Ingevulde data komt niet in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Axl vd

axl vd

30/08/2013 15:09:17
Quote Anchor link
Hi,


waar ga ik de fout in? zoek al dagen, maar bij de submit knop van de index optie wordt ik voorzien van alle code uit [qoute3]om die reden wordt er ook geen data in mijn database ingevoerd.

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$localhost
= "localhost";
$dbuser = "root";
$dbpass = "pw";
$dbname ="vracht";

$connect = mysql_connect($localhost, $dbuser, $dbpass);
mysql_select_db("$dbname", $connect);

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
<html>
<head>
</head>
<meta http-equiv="content-type" content = "text/html; charset=utf-8" />
<title></title>

<body>
<form method="post" action="regprocess.php" >
<table width="300" border="0">
<tr>
<td>Idnumber</td>
<td><input type= "text" name="Idnumber" /></td>
</tr>
<tr>
<td>Size</td>
<td><input type= "text" name="Size" />
</tr>
<tr>
<td>Diameter</td>
<td><input type= "text" name="Diameter" />
</tr>
<tr>
<td>Tips</td>
<td><input type= "text" name="Tips" />
</tr>
<tr>
<td>Nr._Of_bulb</td>
<td><input type= "text" name="Nr._of_bulb" />
</tr>
<tr>
<td>Cu.ft.</td>
<td><input type= "text" name="Cu.ft" />
</tr>
<tr>
<td>Length</td>
<td><input type= "text" name="Lenght" />
</tr>
<tr>
<td>Height</td>
<td><input type= "text" name="Height" />
</tr>
<tr>
<td>Width</td>
<td><input type= "text" name="Width" />
</tr>
<tr>
<td>CBM</td>
<td><input type= "text" name="CBM" />
</tr>
<tr>
<td>G.W.</td>
<td><input type= "text" name="G.W." />
</tr>
<tr>
<td>N.W.</td>
<td><input type= "text" name="N.W." />
</tr>
<tr>
<td>Stand</td>
<td><input type= "text" name="Stand" />
</tr>
<tr>
<td>Pack</td>
<td><input type= "text" name="Pack" />
</tr>
<tr>
<td>Warehouse</td>
<td><input type= "text" name="Warehouse" />
</tr>
<tr>
<td>FOB_Dollar </td>
<td><input type= "text" name="FOB_Dollar" />
</tr>
<tr>
<td>Barcode</td>
<td><input type= "text" name="Barcode" />
</tr>
<tr>
<td></td>
<td><input type= "Submit" name="Submit" />
</tr>
</table>
</form>




</body>
</html>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include"config.php";

$Idnumber = $_POST['Idnumber'];
$Size = $_POST['Size'];
$Diameter = $_POST['Diameter'];
$Tips = $_POST['Tips'];
$Nr._Of_bulb = $_POST['Nr._Of_bulb'];
$Cu.ft = $_POST['Cu.ft'];
$Lenght = $_POST['Length'];
$Height = $_POST['Hight'];
$Width = $_POST['Width'];
$CBM = $_POST['CBM'];
$G.W. = $_POST['G.W.'];
$N.W. = $_POST['N.W.'];
$Stand = $_POST['Stand'];
$Pack = $_POST['Pack'];
$Warehouse = $_POST['Warehouse'];
$FOB_Dollar = $_POST['FOB_Dollar'];
$Barcode = $_POST['Barcode'];

$insert = 'INSERT INTO 'vracht'(Idnumber, Size, Diameter, Tips, Nr._of_bulb, Cu.ft, Length, Height, Width, CBM, G.W., N.W., Stand, Pack, Warehouse, FOB_Dollar, Barcode)
VALUES("'
.Idnumber.'", "'.Size.'", "'.Diameter.'", "'.Tips.'", "'.Nr._of_bulb.'", "'.Cu.fr.'", "'.Lenght.'", "'.Height.'", "'.Width.'", "'.CBM.'", "'.G.W..'", "'.N,W..'", "'.Stand.'", "'.Pack.'", "'.Warehouse.'", "'.FOB_Dollar.'", "'.Barcode.'")';

Mysql_query($insert);
?>


Edit:
Code-tags i.p.v. Quote-tags gebruikt...
Gewijzigd op 04/09/2013 19:24:23 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:26:52
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/08/2013 15:24:42
Quote Anchor link
Zou je een duidelijkere titel kunnen verzinnen? 'regprocess err' zegt niet echt veel namelijk!

Even wat tips:

- Het is onnodig om variabelen te overschrijven (codeblok 3, regel 4 t/m 20. Alle $_POST[] variabelen heb je al beschikbaar, die kan je gewoon in je query gebruiken.
- Beveilig de $_POST[] variabelen tegen SQL-injection door mysql_real_escape_string te gebruiken.
- Gebruik in je query als eerste en laatste de double-quotes ", voor je VALUES welke een string zijn moet je een single-quote ' gebruiken.
- Pas goede foutafhandeling toe op je query, en te kijken of deze zich goed resulteert of een false terug geeft.
- Oriënteer je eens op MySQLi of PDO, gezien de functies van mysql() de laan uit zullen gaan op langere termijn.
Gewijzigd op 30/08/2013 15:25:23 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

30/08/2013 15:29:32
Quote Anchor link
Punten in array keys gebruiken?
Punten in kolomnamen van je database gebruiken?

Tja, dat is vragen om problemen. Haal die punten eruit. Nooit, nooit, nooit, andere tekens gebruiken dan letters (eventueel cijfers) en underscores. Andere karakters leveren alleen maar problemen op.

Toevoeging op 30/08/2013 15:31:00:

En dan ga je hier overigens ook nog eens de fout in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$insert = 'INSERT INTO 'vracht'(Idnumber, Size, Diameter, etc

Ik neem aan dat vracht gewoon de naam is van je tabel, dan moet dat natuurlijk niet tussen quotes staan.
Gewijzigd op 30/08/2013 15:31:17 door Erwin H
 
Axl vd

axl vd

04/09/2013 17:56:49
Quote Anchor link
Height blijft leeg in de database, kom ik net pas achter:/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
include("config.php");

$localhost = "localhost";
$dbuser = "root";
$dbpass = "test123";
$dbname = "vracht";

$connect = mysql_connect($localhost, $dbuser, $dbpass);
mysql_select_db($dbname, $connect);
            
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php



$notify
= "";
$ProductID = mysql_escape_string($_POST['ProductID']);
$Size = mysql_escape_string($_POST['Size']);
$Diameter = mysql_escape_string($_POST['Diameter']);
$Tips = mysql_escape_string($_POST['Tips']);
$Nr_Of_bulb = mysql_escape_string($_POST['Nr_Of_bulb']);
$Cu_ft = mysql_escape_string($_POST['Cu_ft']);
$Length = mysql_escape_string($_POST['Length']);
$Height = mysql_escape_string($_POST["Height"]);
$Width = mysql_escape_string($_POST['Width']);
$CBM = mysql_escape_string($_POST['CBM']);
$G_W = mysql_escape_string($_POST['G_W']);
$N_W = mysql_escape_string($_POST['N_W']);
$Stand = mysql_escape_string($_POST['Stand']);
$Pack = mysql_escape_string($_POST['Pack']);
$Warehouse = mysql_escape_string($_POST['Warehouse']);
$FOB_Dollar = mysql_escape_string($_POST['FOB_Dollar']);
$Barcode = mysql_escape_string($_POST['Barcode']);
if(isset($_POST['notify_box'])){ $notify = $_POST['notify_box']; }
// send the data to the database
            include("archive/file.inc");

                        $connection = mysql_connect($localhost, $dbuser, $dbpass)
                or die("Error: ".mysql_error());

            $db = mysql_select_db($dbname, $connection)
                or die("Error: ".mysql_error());


$create = "INSERT INTO artikel(ID, ProductID, Size, Diameter, Tips, Nr_Of_bulb, Cu_ft, Length, Height, Width,
CBM, G_W, N_W, Stand, Pack, Warehouse, FOB_Dollar, Barcode)
VALUES('$ID', '$ProductID','$Size','$Diameter','$Tips','$Nr_Of_bulb','$Cu_ft','$Length','$Height','$Width','$CBM','$G_W','$N_W','$Stand','$Pack'
,'$Warehouse','$FOB_Dollar','$Barcode')"
;
           $result = mysql_query($create)
                or die("Error: ".mysql_error());

            mysql_close($connection);
          
?>
Gewijzigd op 04/09/2013 18:00:29 door axl vd
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 18:41:23
Quote Anchor link
Zou je een betere titel kunnen bedenken?
 
Axl vd

axl vd

04/09/2013 18:46:35
Quote Anchor link
Bericht wijzigen niet mogelijk

Je kunt dit bericht niet wijzigen. Dit kan de volgende oorzaken hebben:

Je hebt het meer dan 2 dagen geleden geplaatst.
Een moderator heeft je bericht gewijzigd.
Dit topic is gesloten.
Dit bericht is niet van jou.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 19:26:36
Quote Anchor link
Bij deze heb ik de topictitel aangepast.
gebruik voor height eens single-quotes, en kijk eens of het veld-type wel klopt.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/09/2013 19:30:33
Quote Anchor link
- Aar - op 30/08/2013 15:24:42:
- Het is onnodig om variabelen te overschrijven (codeblok 3, regel 4 t/m 20. Alle $_POST[] variabelen heb je al beschikbaar, die kan je gewoon in je query gebruiken.
- Beveilig de $_POST[] variabelen tegen SQL-injection door mysql_real_escape_string te gebruiken.

Doe je nu bijna goed. Je maakt nog steeds (onnodig) variabelen aan.
mysql_real_escape_string gebruik je doorgaans _in_ een query, niet op de wijze die jij nu doet.
 
Axl vd

axl vd

04/09/2013 20:09:27
Quote Anchor link
ja 'single-quotes' had allang geprobeerd, maar thanks tho
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/09/2013 20:13:01
Quote Anchor link
Nog niet opgelost? Wat voor waarde wil je erin plaatsen? En wat voor type is dat veld?
 
Axl vd

axl vd

04/09/2013 23:05:14
Quote Anchor link
gefixed...
deleted include("archive/file.inc");

table verwijderd, opnieuw de table er tussen gezet. weer op "varchar 255"
vervolgens:
line error op 49, dus:
en VALUES('ID ipv $ID
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.