informatie ophalen van andere website [probleem]

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Eilander

Marco Eilander

15/12/2013 23:19:17
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb deze pagina gemaakt:
http://rmhproductions.nl/test/index.php?gebruikersnaam=sulanum

maar wil daar mee graag informatie halen van de website die ik in index.php heb ingesteld.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
echo "<title>info van :: ".$_GET['gebruikersnaam']."</title>";
$gebruikernaam = $_GET['gebruikersnaam'];
$handle = @fopen("http://www.secretcrime.nl/member/".$gebruikernaam."", "ONLINE");
if ($handle) {
    while (($buffer = fgets($handle, 2000)) !== false) {
        echo $buffer;
    }

    if (!feof($handle)) {
        echo "Error: unexpected fgets() fail\n";
    }

    fclose($handle);
}

?>


ik wil graag dat ik alleen bepaalde informatie krijg van "secretcrime", die ik in mijn index.php zelf heb aangegeven, maar heb geen idee hoe.

Zou graag willen hebben dat die alleen deze informatie ophaalt :
- gebruikersnaam
- power
- familie

Even een vraag over deze regel
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$handle = @fopen("http://www.secretcrime.nl/member/".$gebruikernaam."", "ONLINE");


Toen ik deze code vond, stond er eerst "r" i.p.v. "ONLINE", maar wat houd dat precies in?

Met vriendelijke groet,
Marco
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:42:35
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/12/2013 23:53:01
Quote Anchor link
>> Toen ik deze code vond, stond er eerst "r" i.p.v. "ONLINE", maar wat houd dat precies in?

En waarom heb je dat veranderd in "ONLINE"?
 
Erwin H

Erwin H

15/12/2013 23:57:43
Quote Anchor link
Goed idee om dus de manual te gaan lezen: fopen
Quote:
resource fopen ( string $filename , string $mode [, bool $use_include_path = false [, resource $context ]] )

mode

The mode parameter specifies the type of access you require to the stream. It may be any of the following:
 
Marco Eilander

Marco Eilander

16/12/2013 00:00:36
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/12/2013 23:53:01:
>> Toen ik deze code vond, stond er eerst "r" i.p.v. "ONLINE", maar wat houd dat precies in?

En waarom heb je dat veranderd in "ONLINE"?


Zonder iets uit te proberen, kom je nergens :P
Was gewoon benieuwd, wat het deed, als ik het veranderde naar online.
(dat hij evnt de lijn zo lezen waar "online" staat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

16/12/2013 00:17:56
Quote Anchor link
>> Zonder iets uit te proberen, kom je nergens :P

Correct, maar zou het dan niet eerst wat slimmer zijn om je te verdiepen in wat je aan het doen bent? Als je altijd op deze manier programmeert, kom je niet ver. Je doet iets waarvan je de gevolgen niet weet, en dan ga je vervolgens ook nog aan ons vragen wat je eigenlijk aan het doen bent? Volgens mij snap je zelf ook wel dat dat niet heel handig is ;)

Afbeelding
 
Albert de Wit

Albert de Wit

16/12/2013 11:31:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$handle = @fopen("http://www.secretcrime.nl/member/".$gebruikernaam."", "ONLINE");


Slecht idee om een '@' te gebruiken om je errors te verbergen. Dat is hetzelfde als je kleren onder je bed schuiven om je kamer 'op te ruimen'. Verder zou ik niet fopen gebruiken. Ik heb het zelf nog nooit voor die reden gebruikt. Ik zou zelf file_get_contents gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$handle = file_get_contents("http://www.secretcrime.nl/member/".$gebruikernaam);
 
Marco Eilander

Marco Eilander

17/12/2013 17:14:11
Quote Anchor link
@ albert, Ik kom niet echt verder.
Ik heb ook wat tutorials en google afgezocht, maar kom niet bij de nuttige informatie, die ik nodig heb.

Nu krijg ik alleen de tekst en afbeeldingen te zien, zonder layout.

Stel, je hebt deze profiel : http://www.secretcrime.nl/member/sulanum
is er dan een mogelijk om met file_get_contents, de volgende teksten (apart) kan pakken?
- gebruikernsaam
- familienaam
- rank

ik wil namelijk die informatie / gegevens gebruiken voor banners.
(die systeem is al klaar), zodat je daar live de informatie kan zien van de gebruiker.
Aangezien de website niet van mij is, kan ik niet simpelweg de informatie uit de database halen.
 
Michael -

Michael -

17/12/2013 18:02:17
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
/* De gebruiker waarvan je de gegevens wilt ophalen */
if(!isset($_GET['user'])){$_GET['user'] = 'sulanum';}

/* Pagina ophalen en opslaan in $handle */
$handle = file_get_contents('http://www.secretcrime.nl/member/' . htmlspecialchars($_GET['user'], ENT_QUOTES));
/* Alles tussen <td> en </td> opslaan in $result */
if(isset($handle)){
    preg_match_all('|<td[^>]*?>(.*?)</td>|si', $handle, $result);
}


/* De velden die we willen hebben */
$fields = Array('Gebruikersnaam','Power','Familie');

if(isset($result)){
    foreach($result[0] AS $key=>$val){
        $val = strip_tags($val); // Html verwijderen
        if(strlen($val) > 0 && array_keys($fields, $val)){ // Als waarde in $fields voorkomt...
            $array[$val] = strip_tags($result[0][$key+2]); // opslaan in $array()
        }
    }
}


/* Deze velden weergeven */
if(isset($array)){
    foreach($array AS $title=>$value){
        echo $title . ': ' . $value . '<br />';
    }
}
else {
    echo 'Gebruiker niet gevonden';
}

?>
Gewijzigd op 17/12/2013 18:03:10 door Michael -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.