include in variabele stoppen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

24/12/2008 01:35:00
Quote Anchor link
nou ik veronderstel dat je boven in je index pagina include of zo heb staan
include('functies.php');
nja dan zou die toch dat pagina in moeten lezen?
en dat kost je tijd als functies.php heel erg groot is.

Maar ook als er meer mensen op je site komen, dan word er aan verschillende kanten aan functies.php getrokken waardoor je server traag gaat werken oid. nja
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 17:13:49
 
Chris visser

chris visser

24/12/2008 01:35:00
Quote Anchor link
Ik heb het over een functie.....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
functie test()
{

  echo ik ben een code en mijn laadtijd is lang;
}

?>


Niet dat ik er veel verstand van heb daarom vraag ik het ook ;)
 
Chris visser

chris visser

24/12/2008 01:37:00
Quote Anchor link
oh me post kwam net te laat.

Maar hoe voorkom ik dan dat alle functies tegelijk geladen worden?

Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door chris visser
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

24/12/2008 01:38:00
Quote Anchor link
..
OMG, lees me vorige post maar
 
Chris visser

chris visser

24/12/2008 01:40:00
Quote Anchor link
chris schreef op 24.12.2008 01:37:
oh me post kwam net te laat.

Maar hoe voorkom ik dan dat alle functies tegelijk geladen worden?


Sorry er kwam iemand tussendoor over een include.. Maar ik wil nu dus voorkomen dat alles in 1 keer word ingeladen
 
- SanThe -

- SanThe -

24/12/2008 01:44:00
Quote Anchor link
Dus alleen die functies includen die je nodig hebt.
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

24/12/2008 01:47:00
Quote Anchor link
nou weet ik veel hoe jij je website maakt, en het verschilt ook per site.

nja simpele
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$standaard
= true;
$functie1 = true;
$functie2 = false;
$functie3 = true;
include('includer.php');
?>


includer.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
if($standaard) {
include('func/standaard.php');
}
elseif($functie1) {
include('func/func1.php');
}
elseif($functie2) {
include('func/func2.php');
}
elseif($functie3) {
include('func/func3.php');
}

?>


maar je zou je eigen structuur moeten bepalen, ik ga niet alles voorkauwen.
mja ltr santhe+andere, spreek je morgen (ben slapen).
 
Chris visser

chris visser

24/12/2008 01:51:00
Quote Anchor link
Hmm ik heb er even over nagedacht. Dom eigenlijk. Het enige wat de functies in mijn mainfile doen is de actieve blocken, modules en verbindingen ophalen en deze in de layout verwerken.

De admin.php heeft weer andere functies die pas ingeladen worden als admin.php geladen word etc etc. Dus eigenlijk is dat hetzelfde als hoe jullie het bedoelen.

Ik had het alleen niet helemaal goed uitgelegt denk ik
 
Lode

Lode

24/12/2008 05:20:00
Quote Anchor link
De serverside laadtijd moet echt minmaal zijn als het goed is (geen ultra cheap hosts wellicht)

als je wel gedeelde functionaliteiten hebt in bepaalde onderdelen, maar ook specifieke. Scheid die dan ook in de files... Dan heb je minimale overkill aan includes toch!?
 
Chris visser

chris visser

24/12/2008 15:34:00
Quote Anchor link
Ja heb ik idd.
me mainfile is alleen maar om rechten te bepalen wanneer een module geopend word. Ook de beveiliging zit erin (Anti SQL injectie etc)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.