inlog probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelprocessen verder optimaliseren en verder ontwikkelen met C#; CI/CD-pipelines automatiseren; Ontwikkelen van herbruikbare componenten; Front-end pagina's gebruiksvriendelijk maken. Hier ga je werken Als junior .NET Developer kom je terecht binnen een grote en internationale organisatie. Zij streven naar een positieve impact op de mens, milieu en maatschappij. Het bedrijf is oorspronkelijk een familiebedrijf en werkt aan de productie van hoogwaardige en technische systemen voor de gezondheidszorg. Momenteel willen zij betere ontwikkelprocessen creëren op internationaal gebied en staat kwaliteit en veiligheid voor hun op nummer 1! Als junior .NET Developer werk je aan het ontwikkelen van verbeterde

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Niek Kasius

Niek Kasius

24/01/2015 04:54:29
Quote Anchor link
Ik heb een probleempje met een login, ik heb het niet zelf geschreven zoals jullie het van mij gewent zijn, maar toch vraag ik het hier maar. Het werkt met mysqli en php 5.4 en hoger. Er zit ook een registratie script waar het wachtwoord is beveiligt met hash, Maar het heeft alleen geen activatie script, en het werkt op zich prima,. Alleen heb ik een probleempje met inloggen. namelijk dat in de database mijn naam met een hoofdletter staat, maar dat ik kan inloggen zonder hoofdletter. En volgens mij hoef ik alleen in het inlog script iets te wijzigen, zodat de naam wel met een hoofdletter moet worden ingevuld, Alleen ik weet niet wat en waar.
Hier onder het inlog script.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
<?php

/**
 * Class login
 * handles the user's login and logout process
 */

class Login
{
    /**
     * @var object The database connection
     */

    private $db_connection = null;
    /**
     * @var array Collection of error messages
     */

    public $errors = array();
    /**
     * @var array Collection of success / neutral messages
     */

    public $messages = array();

    /**
     * the function "__construct()" automatically starts whenever an object of this class is created,
     * you know, when you do "$login = new Login();"
     */

    public function __construct()
    {

        // create/read session, absolutely necessary
        session_start();

        // check the possible login actions:
        // if user tried to log out (happen when user clicks logout button)

        if (isset($_GET["logout"])) {
            $this->doLogout();
        }

        // login via post data (if user just submitted a login form)
        elseif (isset($_POST["login"])) {
            $this->dologinWithPostData();
        }
    }


    /**
     * log in with post data
     */

    private function dologinWithPostData()
    {

        // check login form contents
        if (empty ($_POST['user_name'])) {
            $this->errors[] = "Gebruikernaam is leeg.";
        }
elseif (empty($_POST['user_password'])) {
            $this->errors[] = "Wachtwoord is leeg.";
        }
elseif (!empty($_POST['user_name']) && !empty($_POST['user_password'])) {

            // create a database connection, using the constants from config/db.php (which we loaded in index.php)
            $this->db_connection = new mysqli(DB_HOST, DB_USER, DB_PASS, DB_NAME);

            // change character set to utf8 and check it
            if (!$this->db_connection->set_charset("utf8")) {
                $this->errors[] = $this->db_connection->error;
            }


            // if no connection errors (= working database connection)
            if (!$this->db_connection->connect_errno) {

                // escape the POST stuff
                $user_name = $this->db_connection->real_escape_string($_POST['user_name']);

                // database query, getting all the info of the selected user (allows login via email address in the
                // username field)

                $sql = "SELECT user_name, user_email, user_password_hash
                        FROM users
                        WHERE user_name = '"
. $user_name . "' OR user_email = '" . $user_name . "';";
                $result_of_login_check = $this->db_connection->query($sql);

                // if this user exists
                if ($result_of_login_check->num_rows == 1) {

                    // get result row (as an object)
                    $result_row = $result_of_login_check->fetch_object();

                    // using PHP 5.5's password_verify() function to check if the provided password fits
                    // the hash of that user's password

                    if (password_verify($_POST['user_password'], $result_row->user_password_hash)) {

                        // write user data into PHP SESSION (a file on your server)
                        $_SESSION['user_name'] = $result_row->user_name;
                        $_SESSION['user_email'] = $result_row->user_email;
                        $_SESSION['user_login_status'] = 1;

                    }
else {
                        $this->errors[] = "Fout wachtwoord. probeer het opnieuw.";
                    }
                }
else {
                    $this->errors[] = "Deze gebruikernaam bestaat niet.";
                }
            }
else {
                $this->errors[] = "Database connectie  heeft een probleem.";
            }
        }
    }


    /**
     * perform the logout
     */

    public function doLogout()
    {

        // delete the session of the user
        $_SESSION = array();
        session_destroy();
        // return a little feeedback message
        $this->messages[] = "Je bent uitgelogt.";

    }


    /**
     * simply return the current state of the user's login
     * @return boolean user's login status
     */

    public function isUserLoggedIn()
    {

        if (isset($_SESSION['user_login_status']) AND $_SESSION['user_login_status'] == 1) {
            return true;
        }

        // default return
        return false;
    }
}


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 23:01:37
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2015 05:31:23
Quote Anchor link
Hoe is je db tabel gemaakt? En dan met name de karakterset.

wat us het create commando?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/01/2015 11:08:13
Quote Anchor link
Niek Kasius op 24/01/2015 04:54:29:
namelijk dat in de database mijn naam met een hoofdletter staat, maar dat ik kan inloggen zonder hoofdletter.

Ik zou dat niet als probleem zien.
Zoals jij het wilt kun je dus straks voor jouw naam heel veel inlognamen krijgen:
Niek Kasius
NIek KaSius
niEk KASius
niek kasiuS
NIEk KaSiUS
etc.

Wat is er op tegen om een inlognaam uniek te houden?
 
Ivo P

Ivo P

24/01/2015 15:07:16
Quote Anchor link
Zoals ik het lees kan hij nu juist inloggen met de username
Niek
niek
NieK
etc
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/01/2015 15:09:47
Quote Anchor link
Als antwoord op je vraag:
Text-vergelijkingen (met A LIKE B, A = B etc.) van niet-binaire string-typen (CHAR, VARCHAR, TEXT) zijn case-insensitive. Zie mysql.com.

Wat je kunt doen om text-vergelijkingen case-sensitive te maken is:
- ofwel de betreffende kolom(men) BINARY maken
- ofwel de betreffende kolom(men) te voorzien van een binaire collation (bijvoorbeeld utf8_bin)

Oftewel, een simpele aanpassing in je database zou moeten volstaan. En waarschijnlijk is het inderdaad een goed idee om je gebruikersnaam uniek te laten zijn. Dit kun je ook afdwingen in code, door bij het registratieproces hier op te controleren.

Enkele opmerkingen over de (organisatie van je) code:
In dit login-script worden een aantal zaken samengenomen:
- sessie-management
- database-management (o.a. creatie van connectie, afhandeling van fouten)
- verwerking van formulier-input

In het kader van separation of concerns valt er misschien iets voor te zeggen om elk van deze onderdelen elk hun eigen klasse(s) te geven.

Ook als je kijkt naar de acties doLogin, doLogout, is(User)LoggedIn: dit zijn operaties die je eigenlijk op een (nog niet bestaand) gebruiker-object zou willen uitvoeren. Hier zou je weer authorisatie-operaties aan kunnen hangen etc.

De "administratieve" objecten (configuratie, database, sessie, user) zou je door kunnen geven aan klassen die deze nodig hebben, de rest zou je on-demand kunnen laden middels een autoloader.

Door deze zaken elk hun eigen plek te geven hoef je bepaalde code (bijv. het maken van een database-connectie) ook maar 1x te schrijven en blijven ze ondubbelzinnig.
Gewijzigd op 24/01/2015 15:14:20 door Thomas van den Heuvel
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

24/01/2015 16:04:42
Quote Anchor link
Ivo P op 24/01/2015 15:07:16:
Zoals ik het lees kan hij nu juist inloggen met de username
Niek
niek
NieK
etc


En mijn vraag is dan, is dat erg?
Ik denk dat ik liever 1 niek, ongeacht hoofdletters en kleine letters, zou prefereren boven de mogelijkheid om niek in alle variaties als username toe te laten.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

25/01/2015 00:24:28
Quote Anchor link
Ik dacht alleen dat het niet goed was met die naam. Maar...

Obelix en Idefix
Daar hebt je wel gelijk zo kan iemand anders zich registreren als niek.

Thomas van den Heuvel
De registratie controleerd op of de naam, wachtwoord en email al bestaan.

En de database is dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
CREATE TABLE IF NOT EXISTS `users` (
  `user_id` int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT COMMENT 'auto incrementing user_id of each user, unique index',
  `user_name` varchar(64) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL COMMENT 'user''s name, unique',
  `user_password_hash` varchar(255) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL COMMENT 'user''s password in salted and hashed format',
  `user_email` varchar(64) COLLATE utf8_unicode_ci NOT NULL COMMENT 'user''s email, unique',
  PRIMARY KEY (`user_id`),
  UNIQUE KEY `user_name` (`user_name`),
  UNIQUE KEY `user_email` (`user_email`)
) ENGINE=InnoDB DEFAULT CHARSET=utf8 COLLATE=utf8_unicode_ci COMMENT='user data';

Dus dat zal ook wel goed zijn, want het werkt prima

eH
ja ik kan inloggen met alle formen van niek.


maar nu iets anders ik had een registratie script met e-mail acitvatie maar nu kan ik niet testen omdat ik via localhost geen email kan verzenden. dat heeft het wel altijd gedaan, maar met php5.5 en mysqli schijnt dat niet meer te werken.

Of zou dat komen omdat vodafone mij heeft laten weten dat ze mijn account gaan stoppen per 30 maart omdat ze de snelheid via adsl niet meer kunnen garanderen, En ik heb hun via de telefoon laten weten dat ik mijn abonement per direct wou stoppen en dat gebeurt nu 13-02-2015. en zij nu alvast hun service verminderen.
Gewijzigd op 25/01/2015 00:47:59 door Niek Kasius
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2015 00:48:21
Quote Anchor link
user_name` varchar(64) COLLATE utf8_unicode_ci


Die ci aan het einde: Case Insensitive toch
 
Niek Kasius

Niek Kasius

25/01/2015 01:57:15
Quote Anchor link
Dat weet ik niet. Maar ci is (meertalig) ongevoelig voor hoofdletters
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/01/2015 02:04:54
Quote Anchor link
>> Dat weet ik niet. Maar ci is (meertalig) ongevoelig voor hoofdletters

Wat Ivo P bedoelt te zeggen is dat die ci (vertaald: hoofdletter-ongevoelig) ervoor zorgt dat er geen verschil is tussen Niek, NIEK, niet enzovoorts. Daarom kun je dus met allerlei varianten inloggen.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

25/01/2015 03:52:06
Quote Anchor link
Ik heb de database en de table veranderd in latin1_general_cs en nu is het west-europees (meertalig), hoofdlettergevoelig.

Maar dat maakt geen verschil in de uitvoering, want ik heb dat geprobeerd, door de Browsegeschiedenis te verwijderd en de Wamp server gestopt en opnieuw gestart, maar kan nog steeds inloggen met verschillende niek, Niek, niEK enz enz, Dus daar ligt het niet aan.
Maar dat maakt verder niet uit dan maar 1 Niek dus als er meer niek's komen moeten ze zich maar Niek1, Niek2 enz noemen toch. want het script controleerd op naam, wachtwoord en email adres.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

25/01/2015 09:04:22
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sql
= "SELECT user_name, user_email, user_password_hash
        FROM users
        WHERE user_name = '"
. $user_name . "' OR user_email = '" . $user_name . "';";
?>


Maar je selecteert op user_name OR user_email. Zodra het e-mailadres klopt, maakt het niet uit of je nu Niek, Jan, Piet of wat dan ook invult.
Gewijzigd op 25/01/2015 09:10:01 door Ward van der Put
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

25/01/2015 12:04:23
Quote Anchor link
Let er ook op dat een unieke index hetzelfde doet met case sensitive.
Als de vergelijking Niek = niek onwaar oplevert dan zijn ze beiden uniek.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2015 12:16:36
Quote Anchor link
Ligt het aan mij of mis je ook het wachtwoord in de SELECT-query. Anders kan je met elke juiste gebruikersnaam of username inloggen, terwijl het wachtwoord buiten beschouwing wordt gelaten.
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2015 12:35:09
Quote Anchor link
@aar
Regel 83
 
Henk VD Velde

Henk VD Velde

25/01/2015 15:45:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
`user_name` VARBINARY(64) ...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/01/2015 16:16:42
Quote Anchor link
Henk VD Velde op 25/01/2015 15:45:08:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
`user_name` VARBINARY(64) ...
Dat had ik al voorgsteld.

Ik denk dat de (oorspronkelijke) vraag inmiddels wel beantwoord is trouwens...
 
Niek Kasius

Niek Kasius

25/01/2015 16:25:34
Quote Anchor link
-Aar-
kijk eens naar regel 70

het werkt gewoon goed.
Ik kan niet opnieuw registreren met een naam, wachtwoord of email adres dat al bestaat in de database.

Ik heb nu 3 keer geregistreerd met een andere naam, wachtwoord en emailadres, en dat werkt.
Ik kan niet inloggen met Piet met het wachtwoord van Niek.

Het script heb ik hier vandaan: https://github.com/panique/php-login-minimal/
En waarom ik wel alle vormen van 1 naam kan gebruiken weet ik niet het zal misschien wel ergens in gebouw zitten. ik weet het niet.
Maar dat maakt verder ook niet uit de hoofdzaak is dat het goed werkt.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/01/2015 16:58:03
Quote Anchor link
Quote:
En waarom ik wel alle vormen van 1 naam kan gebruiken weet ik niet het zal misschien wel ergens in gebouw zitten. ik weet het niet.

Dat is hierboven uitgelegd, dat komt door de vorm van de query die je data ophaalt waarbij ook gekeken wordt naar het e-mailadres.

Zie de reactie van Ward.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

26/01/2015 00:40:29
Quote Anchor link
Wart ven der Put zegt
Quote:
Maar je selecteert op user_name OR user_email. Zodra het e-mailadres klopt, maakt het niet uit of je nu Niek, Jan, Piet of wat dan ook invult.

Het staat er wel in regel 70.
Maar als ik de index open staat daar username en password met invul velden,
En niet met een email adres en wachtwoord.
Dus het email adres komt helemaal niet in beeld, alleen als je het opvraagt in een ander script bijvoorbeeld zoals in een ledenlijst.
ik heb geprobeerd in te loggen met een email adres en wachtwoord in plaats van gebruikersnaam en wachtwoorden dat lukt ook.
Maar ik kan niet inloggen met een naam en email want dan krijg ik een Fout wachtwoord melding
Ik heb nu Piet met pass piet123 en [email protected] en Truus met paas truus123 en [email protected] in de database staan.
En als probeer in te loggen Piet of [email protected] met het wachtwoord van Truus dan krijg ik fout wachtwoord.

Dus ik kan alleen maar inloggen met username of user_email met het daar bij behorende user_password

Dus zou ik regel 70 moeten veranderd.
Gewijzigd op 26/01/2015 00:57:40 door Niek Kasius
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

26/01/2015 00:58:41
Quote Anchor link
Okay, het moge duidelijk zijn dat je niet kunt inloggen als persoon A met het wachtwoord van persoon B, maar heb je nu het oorspronkelijke probleem nog steeds?

Het oorspronkelijke probleem was: het lijkt niet uit te maken of je de gebruikersnaam met hoofd- of kleine letters schrijft, beide worden (ten onrechte) geaccepteerd.

Speelt dat probleem nog steeds?

Je zegt dat je de database en table collation hebt veranderd naar latin1_general_cs, maar dat snijdt niet echt hout want je database-inhoud is (hopelijk) utf8. Hoe luidt nu de creatie-definitie van je users-tabel?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.