inladen database gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Els

els

05/09/2009 21:26:00
Quote Anchor link
Hallo,
Met onderstaande code laad ik de links van mij feeds in mijn pagina om ze uit of aan te zetten,
echter komt nu alles gesorteerd onder elkaar te staan. Nu wil ik dat de feeds onder het kopje categorie geladen word zodat
het voor mij overzichtelijker wordt. In mijn database worden de categorieën opgeslagen in nummers. 1 = sport 2 = Showbizz enz


voorbeeld zoals ik het graag wil hebben.
Sport
nos sport
nu sport
Autos
autonieuws
marktplaats
enz



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$sql
= "SELECT * FROM feed order by feed_id ASC";
    $res = mysql_query($sql);
    if($res)
    {

        echo '<form method="POST" action="?menu=aan">';
        while($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            $checked = ($row['active'] == 1) ? 'checked="yes"' : '';
            echo '<input type="checkbox" name="' . $row['feed_id'] . '" ' . $checked . '>' . $row['naam'];
    echo '<br>';    
        }
}

 echo '<input type="submit" value="Aanpassen">';
        echo '</form>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Els
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:21:59
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/09/2009 22:46:00
Quote Anchor link
En hoe ziet de structuur van je tabel eruit?
 
Els

els

05/09/2009 22:57:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie Jan,
In rubriek staan de nummers.

feed_id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`title` varchar(255) NOT NULL default 'No Title',
`feed_url` text NOT NULL,
`feed_submit` timestamp NOT NULL default CURRENT_TIMESTAMP,
`active` int(1) NOT NULL default '0',
`error` varchar(255) NOT NULL,
`naam` varchar(255) NOT NULL,
`keuze` varchar(10) NOT NULL,
`rubriek` varchar(10) NOT NULL,
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2009 10:38:00
Quote Anchor link
En nu wil je het per categorie er uit laten rollen? Is 'rubriek' hetzelfde als categorie bij jou? Dan krijg je zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    $sql
= "
        SELECT rubriek, titel
        FROM feed
        ORDER BY rubriek, titel
    "
;
    if ($res = mysql_query ($sql)) {
        $new_rubriek = null;
        while ($row = mysql_fetch_assoc ($res)) {
            if ($row['rubriek'] != $new_rubriek) {
                $new_rubriek = $row['rubriek'];
                echo '<h3>' . $new_rubriek . '</h3>';
            }

            echo '<p>' . $row['titel'] . '</p>';
        }
    }

?>

p.s. in de query in je eerste codevoorbeeld sorteerde je op je autoincrement veld (feed_id). Een id is uitsluitend voor intern in je DB. Verder doe je er nooit wat mee, ook niet op sorteren dus.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Els

els

06/09/2009 11:55:00
Quote Anchor link
Bedankt Jan, Heb het aangepast en het werkt nu.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door els
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.