Include vanuit een andere map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick kuijpers

nick kuijpers

11/03/2013 16:09:00
Quote Anchor link
Heey php'ers,

Ik heb een probleempje met het include van een pagina.
Dit is het probleem:
De actie "login" staat in de map actions maar de config staat in de map "inc".
toch wil ik dat de webpagina "login" de webpagina "config" uit de map inc kan halen.

Dit is wat ik probeerde:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require_once('../inc/class/functies.inc.php');
require_once('../inc/config.php');
?>


Maar daar krijg ik de foutmelding bij dat de map niet bestaat,
deze dus:
Warning: require_once(../inc/class/functies.inc.php) [function.require-once]: failed to open stream: No such file or directory in /var/www/vhosts/habbostift.nl/httpdocs/actions/login.php on line 2

Fatal error: require_once() [function.require]: Failed opening required '../inc/class/functies.inc.php' (include_path='.:/usr/share/pear;') in /var/www/vhosts/habbostift.nl/httpdocs/actions/login.php on line 2

heeft iemand een idee hoe ik dit (anders) kan doen?
Ik hoor het graag.
Groeten,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:13:03
 
Albert de Wit

Albert de Wit

11/03/2013 16:44:20
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo __DIR__;
?>


Probeer vanuit dat pad te includen.
 
Michael R

Michael R

11/03/2013 16:45:29
Quote Anchor link
Dat komt omdat hij denkt dat hij in de map waar login.php staat verder moet zoeken
 
Nick kuijpers

nick kuijpers

11/03/2013 16:45:32
Quote Anchor link
Albert de Wit op 11/03/2013 16:44:20:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo __DIR__;
?>


Probeer vanuit dat pad te includen.


waar moet ik dan precies wat invullen?
 
Albert de Wit

Albert de Wit

11/03/2013 16:46:26
Quote Anchor link
Gewoon in je script. Dan zie je het huidige pad en aan de hand daarvan kun je dan die file includen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/03/2013 19:47:44
Quote Anchor link
Oud stukje maar misschien heb je er wat aan.
 
Michael R

Michael R

11/03/2013 19:52:48
Quote Anchor link
Ik doe altijd gewoon het zelfde script in die map.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.