info naar volgende pagina zetten + database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Keesje Sanane

keesje Sanane

01/12/2014 11:04:21
Quote Anchor link
ik wil via select functie (denk niet dat het handig is maar weet niet veel) dat de gekozen id en gekozen aantal dagen verder gaan naar de volgende pagina genaamd reserveren.php
met id moet het de id en omschrijving laten zien die vanaf de database gehaald kan worden

dit is wat ik heb

dit is auto.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70


<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<style>
table, th, td {
     border: 1px solid black;
}
</style>
</head>
<body>
        <a href="Home2.php">Home</a>
      <a href="Auto.php">auto`s</a> <br/><br/>
    
<?php include("Header.php");?>

<?php AutoInfo();?>
      <br>
      <br>
      kies de id van uw gewenste auto
<select>
    <option>7</option>
    <option>8</option>
    <option>9</option>
    <option>10</option>
    <option>11</option>
    <option>12</option>
    <option>13</option>
    <option>14</option>
    <option>15</option>
    <option>16</option>
    <option>17</option>
    <option>18</option>
</select>
      
      aantal hoeveel dagen :
<select>
    <option>1</option>
    <option>2</option>
    <option>3</option>
    <option>4</option>
    <option>5</option>
    <option>6</option>
    <option>7</option>
    <option>8</option>
    <option>9</option>
    <option>10</option>
    <option>11</option>
    <option>12</option>
    <option>13</option>
    <option>14</option>
    <option>15</option>
    <option>16</option>
    <option>17</option>
    <option>18</option>
    <option>19</option>
    <option>20</option>
    <option>21</option>
</select>
      
      
      <button onclick="location.href='Reserveren.php'">reserveren</button>

      

 

</body>
</html>


dit is reserveren.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
      
<html>
<body>
   <a href="Home2.php">Home</a>
      <a href="Auto.php">auto`s</a> <br/><br/>
<?php include("Header.php"); ?>
    
    
    Uw gewenste auto is = hier komt de id met omschrijving  <br>
    
    prijs is = prijs per dag ( aflezen van database)  <br>
    
    u wilt het voor zoveel dagen reserveren hier komt aantal dagen  <br><br>
    
      <button onclick="location.href='factuur.php'">reserveer</button>
    
    
    
    
    
    
    
</body>
</html>


ik kan de tabel niet laten zien van mn database daarom ff copy paste gemaakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
id    kenteken    merk    prijs per dag
7    11-PO-TT    BMW 730 (diesel v12)     85,-
8    18-YY-GG    BMW 323 (benzine)     85,-
9    23-67-RW    BMW 525 (turbodiesel)     100,
11    32-56-IR    Mercedes CLK (benzine)     120,
12    45-RR-76    Rolls-Royce Silver Shadow     185,
13    89-PE-TT    Porsche 911s     130,
14    05-HJ-UF    BMW 323 (benzine)     85,-
15    TD-67-HB    BMW 525 (turbodiesel)     100,
16    98-67-HI    BMW 525 (turbodiesel)     95,-
17    32-56-IK    Mercedes Pullman     140,
18    42-RT-76    Rolls-Royce Silver Shadow     185,


kan iemand mij redden :(
- Aar -:
Overtollige vraagtekens uit topictitel verwijderd
Gewijzigd op 01/12/2014 11:26:24 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:36:14
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2014 11:07:31
Quote Anchor link
Leer eerst de basics en maak een formulier.
Zie verder www.phptuts.nl eens.
 
Kevin J

Kevin J

01/12/2014 11:24:57
Quote Anchor link
Sowieso zou ik verdiepen in PHP en forums, maar ik kan het je gedeeltelijk voorkauwen, let op dit is niet getest doe ik snel uit hoofd onder werktijd.
Ten eerste geef je select een name, en je option een value
Ook moet je er nog een form omheen bouwen.
Dus klein voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form action="reserveren.php" method="POST">
<select name="autoid">
  <option value="1">1</option>
  <option value="2">2</option>
  <option value="3">3</option>
  <option value="4">4</option>
</select>
<input type="submit" value="Bevestig">
</forum>


en dan ook zo met dagen
en dan in reserveren.php gebruik je bijvoorbeeld de volgende code op de plaats waar je ID wilt hebben:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_POST['autoid'];
?>


Als je de gegevens van je auto uit de database wilt halen kan ook, zou ik kunnen uitleggen maar dan moet ik weten of je MySQL of MySQLi gebruikt. Want gaat bij beide anders.
 
Keesje Sanane

keesje Sanane

01/12/2014 19:22:35
Quote Anchor link
ik gebruik msql i maar snap het nu en voor aantal dagen wat raad je me daarvoor aan ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2014 19:28:10
Quote Anchor link
Kan je je vraag duidelijker omschrijven?
 
Kevin J

Kevin J

01/12/2014 19:58:21
Quote Anchor link
Keesje Sanane op 01/12/2014 19:22:35:
ik gebruik msql i maar snap het nu en voor aantal dagen wat raad je me daarvoor aan ?

Wat bedoel je? Het is btw MySQLi
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

01/12/2014 20:32:00
Quote Anchor link
Kevin Jager op 01/12/2014 11:24:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select name="autoid">
  <option value="1">1</option>
  <option value="2">2</option>
  <option value="3">3</option>
  <option value="4">4</option>
</select>

Het is niet nodig om een value mee te geven aan de option als die gelijk is aan de innerHTML.

Echter het zou wel fijn zijn als de gebruiker weet welke auto hij/zij/het selecteert.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<select name="autoid">
  <option value="1">Fer Testaroesta</option>
  <option value="2">Lambo Duvel</option>
  <option value="3">Misdebusni Glock 1.8i.beta</option>
  <option value="4">Klojota Prigel</option>
  <option value="5">Mazdarati 345 Waterproof Edition</option>
</select>

Dit kan je vanuit de database genereren.
 
Kevin J

Kevin J

01/12/2014 20:36:06
Quote Anchor link
Ger van Steenderen op 01/12/2014 20:32:00:
Kevin Jager op 01/12/2014 11:24:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<select name="autoid">
  <option value="1">1</option>
  <option value="2">2</option>
  <option value="3">3</option>
  <option value="4">4</option>
</select>

Het is niet nodig om een value mee te geven aan de option als die gelijk is aan de innerHTML.

Echter het zou wel fijn zijn als de gebruiker weet welke auto hij/zij/het selecteert.
Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<select name="autoid">
  <option value="1">Fer Testaroesta</option>
  <option value="2">Lambo Duvel</option>
  <option value="3">Misdebusni Glock 1.8i.beta</option>
  <option value="4">Klojota Prigel</option>
  <option value="5">Mazdarati 345 Waterproof Edition</option>
</select>

Dit kan je vanuit de database genereren.


Klopt maar leek me wel handig voor hem om even duidelijk te maken.
En dat onderste klopt ook maar voor mij kwam over dat hij die dingen uit database wilde halen vond vaag maar luister gewoon naar hoe hij vraagt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.