inlogsysteem, veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

Als Senior Front-End Developer bij Coolblue verbeter je de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Wat doe je als Senior Front-End Developer bij Coolblue? Als Senior Front-end Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Senior Front-end Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten. Nadenken

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

02/12/2008 09:06:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een inlogsysteem voor een webomgeving (PHP, MySQL) waarbij gebruikers worden geauthenticeerd d.m.v. de gebruikersgegevens in Active Directory. Dit wil ik doen dmv de functie ldap_connect(); en ldap_bind(); .
Nu lukt mij dit al aardig, maar ik vraag mij af of ik dit wel veilig genoeg doe met betrekking tot het ingevulde password. Nu doe ik dit als volgt; De gebruiker vult zijn gebruikersnaam en wachtwoord in en met deze maken we verbinding met de LDAP-server. Wanneer de verbinding gelukt is, krijgen we een boolean TRUE terug. dit gaat ook goed. Het probleem is dat de POST-var met het wachtwoord niet versleuteld wordt verzonden van client naar server en ik vraag mij af of dit wel verantwoordelijk is?

Mits ik dit kan versleutelen met MD5 icm SHA1 zou ik graag willen weten hoe dit gedaan kan worden, omdat ik de wachtwoorden niet kan vergelijken...

Dit is mijn script;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<table class="logintable">
<tr>
    <td>Gebruikersnaam</td>
    <td><input name="username" type="text" id="username" <?php if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['username'])) { ?> value="<?php echo $_POST['username']; ?>"<?php } ?> />&nbsp;<span title="De gebruikersnaam is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td>Wachtwoord</td>
    <td><input name="password" type="password" id="password" />&nbsp;<span title="Wachtwoord is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2"><input type="submit" name="login" value="Aanmelden" id="login" />&nbsp;<span style="visibility:hidden;">*</span></td>
</tr>
</table>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if (trim($_POST['username']) == "") {
        die('Er is geen gebruikersnaam ingevuld!');
    }

    if (trim($_POST['password']) == "") {
        die('Er is geen geldig wachtwoord ingevuld!');
    }

    // opvangen ingevulde username
    $username = strtolower(trim($_POST['username']));
    // opvangen ingevuld wachtwoord
    $password = $_POST['password'];
    // Domeincontroller definieren (UNC-naam of IP)
    $server = "webserver-01";        
    // maak verbinding met domeincontroller
    $connect = ldap_connect($server) or die('Server \'webserver-01\' niet beschikbaar!');
    // verbinden met de domeincontroller op basis van username en password ingevuld
    $bind = ldap_bind($connect,$username."@domain.com",$password) or die('Aanmelding mislukt!');
    // Verifieren van verbinding. Indien ok, ga door naar website, anders ga terug naar inlogpagina met foutmelding.
    if ($bind == true) {
        echo 'Verificatie OK!';
        // stel sessie-vars in na goede verificatie
        $_SESSION['inlogstatus'] = 1;
        $_SESSION['inloguser'] = ucfirst($username);        
        $_SESSION['inlogtijd'] = date('G:i:s');    
        $_SESSION['inlogverlooptijd'] = date('G:i:s', mktime(date('G'), date('i')+30, date('s')));
        // vernietig var met password
        unset($_POST['password']);
        // ga naar de index van /db v3
        header("Location: index.php?afd=1");
    }
else { .. }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 00:48:45
 
Timen kut

Timen kut

02/12/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik zie geen query waarmee je checked of de gebruiker nou inlogged is of niet?

De dingen waar je in ieder geval op moet letten bij registratie:
addslashes/mysql_real_escape_string om je gebruikersnaam EN wachtwoord heen(google effe op SQL injection)

En je wachtwoord versleuten met md5 is gewoon een functie.. md5($_POST['wachtwoord'])

Bij het inloggen kun je dat wachtwoord checken door het ingevulde wachtwoord weer md5($_POST['wachtwoord']) te doen, zodat de md5's overeen komen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/12/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Doe het via SSL, dan wordt het altijd gecodeerd.
 

02/12/2008 10:50:00
Quote Anchor link
SSL kost bij de meeste providers een hoop geld...
 
Justin S

Justin S

02/12/2008 11:46:00
Quote Anchor link
De die's zijn niet erg netjes om te gebruiken, doe dat dan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if{
       if(!$_POST['username'] == ""){
       echo 'Foute username';

      }
else{
      if(!$_POST['password'] == ""){
      echo 'Fout password'

}else{
echo 'Verificatie OK';
}


?>


Je moet even zelf de juiste codevorm vinden want dit zal waarschijnlijk niet werken, dit is wel een manier om de DIE te vervangen.

Daarnaast kan je beter de hele combinatie (username is gelijk aan die in de database, wachtwoord ook gelijk aan die in de database) in een keer kunnen controleren ipv weer te geven of alleen de username of alleen het wachtwoord fout is. Dit kan je ook opvangen door bijvoorbeeld een echo te geven met combinatie niet herkend (bij beide echo's en controle's).

Ook een externe connect kan oplossing bieden, meestal veiliger.
 
Mitchell

Mitchell

02/12/2008 13:02:00
Quote Anchor link
@ Justin: Ik had ergens anders gelezen dat die juist veiliger is, omdat dan meteen het script stopt.

Je kan toch ook gewoon een echo gebruiken en daarna een die uitvoeren? :)
 
Storeman storeman

storeman storeman

02/12/2008 13:10:00
Quote Anchor link
@Mitchell:
Code onderbreken wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd, omdat dit de code-logica volgens sommige puristen ondermijnd. Het is jou keuze of je het zo toepast. Justin noemt een manier die in zijn optiek netter is. Het is maar net wat je afspreek. die() heeft natuurlijk meer nadelen dat dat, maar dat is je eigen keuze. (template/layout parser komt niet meer aan bod bijv.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.