info uit string halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martin vd B

Martin vd B

02/06/2008 14:27:00
Quote Anchor link
Hoi,

Stel je hebt het volgende:

Je haalt een eksterne pagina dmv van fopen en fgets. Deze zet je dus in een string en je hebt de hele eksterne pagina in een string. Hier wil je alle belangrijke informatie tussen bepaalde HTML tags weghalen.

Je hebt in de body van de string een hele rij met dit soort gegevens zitten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<li><small><a href="/view_profile.asp?userid=27454">gebruiker1</a> <font color="#c6c6c6">(09-02-2006 kl. 17:17)</font></small><br>    
<li><small><a href="/view_profile.asp?userid=28778">gebruiker2</a> <font color="#c6c6c6">(09-02-2006 kl. 17:17)</font></small><br>    
enz enz


Nou wil ik uit deze lange rij van honderden gebruikers graag het userid (die is te vinden in de link) en de gebruikersnaam (die tussen de <a>-tags) hebben. Deze gebruikers wil ik allemaal in een array zetten en in een db opslaan.

Hoe doe ik dit het best?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martin vd B
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 19:59:21
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

02/06/2008 14:30:00
Quote Anchor link
Regular expressions.
 
Rens nvt

Rens nvt

02/06/2008 14:32:00
Quote Anchor link
martin, kijk eens naar de functie preg_match_all
 
Martin vd B

Martin vd B

02/06/2008 14:38:00
Quote Anchor link
Tuurlijk, stom dat ik daar nog niet aan had gedacht ..
 
Martin vd B

Martin vd B

03/06/2008 14:50:00
Quote Anchor link
Zou iemand voor mij een beginnetje kunnen maken?

Reguliere Expressies is namelijk niet mijn sterkste punt..
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/06/2008 14:52:00
Quote Anchor link
Javascript oplossing :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<div id="response">
</div>
<script type="text/javascript">
    var allLinks = document.getElementsByTagName("a") ;
    for(var i=0; i< allLinks.length;i++)
    {
        if(allLinks[i].href.substring(18) == "/view_profile.asp")
        {
            temp = allLinks[i].split("=") ;
            var uid = temp[1] ;
            document.getElementById("response").innerHTML = "uid="+uid+" gebruiker="+allLinks[i].innerHTML."<br />"
        }
    }
</script>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jacco Engel
 
Martin vd B

Martin vd B

03/06/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Het hoofdstuk javascript heb ik ook overslagen :P ;)
 
Jacco Engel

Jacco Engel

03/06/2008 14:57:00
Quote Anchor link
DFaarom ben ik ook zo aardig geweest het voor je te doen :_)
 
Martin vd B

Martin vd B

03/06/2008 15:05:00
Quote Anchor link
ik doe dit toch liever mbh van PHP ivm verdere afwerking.

Ik kijk wel even verder..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.