning: opendir(c:/Program Files/wamp/apache2/conf/alias/) [<a href='function.opendir'>function.opendir</a>]: failed to open dir: Invalid argument in D:\WEB\index.php on line 214
[26-Feb-2007 17:22:22] PHP Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in D:\WEB\index.php on line 217
[26-Feb-2007 17:22:22] PHP Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in D:\WEB\index.php on line 224
[26-Feb-2007 17:22:44] PHP Warning: ksort() expects parameter 1 to be array, null given in C:\wamp\scripts\refresh_apache_mod.php on line 37
[26-Feb-2007 17:22:55] PHP Warning: opendir(c:/Program Files/wamp/apache2/conf/alias/) [<a href='function.opendir'>function.opendir</a>]: failed to open dir: Invalid argument in D:\WEB\index.php on line 214
[26-Feb-2007 17:22:55] PHP Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in D:\WEB\index.php on line 217
[26-Feb-2007 17:22:55] PHP Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in D:\WEB\index.php on line 224
[26-Feb-2007 17:23:09] PHP Warning: opendir(c:/Program Files/wamp/apache2/conf/alias/) [<a href='function.opendir'>function.opendir</a>]: failed to open dir: Invalid argument in D:\WEB\index.php on line 214
[26-Feb-2007 17:23:09] PHP Warning: readdir(): supplied argument is not a valid Directory resource in D:\WEB\index.php on line 217
[26-Feb-2007 17:23:09] PHP Warning: closedir(): supplied argument is not a valid Directory resource in D:\WEB\index.php on line 224


php error logfile...

firefox zegt ook dat ie niet met localhost kan verbinden nu trouwens
 
Ralph

Ralph

28/02/2007 13:07:00
Quote Anchor link
Weet iemand of het mogelijk is een pagina in te voegen met include bij OnClick? Dus dat de pagina word ge-include via een link?
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

28/02/2007 13:52:00
Quote Anchor link
Tamara: gebruik je de allerlaatste versie van wampserver? 5 1.7.0? zo ja, heb je de vorige volledig gedeinstalleerd?
zo nee: backup maken van je www map en de oude wamp verwijderen en de nieuwe installeren

ivm dat slotje op je icoon: rechtsklikken en dan 'put online' selecteren. Maar om lokaal te werken mag dat slotje gerust blijven staan.

grtz
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luc Zontrop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.