individuele maat/stuks berekening uit getal

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van IT Operations Manager! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Junior Software Developer C# Verhuursector Verhuur

Samengevat: Wij ontwikkelen en leveren softwaresystemen voor de logistieke sector en de verhuursector. Ben jij geschikt als Junior Software Developer? Heb je ervaring met Delphi? Vaste baan: C# Software Developer Logistiek HBO €2.500 - €3.900 Deze werkgever is een software ontwikkelaar, gericht op software voor de logistieke sector. Deze werkgever heeft eigen producten ontwikkelen en leveren ook maatwerk. Ons bedrijf kent een boeiende en inspirerende werkomgeving met een open cultuur en mogelijkheden voor je verdere ontwikkeling. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Henry

Henry

10/10/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Hoi...

Ik zit met een probleem.
Op mijn werk heb ik me aangeboden om een bestel formulier te maken voor hun producten ( ijzer handel).
Maar nu komt het.
Meestal worden er bepaalde lengtes gevraagd.
Voorbeeld:

Één koker is 6.00 meter lang.
De klant had graag 12 stukken van 1.60 meter (=19.20 meter).
Ik wil weten hoeveel kokers ik benodig, hoeveel stukken ik uit één koker haal, én hoeveel rest ik pér koker én als totaal over houd.

Ik ben alvast begonnen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
/*
in dit voorbeeld gebruik ik
1.55 meter X 5 = 7.75 meter
Dit is 1.75 meer dan mogelijk is.
Het doel is om wanneer ik 2 X de koker van 6 meter neem.
De formule het totaal + de rest neemt.
En mij vertelt hoeveel stuks hij uit elke standaard lengte haalt en dus hoeveel lengtes ik nodig heb.
*/


$zaagsnede = 1550; /* Getal in millimeter(s) (10 milimeter = 1 centimeter) */
$vastemaat = 6000; /* Getal in millimeter(s) (10 milimeter = 1 centimeter) */
$vermenigvuldiger = 5; /* vermenigvuldiging  $vermenigvuldiger X $zaagsnede */
$materiaalsoort = 'koker 50x50x3&nbsp;&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;Standaard lengte:&nbsp;&nbsp;&nbsp;' . $vastemaat .'MM<br /><br />';

echo $materiaalsoort;

$uitkomst = $vastemaat -  $vermenigvuldiger * $zaagsnede;

$som = $vermenigvuldiger * $zaagsnede;

$berekening = $vastemaat . '&nbsp;-&nbsp;'. $vermenigvuldiger . '&nbsp;X&nbsp;' . $zaagsnede . '&nbsp;=&nbsp;' . $som;

echo $berekening . '<br />';

if ($som < $vastemaat)
{
echo '<div style="color: green; font-weight: bold;">REST Materiaal &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;' . $uitkomst . 'MM</div>';
    }
else{
        echo '<div style="color: red; font-weight: bold;">Maximale maat overschreden:&nbsp;&nbsp;' . $uitkomst . 'MM</div>';
        
    }



?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:07:40
 

10/10/2008 22:08:00
Quote Anchor link
Dus ja? Wat is je probleem?
Kijk ook eens naar de modulus operators (extra s voor link).
 
Noppes

Noppes

10/10/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Lekker handig om een voorbeeld te schetsen en dan niet bijpassende code!

1 koker = 6000mm

Aantal uit 1 rol 6000 / 1600 = 3 stuks
3 x 1600 = 4800 restand van 1 stuks 6m koker is dus een 1200mm

Je hebt dus 4 kokers van 6 meter nodig en je houdt dan over 4 kokers van 1200

Je doet er wel verstandig aan om alles eerst naar mm om te rekenen, maar dat had je volgens mij al in de gaten. (note je kan niet doen 12 x 1600 = 19200 / 6000 = 3.2 dat is wel 4 stuks van 6m, alleen weet je nu niet wat het restant per koker is want als je 4 x 6000 = 24000 - 19200 = 4800 en dat is dan 1 koker terwijl je in feite 4 x 1200 per 6m koker overhoud )

Bovenstaande mag je zelf in code uitdenken en verwerken
 
Henry

Henry

10/10/2008 22:37:00
Quote Anchor link
lol... tuurlijk had ik dat al in de gaten.
Dit is ook niet de topic: "plaats een script"(o.i.d)
Dit is de topic "aanvragen".

Afijn... kan een misverstand zijn.

Karl... Bedankt voor je links , alhoewel de eerste voor mij chinees is en ik in de 2de ( nog) niet mijn oplossing voorbij heb zien komen.

Ik ben meer van de appels tellen.
 
Noppes

Noppes

10/10/2008 23:00:00
Quote Anchor link
Relatie tussen delen en modulo (?):

4/3 = 1.333333333
4%3 = 0.333333333

Link 2 zie ik zo snel de relevantie niet van...

Het is meer een vraag die je stelt dan dat je een verzoek doet om iets te scripten!!
 
Henry

Henry

10/10/2008 23:10:00
Quote Anchor link
Sorry voor het misverstand.
Het was mijn intentie om uiteindelijk gezamenlijk tot een resultaat te komen, zodat straks iemand anders er ook iets aan had.
Vandaar ook mijn begin script ( ik moet toch ook mijn inzet tonen).
Anyway ik ben nu met de deel functie bezig maar er staan teveel getallen achter de decimaal.
Ik meende dat ik met de functie round() een decrease kon doen ( lukt nog ff niet.. ben nog opzoek naar het juiste formaat)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$benodigd =  $vastemaat / $zaagsnede;
echo round($benodigd);
 
Noppes

Noppes

10/10/2008 23:13:00
Quote Anchor link
Je moet niet afronden met round.
Je moet afronden naar boven en dat is ceil()

en in principe:
(4/3)-(4%3) = 1
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 
Henry

Henry

10/10/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Oeps.... verwarring bovenstaande had moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$verkrijgt =  $vastemaat / $zaagsnede;
echo $verkrijgt. '<br />';
echo round($verkrijgt);
 

10/10/2008 23:22:00
Quote Anchor link
Noppes schreef op 10.10.2008 23:00:
Link 2 zie ik zo snel de relevantie niet van...

Op wiki staat dat modulo operator teken % is, dan zoek je op php.net op wat dat nou is.
 
Noppes

Noppes

10/10/2008 23:24:00
Quote Anchor link
Helaas weten velen de % niet te vertalen naar modulo en ook niet modulo naar %. Je zal eerder mod() verwachten als functie zijnde
 
Henry

Henry

10/10/2008 23:40:00
Quote Anchor link
Noppes bedankt voor je ceil() tip!
Hierdoor kwam ik op floor() uit.
simpel voorbeeld zou dan zijn ( let wel in dit minimale aantal):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$verkrijgt
=  $vastemaat / $zaagsnede;
//$rest = $vastemaat - $verkrijgt; //fout
echo '<br />U verkrijgt&nbsp;<b>'. floor($verkrijgt) .  '</b>&nbsp;stukken uit 1 lengte van ' . $vastemaat;
?>


Volgende stap ben ik mee bezig ... rest berekenen + aantal benodigde kokers
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henry
 
Henry

Henry

11/10/2008 00:19:00
Quote Anchor link
BIJNA!!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?
/*
in dit voorbeeld gebruik ik
0.35 meter X 500 = 175 meter
Nu alleen nog het REST materiaal berekenen pér lengte van 6 meter én de totale rest
*/


$zaagsnede = 350; /* Getal in millimeter(s) (10 milimeter = 1 centimeter) */
$vastemaat = 6000; /* Getal in millimeter(s) (10 milimeter = 1 centimeter) */
$vermenigvuldiger = 500; /* vermenigvuldiging  $vermenigvuldiger X $zaagsnede */
$materiaalsoort = 'koker 50x50x3&nbsp;&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;Standaard lengte:&nbsp;&nbsp;&nbsp;' . $vastemaat .'MM<br /><br />';

echo $materiaalsoort;

$uitkomst = $vastemaat -  $vermenigvuldiger * $zaagsnede;

$som = $vermenigvuldiger * $zaagsnede;

$berekening = $vastemaat . '&nbsp;-&nbsp;'. $vermenigvuldiger . '&nbsp;X&nbsp;' . $zaagsnede . '&nbsp;=&nbsp;' . $som;

echo $berekening . '<br />';

if ($som < $vastemaat)
{
echo '<div style="color: green; font-weight: bold;">REST Materiaal &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;' . $uitkomst . 'MM</div>';
    }
else{
        echo '<div style="color: red; font-weight: bold;">Maximale maat overschreden:&nbsp;&nbsp;' . $uitkomst . 'MM</div>';
        
    }

$verkrijgt =  $vastemaat / $zaagsnede;

echo '<br />U verkrijgt&nbsp;<b>'. floor($verkrijgt) .  '</b>&nbsp;stukken uit 1 lengte van ' . $vastemaat. 'MM';

$benodigd = $vermenigvuldiger - floor($verkrijgt);
if ( floor($verkrijgt) < $vermenigvuldiger){
    echo '<br />U heeft nog&nbsp;<b>' . ceil($benodigd) . '</b>&nbsp;delen nodig';
}
else{ 'ok';
}

$totaal = ceil($benodigd) / floor($verkrijgt);
echo ' <br />U heeft nog &nbsp;<b>' . ceil($totaal) . '</b>&nbsp;x&nbsp;' .$vastemaat . 'MM&nbsp;nodig';
?>


Nu alleen de rest nog berekenen
 

11/10/2008 00:25:00
Quote Anchor link
Niet bumpen. (Wat is bumpen?)


Noppes schreef op 10.10.2008 23:24:
Helaas weten velen de % niet te vertalen naar modulo en ook niet modulo naar %. Je zal eerder mod() verwachten als functie zijnde

D'r staat daar aan de rechterkant zelfs een lijstje van wat de operator teken is per taal. En dan voornamelijk mod of % dus.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Henry

Henry

11/10/2008 00:42:00
Quote Anchor link
Wat heeft het bumpen er nu weer mee te maken?.

waar hebben we het over?
 

11/10/2008 00:47:00
Quote Anchor link
Henry schreef op 11.10.2008 00:42:
Wat heeft het bumpen er nu weer mee te maken?.

waar hebben we het over?

Je post een nieuw bericht, om te melden dat je er bijna bent. Dit had je via een edit moeten doen. Om een edit te kunnen doen moet je op Afbeelding bij je bericht klikken.
 
--

--

11/10/2008 00:47:00
Quote Anchor link
Klik de links van Karl aan en je weet wat er bedoeld wordt.
 
Henry

Henry

11/10/2008 01:06:00
Quote Anchor link
Ok ... begrepen ... maar hij is nu klaar , iig zover als ik had verzocht:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?
/*
 
in dit voorbeeld gebruik ik
3.30 meter X 397 = 1310.1 meter
Tevens wordt het REST materiaal berekend pér lengte van 6 meter én de totale rest

*/


$zaagsnede = 3300; /* Getal in millimeter(s) (10 milimeter = 1 centimeter) */
$vastemaat = 6000; /* Getal in millimeter(s) (10 milimeter = 1 centimeter) */
$vermenigvuldiger = 397; /* vermenigvuldiging  $vermenigvuldiger X $zaagsnede */
$materiaalsoort = 'koker 50x50x3&nbsp;&nbsp;&nbsp;|&nbsp;&nbsp;Standaard lengte:&nbsp;&nbsp;&nbsp;' . $vastemaat .'MM<br /><br />';

echo $materiaalsoort;

$uitkomst = $vastemaat -  $vermenigvuldiger * $zaagsnede;

$som = $vermenigvuldiger * $zaagsnede;

$berekening = $vastemaat . '&nbsp;-&nbsp;'. $vermenigvuldiger . '&nbsp;X&nbsp;' . $zaagsnede . '&nbsp;=&nbsp;' . $som;

echo $berekening . '<br />';

if ($som < $vastemaat)
{
echo '<div style="color: green; font-weight: bold;">REST Materiaal &nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;' . $uitkomst . 'MM</div>';
    }
else{
        echo '<div style="color: red; font-weight: bold;">Maximale maat overschreden:&nbsp;&nbsp;' . $uitkomst . 'MM</div>';
        
    }

$verkrijgt =  $vastemaat / $zaagsnede;

echo '<br />U verkrijgt&nbsp;<b>'. floor($verkrijgt) .  '</b>&nbsp;stukken uit 1 lengte van ' . $vastemaat. 'MM<br />';

$benodigd = $vermenigvuldiger - floor($verkrijgt);
if ( floor($verkrijgt) < $vermenigvuldiger){
    echo '<br />U heeft nog&nbsp;<b>' . ceil($benodigd) . '</b>&nbsp;delen nodig';
}
else{ 'ok';
}

$totaal = ceil($benodigd) / floor($verkrijgt);
echo ' <br />U heeft nog &nbsp;<b>' . ceil($totaal) . '</b>&nbsp;x&nbsp;' .$vastemaat . 'MM&nbsp;nodig<br /><br />';

$totaallengtes = floor($verkrijgt) + ceil($benodigd);
echo 'U heeft in totaal:&nbsp;<b>'. $totaallengtes . '</b>&nbsp; lengtes nodig<br /><br />';
$restperlengte = $vastemaat - floor($verkrijgt) * $zaagsnede;

echo 'rest per lengte--------->' . $restperlengte . 'MM<br /><br />';
$totalerest = $restperlengte * $vermenigvuldiger;
echo 'Totale rest  bedraagt--------->' . $totalerest . 'MM';
?>


Voor iedereen die er wat aan heeft , veel plezier ermee.

Grtzz wHiTeHaT
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Henry
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/10/2008 12:23:00
Quote Anchor link
Toch nog even mijn oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
    $a
['kokerlengte']             = 600;
    
    $a['benodigde_stukken']        = 397;
    $a['benodigde_lengte']         = 330;
    
    $a['rest_per_koker']        = $a['kokerlengte'] % $a['benodigde_lengte'];
    $a['aantal_per_koker']         = ($a['kokerlengte'] - $a['rest_per_koker']) / $a['benodigde_lengte'];
    $a['aantal_rest_stukken']     = $a['benodigde_stukken'] % $a['aantal_per_koker'];
    $a['aantal_hele_kokers']     = ($a['benodigde_stukken'] - $a['aantal_rest_stukken']) / $a['aantal_per_koker'];
    $a['rest_eindkoker']         = ($a['aantal_rest_stukken'] == 0) ? 0 : $a['kokerlengte'] - $a['aantal_rest_stukken'] * $a['benodigde_lengte'];
    $a['totaal_kokers']            = ($a['aantal_rest_stukken'] == 0) ? $a['aantal_hele_kokers'] : $a['aantal_hele_kokers'] + 1;
    
    echo 'Totaal benodigde kokers: '.$a['totaal_kokers'].'<br />
          Aantal stukken per koker: '
.$a['aantal_per_koker'].'<br />
          Rest per koker: '
.$a['rest_per_koker'].' cm </br />
          Totaal rest: '
.($a['rest_per_koker'] * $a['aantal_hele_kokers'] + $a['rest_eindkoker']).' cm.<br />
          <br />
          <pre>'
.print_r($a, true).'</pre>';
?>


Edit:
En dat geeft in dit geval dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
Totaal benodigde kokers: 397
Aantal stukken per koker: 1
Rest per koker: 270 cm
Totaal rest: 107190 cm.

Array
(
    [kokerlengte] => 600
    [benodigde_stukken] => 397
    [benodigde_lengte] => 330
    [rest_per_koker] => 270
    [aantal_per_koker] => 1
    [aantal_rest_stukken] => 0
    [aantal_hele_kokers] => 397
    [rest_eindkoker] => 0
    [totaal_kokers] => 397
)


Edit 2:
Grote voordeel is hier dat ik nergens afrond en er dus ook geen afrondingsfouten in voor kunnen komen.

Edit 3 & 4:
Code nog wat verbeterd
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Noppes

Noppes

11/10/2008 12:34:00
Quote Anchor link
@PHP Newbie
Je berekening klopt niet

1 koker = 6000 mm
Nodig 12 stukst van 1600mm

Je hebt dus 4 kokers nodig van 6000mm
en dan houd je 4 kokers van 1200mm over

Jouw uitkomst is:
array(8) {
["kokerlengte"]=>
int(6000)
["benodigde_stukken"]=>
int(12)
["benodigde_lengte"]=>
int(1600)
["rest_per_koker"]=>
int(1200)
["aantal_per_koker"]=>
int(3)
["aantal_rest_stukken"]=>
int(0) fout want je houd 4 kokers over van 1200mm
["aantal_hele_kokers"]=>
int(4) ????
["rest_eindkoker"]=>
int(6000) ????
}
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/10/2008 12:44:00
Quote Anchor link
noppes,

"aantal rest stukken" is niet het totaal aantal rest stukken, maar het aantal rest stukken wat niet uit een vorige koker is gekomen.
 
Henry

Henry

11/10/2008 13:02:00
Quote Anchor link
wanneer ik de volgende aantallen nodig heb met bij behorende maat , klopt de berekening van de resten niet meer.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$a['kokerlengte']             = 600;
    
    $a['benodigde_stukken']        = 397;
    $a['benodigde_lengte']         = 330;
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.