ingewikkelde JOIN query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Web Developer

Bedrijfsomschrijving ENGIE Nederland is onderdeel van de beursgenoteerde ENGIE Groep. ENGIE is actief in 70 landen, met wereldwijd 150.000 medewerkers. Als groep is het de missie om bij te dragen aan de verduurzaming van de wereld. ENGIE Energie biedt energiediensten aan particulieren en grootzakelijk en gaat de uitdagingen van de energietransitie aan door het beschikbaar maken van duurzame energie, het streven de klimaatverandering tot een minimum te beperken, leveringszekerheid te bieden en zorg te dragen voor een verantwoord gebruik van de beschikbare resources. ENGIE Energie investeert daarom in hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en bio-gas. Functieomschrijving Heb jij veel ervaring

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te voeren, maar het is ook prettig als je in de omgeving van Tilburg woont om naar het kantoor te kunnen komen. Vind jij het leuk om jouw creatieve vaardigheden te benutten om complexe systemen te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Bedrijfsprofiel Voor wie

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »
Lasse

Lasse

08/03/2007 17:15:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met het volgende probleem:

Ik heb 3 tabellen:

------fietsverkoper--------
id
name
...
...

------fietssoort-------
id
name
...
...

------interactie------
id
soortid
verkoperid



Nu wil ik door een soort fiets in te vullen alle fabrikanten krijgen die die soort verkopen. Dat wil nog prima:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
SELECT
    fietsverkoper.name
FROM
    fietsverkoper
INNER JOIN
        interactie
    ON
        fietsverkoper.id = interactie.verkoperid
WHERE
    interactie.soortid = 1


Maar nu moet het zo dat mensen meerdere fietssoorten kunnen selecteren, en dat alleen de verkopers die alle fietssoorten die zijn geselecteerd uit de query komen.

Ik hoop dat het zo duidelijk is.
Alvast bedankt:D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lasse
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 19:13:34
 
Robert Deiman

Robert Deiman

08/03/2007 17:20:00
Quote Anchor link
Dan moet je gewoon de WHERE uitbreiden, heeft verder weinig met de join temaken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
WHERE interactie.soortid = 1 AND interactie.soortid=2
enz.. Dat zou moeten werken voor zover ik kan overzien, ik ken je tabelindeling natuurlijk niet, maar als je nu op 1 fietssoort selecteerd, dan kan dat ook op meerdere.
 
Lasse

Lasse

08/03/2007 17:34:00
Quote Anchor link
Nee, dat werkt niet, want dan vraag je eigenlijk of 1 veld twee verschillende waardes heeft.
Ik zal even zeggen hoe de tabelindeling is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
----fietsverkoper----
id    name

1    piet
2    jan
3    kees

----fietssoort-----
id    name

1    merk1
2    merk2
3    merk3

----interactie-----
id    soortid    verkoperid

1    1        1
2    1        2
3    2        2
4    2        3
5    3        1
6    3        3




Ik hoop dat het nu iets duidelijker is:D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lasse
 
Lasse

Lasse

08/03/2007 21:55:00
Quote Anchor link
*BUMP*
 
Joren de Wit

Joren de Wit

08/03/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Bumpen pas na 24 uur!

Maar goed, ervan uitgaande dat het op een of andere manier mogelijk moet zijn, ben ik maar even gaan puzzelen.

Het probleem waar je tegen aan loopt, is dat je alleen de records op moet halen waarbij er in de koppeltabel een record bestaat voor alle geselecteerde keuzes. Nu kun je zoals je zelf al terecht opmerkte niet een oplossing gebruiken als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
... WHERE soortid = 1 AND soortid = 2

Aangezien soortid natuurlijk nooit tegelijk 2 dezelfde waardes kan hebben. Wel kun je alle records ophalen die aan 1 (of meer) van de geselecteerde waarden voldoen. Om nu te controleren of een bepaalde verkoper ook alle soorten verkoopt (lees: voor elke geselecteerd soort een record in de koppeltabel bestaat), zou je het aantal records per verkoper moeten tellen en dat vervolgens moeten vergelijken met het aantal soorten dat door de gebruiker gekozen is.

De brongegevens waarmee ik aan de slag ben gegaan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
mysql> SELECT * FROM verkopers;
+----+------+
| id | naam |
+----+------+
| 1  | jan  |
| 2  | kees |
| 3  | piet |
+----+------+
3 rows in set (0.00 sec)

mysql> SELECT * FROM soort;
+----+-------+
| id | soort |
+----+-------+
| 1  | merk1 |
| 2  | merk2 |
| 3  | merk3 |
+----+-------+
3 rows in set (0.00 sec)

mysql> SELECT * FROM verkoper_soort;
+----+-----+-----+
| id | vid | sid |
+----+-----+-----+
| 1  | 1   | 1   |
| 2  | 1   | 2   |
| 3  | 1   | 3   |
| 4  | 2   | 2   |
| 5  | 2   | 3   |
| 6  | 3   | 1   |
| 7  | 3   | 2   |
| 8  | 3   | 3   |
+----+-----+-----+
8 rows in set (0.00 sec)

De variabelen die je nu vooraf moet kennen zijn ten eerste de keuzes die door de gebruiker gemaakt zijn in de vorm van het soortid en het totaal aantal soorten dat door de gebruiker geselecteerd is.

In dit voorbeeld ga ik ervan uit dat een gebruiker op zoek is naar een verkoper die zowel de fietsen van merk1 en merk3 verkoopt. En nu dan de query die dit alles mogelijk maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
SELECT
    verkopers.naam
FROM
    verkopers,
    (SELECT
        vid,
        COUNT(*) AS totaal
    FROM
        verkoper_soort
    WHERE
        sid IN (1, 3)
    GROUP BY
        vid
    ) AS verkoper_soort_result
WHERE
    verkoper_soort_result.vid = verkopers.id
AND
    verkoper_soort_result.totaal = 2;

Je ziet dat er op 2 plaatsen variabelen ingevuld dienen te worden. Binnen de IN() vul je de geselecteerde soorten gescheiden door een komma in en op de plaats van de 2 komt het totaal aantal geselecteerde soorten te staan.

Om aan te tonen dat dit werkt, ook nog 3 voorbeeldjes:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
mysql> SELECT verkopers.naam FROM verkopers, (SELECT vid, COUNT(*) AS totaal FROM verkoper_soort WHERE sid IN (1,3) GROUP BY vid) AS verkoper_soort_result WHERE verkoper_soort_result.vid = verkopers.id AND verkoper_soort_result.totaal = 2;
+------+
| naam |
+------+
| jan  |
| piet |
+------+
2 rows in set (0.00 sec)

mysql> SELECT verkopers.naam FROM verkopers, (SELECT vid, COUNT(*) AS totaal FROM verkoper_soort WHERE sid IN (1,2,3) GROUP BY vid) AS verkoper_soort_result WHERE verkoper_soort_result.vid = verkopers.id AND verkoper_soort_result.totaal = 3;
+------+
| naam |
+------+
| jan  |
| piet |
+------+
2 rows in set (0.00 sec)

mysql> SELECT verkopers.naam FROM verkopers, (SELECT vid, COUNT(*) AS totaal FROM verkoper_soort WHERE sid IN (2) GROUP BY vid) AS verkoper_soort_result WHERE verkoper_soort_result.vid = verkopers.id AND verkoper_soort_result.totaal = 1;
+------+
| naam |
+------+
| jan  |
| kees |
| piet |
+------+
3 rows in set (0.00 sec)


ps. Wie weet is er een minder omslachtige manier. Ik ben benieuwd of die hier dan boven tafel komt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Lasse

Lasse

09/03/2007 17:20:00
Quote Anchor link
Geniaal. Ik wist niet dat dit soort constructies konden.
Misschien kan het inderdaad nog efficiënter, maar ik vindt het zo ook prima, want ik was al geneigd om met meerdere querys te gaan prutsen.
Persoonlijk had ik denk ik eerder voor zo'n constructie gekozen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
SELECT
    verkopers.naam
FROM
    verkopers
INNER JOIN
    (SELECT
        vid,
        COUNT(*) AS totaal
    FROM
        verkoper_soort
    WHERE
        sid IN (1, 3)
    GROUP BY
        vid
    ) AS verkoper_soort_result
    ON
        verkoper_soort_result.vid = verkopers.id
WHERE
    verkoper_soort_result.totaal = 2;

Maar dat is ieder zijn mening:D
In ieder geval hartstikke bedankt!
 
Robert Deiman

Robert Deiman

09/03/2007 19:00:00
Quote Anchor link
@blauwtje

Jou constructie is hetzelfde als die van Blanche, ware het niet dat jij de tekst INNER JOIN gebruikt. De WHERE verkoper_soort_result.vid=verkopers.id betekend in dit geval een join op die kolommen.
Het verschil in beide query's is dus eigenlijk 0,0 alleen de schrijfwijze is een beetje anders.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.