Inloggen met levels

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fol Effe

Fol Effe

07/02/2014 11:43:07
Quote Anchor link
Beste lezers,

Ik ben bezig om een inlogsysteem te bouwen met levels, bijvoorbeeld level 0 kan een pdf bekijken.
Level 1 kan een pdf bekijken en uploaden, elke level heeft dus bepaalde rechten.
Mijn vraag: Kan iemand voor mij een voorbeeld maken?

Hopelijk kunnen jullie me hierbij helpen!

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 09:54:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2014 12:01:38
Quote Anchor link
Het aantal rechten zijn dan steeds hoger, als ik goed begrijp?
Dus Level 3 zou dan naast bekijken en uploaden ook bijvoorbeeld weer kunnen wijzigen, waarbij level 4 ook pdf's mag kunnen verwijderen?

Je zou heel eenvoudig met dit kunnen werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
if($user['level']> 1) {
    echo "Geen rechten";
} else {
    echo "Toegang";}


Maar hoe zou je het doen als je naast PDF's ook downloads of reviews wilt beheren in je rechtensysteem?

Ikzelf zou dan liever eens kijken naar een bit-wise systeem:
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/bitwise-rechten-systeem/633/bitwise-rechten-systeem/1670/
Gewijzigd op 07/02/2014 12:07:01 door - Ariën -
 
Michael -

Michael -

07/02/2014 12:08:08
Quote Anchor link
Ik zou het andersom, 0 is beheerder, 1 is moderator, 2 is user, etc. doen. Zo kun je eenvoudiger een level toevoegen. Level opslaan in de database met de rest van je inloggevens
Table users
username,password,level

Bij een bepaalde actie controleer je de level
if(level < 1) {
//Mag alles
}
if(level < 2) {
//Mag verwijderen en wijzigen
}
if(level < 3) {
//Mag wijzigen
}
 
Fol Effe

Fol Effe

07/02/2014 13:09:15
Quote Anchor link
Bedankt voor de snelle antwoorden,

Aar:
pdf's downloaden of reviews beheren hoef ik niet te doen.
Het is dus alleen het inloggen met rechten.
Ik stel het zeer op prijs dat u een reactie heeft geplaatst.

Michael:
Ik had eerst de kolom level niet in de tabel users, na u reactie te hebben gelezen blijkt dat dit wel moet.
Ik heb net een kolom levels in de tabel gemaakt en ga nu even proberen of het werkt.

Ik hou jullie op de hoogte.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/02/2014 13:25:09
Quote Anchor link
@Fol Effe: Het kan nooit kwaad om je misschien eens te richten op de toekomst. Misschien dat het er ooit komt, en dat je iemand ooit eens totaal andere rechten wil geven dan dat ze overervend zijn.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.