info uit een array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Crazyme

Crazyme

19/09/2006 11:17:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met een website die aan een zelfgemaakt cms zit. Nu ben ik bezig met het halen van de informatie uit de database en heb ik de volgende vraag.

Ik haal op deze manier alle acties op.

$sql = "SELECT * FROM muziekkopen_producten WHERE actie > '0' ORDER BY actie LIMIT 0, 5";
$acties = mysql_query($sql);

Nu zijn er bv 4 producten die een actie zijn nu wil ik bv het 3 product op een plek tonen en het 4e product op een andere plek hoe doe ik dit. Als ik bijvoorbeeld het art_nr wil laten zien doe ik dat zo
$row['art_nr'] maar nu wil ik dus het artikelnummer van het 4e product laten zien.

Alvast bedankt!

Groeten, Crazyme
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 12:44:40
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/09/2006 11:53:00
Quote Anchor link
Je zou eerst alle gegevens in een array kunnen gooien met behulp van een while loop en daarna de gegevens uit deze array halen...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
$sql
= "
    SELECT *
    FROM muziekkopen_producten
    WHERE actie > '0'
    ORDER BY actie LIMIT 0, 5
    "
;

if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_error());
}

else
{
    while($row = mysql_fetch_array($res))
    {

        $array[] = $row;
    }
}


$artikel_nr_1e = $array[0]['art_nr']
$artikel_nr_4e = $array[3]['art_nr']
enz...

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.