Inlogscript werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »
Michael R

Michael R

15/12/2013 12:30:36
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een inlog script gemaakt. Alles werkt maar het gaat mis als ik een valse inlognaam opgeef want dan wordt het scherm helemaal wit terwijl je een bericht hoort te krijgen met: De inloggegevens kloppen niet.
Dit is mijn code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
// de sessie aan het begin van het script starten
session_start();

// bestand importeren die verbinding met de database maakt
include('includes/connect_db.php');
// bestand importeren die nagaat of de gebruiker al is ingelogd
include('includes/checkloggedin.php');

$message = "";

// Het php script dat er voor kan zorgen dat je kan inloggen
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){
    
    //post variabelen
    $username = mysqli_real_escape_string($connect_db , $_POST['username']);
    $password = mysqli_real_escape_string($connect_db , $_POST['password']);
    $cryptedpassword = crypt($password);
    //sql variabelen
    $users_query = mysqli_query($connect_db, "SELECT * FROM users WHERE username = '".$username."' LIMIT 1") or die(mysqli_error($connect_db));
    $users_array = mysqli_fetch_array( $users_query ) or die(mysqli_error($connect_db));
    
    
    if(crypt($password,$users_array['password']) != $users_array['password'] || mysqli_num_rows($users_query) != 1){
        $message = "De inloggegevens kloppen niet";
        }
else{
        
        //gebruiker is ingelogd
        //$_SESSION['user'] = $username;

        $message = "Je bent ingelogd";
        // header("Location: player.php");
    }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 04:49:45
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

15/12/2013 12:38:18
Quote Anchor link
Ik zie geen echo die de $message variabele zal moeten tonen.
 
Michael R

Michael R

15/12/2013 12:47:06
Quote Anchor link
Dit is mijn gehele code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
<?php
// De sessie starten
session_start();

// Bestanden importeren
include('includes/connect_db.php'); // database verbinding
include('includes/checkloggedin.php');// bestandje dat nagaat of de gebruiker al is ingelogd

$message = ""; // de variabele voor als er een error plaatsvindt

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"){

// registreer functies importeren
    include('functions/registerfunctions.php');
// code generator importeren
    include('includes/codegenerator.php');
// postvariabelen aanmaken
    $username = mysqli_real_escape_string($connect_db,$_POST['username']);
    $password = mysqli_real_escape_string($connect_db,$_POST['password']);
    $passwordrepeat = mysqli_real_escape_string($connect_db,$_POST['passwordrepeat']);
    $email = mysqli_real_escape_string($connect_db,$_POST['email']);

// variabelen maken voor de sql query
    $cryptedpassword = crypt($password);// het wachtwoord coderen in een hashcode
    $users_query_checkusername = mysqli_query($connect_db , "SELECT * FROM users WHERE username = '".$username."' LIMIT 1");
    $users_query_checkemail = mysqli_query($connect_db , "SELECT * FROM users WHERE email = '".$email."' LIMIT 1");
    $users_querycontent_insert = "INSERT INTO users (username,password,email,activationcode) VALUES ('".$username."','".$cryptedpassword."','".$email."','".$actcode."')";

    
    // bepaalde voorwaarden nagaan
    
    if(empty($username) || empty($password) /*|| empty($passwordrepeat) || empty($email)*/){
        $message = "Niet alle gegevens zijn ingevuld";
    }
else{
        if(valusername($username) == false){
            $message = "De gebruikersnaam moet tussen 3 en 14 tekens bestaan en mag geen speciale karakters bevatten";
        }
else{
            if(strlen($password) < 6 || strlen($password) > 15){
                $message = "Het wachtwoord moet tussen 6 en 25 tekens bestaan";
            }
else{
                if($passwordrepeat != $password){
                    $message = "De wachtwoorden moeten met elkaar overeenkomen";
                }
else{
                    if(valemail($email) == false){
                        $message = "Het E-mail adres is niet correct";
                    }
else{
                        if(mysqli_num_rows($users_query_checkusername) == 1){
                            $message = "De gebruikersnaam is al in gebruik";
                        }
else{
                            if(mysqli_num_rows($users_query_checkemail) == 1){
                                $message = "Het E-mail adres is al in gebruik";
                            }
else{
                                // gebruiker is geregistreerd en voldoet aan alle voorwaarden
                                mysqli_query($connect_db , $users_querycontent_insert) or die(mysqli_error($connect_db));
                                $message = "Je bent geregistreerd";
                            }
                        }
                    }
                }
            }
        }
    }
    }

?>

<html>
<head>
    <title>Conquer - Registreren</title>
    
    <link rel="stylesheet" type="text/css" href="styles/mainstyle.css"/>
</head>
<body>
    <div id="headermenu">
    </div>
    
    <div id="loginscreen">
        
        <form name="registreren" action="registreren.php" method="post">
            <table name="registreren">
            <tr>
                <td>Gebruikersnaam: </td><td><input type="text" name="username"/></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Wachtwoord: </td><td><input type="password" name="password"/></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Wachtwoord herhalen: </td><td><input type="password" name="passwordrepeat"/></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>E-mail: </td><td><input type="text" name="email"/></td>
            </tr>
            <tr>
                <td><input type="submit" value="registreren"/></td><td>&bull; <a href="index.php">Terug</a></td>
            </tr>
            <tr>
                <td colspan=3><font color="red"><?php echo($message); ?></font></td>
            </tr>
            </table>
        </form>
    </div>
</body>
</html>


Toevoeging op 15/12/2013 12:47:58:

Maar de tekstvakjes enzo zie ik ook niet. Alles is gewoon weg als ik een foutieve inlognaam opgeef en het goede wachtwoord.
 
Christian k

christian k

15/12/2013 13:20:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$users_array
= mysqli_fetch_array( $users_query ) or die(mysqli_error($connect_db));
 $users_array = mysqli_fetch_array( $users_query ) or die(mysqli_error($connect_db));
    
    
    if(crypt($password,$users_array['password']) != $users_array['password'] || mysqli_num_rows($users_query) != 1){
        $message = "De inloggegevens kloppen niet";
        }
else{
        
        //gebruiker is ingelogd
        //$_SESSION['user'] = $username;

        $message = "Je bent ingelogd";
        // header("Location: player.php");
    }
}

?>

kun je veranderen in:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$users_array
= mysqli_num_rows($users_query) or die (mysqli_error($connect_db));

if($users_array != 0)
{

        $message = "Je bent ingelogd";
}

else
{
        $message = "De inloggegevens kloppen niet";
}

?>


ik heb het niet getest maar het zou wel moeten werken denk ik...


Toevoeging op 15/12/2013 13:21:15:

ik heb dit stuk er niet inverwerkt:
crypt($password,$users_array['password']) != $users_array['password'] ||
maar is dat eigelijk voornodig?
 
Michael R

Michael R

15/12/2013 14:36:26
Quote Anchor link
Om het wachtwoord te coderen. Het werkt nogsteeds niet :(
 
Erwin H

Erwin H

15/12/2013 14:51:58
Quote Anchor link
Zet je foutmeldingen eens aan en dan zal je zien dat je script struikelt op regel 24. Als er namelijk een foutieve username wordt ingevoerd, dan krijg je een lege resultset terug uit je query en dus kan je ook die hele check niet doen op regel 24. $users_array['password'] bestaat dan namelijk niet.
 
Michael R

Michael R

15/12/2013 14:53:22
Quote Anchor link
Juist, had het nét ontdekt XD. Bedankt!

Toevoeging op 15/12/2013 14:59:09:

Maar ik heb nog een klein vraagje. Als de gebruiker is ingelogd dan gebruik ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['user'] = $username;

En die sessies gebruik ik in querys zoals:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mysqli_query($connect_db, "SELECT * FROM users WHERE username = '".$_SESSION['user']."' LIMIT 1");

Maar is dit wel veilig. Kunnen ze de sessions zelf aanpassen?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

15/12/2013 15:21:23
Quote Anchor link
Sessie's zijn veilig genoeg. Alles valt te hacken alleen is het ene weer moeilijker als het andere...

Ik zou trouwens je query veranderen:

mysqli_query($connect_db, "SELECT * FROM users WHERE username = '".$_SESSION['userid']."' LIMIT 1");

Gegevens ophalen met user id ipv name :0
 
Michael R

Michael R

15/12/2013 15:37:01
Quote Anchor link
oke, bedankt :D
 
Erwin H

Erwin H

15/12/2013 16:01:53
Quote Anchor link
Alleen dan niet je user_id proberen te matchen met een username natuurlijk.... En als je user_id een integer is (zoals te verwachten valt), dan ook geen quotes om je waarde in de query plaatsen. Om een integer heb je geen quotes nodig.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.