index.php?id=1 // of korter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mira Desu

Mira Desu

27/07/2010 17:54:03
Quote Anchor link
Hoi iedereen,
Na een tijdje niet meer gecodeerd te hebben ben ik helemaal vergeten hoe de includes werken. De normale
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
include("welcome.php");

$page = $_GET['page'].'.php';
if(file_exists($page)) {
include($page);
};

?>
lukken me nog wel, maar nu wil ik met een plaatje naar een link verwijzen die opent in index.php, zodat hij niet weer alle plaatjes hoeft te laden. 1.html opent dan in index.php op de plek waar ik hem wil hebben. Hoe doe ik dit? Het liefst heb ik natuurlijk niet index.php?id=1 staan onderin de bar, het staat erg slordig. Kan iemand mij hiermee helpen?

Bedankt en groet,
Mira
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:45:26
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/07/2010 18:11:27
Quote Anchor link
Je moet zo ie zo geen files includen welke een relatie hebben tot een $_POST/$_GET waarden, dat is gewoon vragen om problemen.
 
Mira Desu

Mira Desu

27/07/2010 18:14:38
Quote Anchor link
En wat moet ik dan doen i.p.v. $_POST/$_GET?
 

27/07/2010 21:55:47
Quote Anchor link
Array: Key is de waarde van de $_GET, value is bestand.
Zo kun je gewoon 'aangeven' welke bestanden ge-include mogen worden.
 
Jaron T

Jaron T

27/07/2010 22:47:57
Quote Anchor link
Mira Desu op 27/07/2010 18:14:38:
En wat moet ik dan doen i.p.v. $_POST/$_GET?


bijv if pagina = deze pagina { include die pagina.php } .. niet variabel maken om XSS tegen te gaan.
 

28/07/2010 09:24:22
Quote Anchor link
Jaron T op 27/07/2010 22:47:57:
Mira Desu op 27/07/2010 18:14:38:
En wat moet ik dan doen i.p.v. $_POST/$_GET?


bijv if pagina = deze pagina { include die pagina.php } .. niet variabel maken om XSS tegen te gaan.


Doe dan tenminste nog een switch...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.