inlogsysteem, veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

02/12/2008 09:06:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een inlogsysteem voor een webomgeving (PHP, MySQL) waarbij gebruikers worden geauthenticeerd d.m.v. de gebruikersgegevens in Active Directory. Dit wil ik doen dmv de functie ldap_connect(); en ldap_bind(); .
Nu lukt mij dit al aardig, maar ik vraag mij af of ik dit wel veilig genoeg doe met betrekking tot het ingevulde password. Nu doe ik dit als volgt; De gebruiker vult zijn gebruikersnaam en wachtwoord in en met deze maken we verbinding met de LDAP-server. Wanneer de verbinding gelukt is, krijgen we een boolean TRUE terug. dit gaat ook goed. Het probleem is dat de POST-var met het wachtwoord niet versleuteld wordt verzonden van client naar server en ik vraag mij af of dit wel verantwoordelijk is?

Mits ik dit kan versleutelen met MD5 icm SHA1 zou ik graag willen weten hoe dit gedaan kan worden, omdat ik de wachtwoorden niet kan vergelijken...

Dit is mijn script;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<table class="logintable">
<tr>
    <td>Gebruikersnaam</td>
    <td><input name="username" type="text" id="username" <?php if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['username'])) { ?> value="<?php echo $_POST['username']; ?>"<?php } ?> />&nbsp;<span title="De gebruikersnaam is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td>Wachtwoord</td>
    <td><input name="password" type="password" id="password" />&nbsp;<span title="Wachtwoord is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2"><input type="submit" name="login" value="Aanmelden" id="login" />&nbsp;<span style="visibility:hidden;">*</span></td>
</tr>
</table>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if (trim($_POST['username']) == "") {
        die('Er is geen gebruikersnaam ingevuld!');
    }

    if (trim($_POST['password']) == "") {
        die('Er is geen geldig wachtwoord ingevuld!');
    }

    // opvangen ingevulde username
    $username = strtolower(trim($_POST['username']));
    // opvangen ingevuld wachtwoord
    $password = $_POST['password'];
    // Domeincontroller definieren (UNC-naam of IP)
    $server = "webserver-01";        
    // maak verbinding met domeincontroller
    $connect = ldap_connect($server) or die('Server \'webserver-01\' niet beschikbaar!');
    // verbinden met de domeincontroller op basis van username en password ingevuld
    $bind = ldap_bind($connect,$username."@domain.com",$password) or die('Aanmelding mislukt!');
    // Verifieren van verbinding. Indien ok, ga door naar website, anders ga terug naar inlogpagina met foutmelding.
    if ($bind == true) {
        echo 'Verificatie OK!';
        // stel sessie-vars in na goede verificatie
        $_SESSION['inlogstatus'] = 1;
        $_SESSION['inloguser'] = ucfirst($username);        
        $_SESSION['inlogtijd'] = date('G:i:s');    
        $_SESSION['inlogverlooptijd'] = date('G:i:s', mktime(date('G'), date('i')+30, date('s')));
        // vernietig var met password
        unset($_POST['password']);
        // ga naar de index van /db v3
        header("Location: index.php?afd=1");
    }
else { .. }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 06:30:10
 
Timen kut

Timen kut

02/12/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik zie geen query waarmee je checked of de gebruiker nou inlogged is of niet?

De dingen waar je in ieder geval op moet letten bij registratie:
addslashes/mysql_real_escape_string om je gebruikersnaam EN wachtwoord heen(google effe op SQL injection)

En je wachtwoord versleuten met md5 is gewoon een functie.. md5($_POST['wachtwoord'])

Bij het inloggen kun je dat wachtwoord checken door het ingevulde wachtwoord weer md5($_POST['wachtwoord']) te doen, zodat de md5's overeen komen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/12/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Doe het via SSL, dan wordt het altijd gecodeerd.
 

02/12/2008 10:50:00
Quote Anchor link
SSL kost bij de meeste providers een hoop geld...
 
Justin S

Justin S

02/12/2008 11:46:00
Quote Anchor link
De die's zijn niet erg netjes om te gebruiken, doe dat dan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if{
       if(!$_POST['username'] == ""){
       echo 'Foute username';

      }
else{
      if(!$_POST['password'] == ""){
      echo 'Fout password'

}else{
echo 'Verificatie OK';
}


?>


Je moet even zelf de juiste codevorm vinden want dit zal waarschijnlijk niet werken, dit is wel een manier om de DIE te vervangen.

Daarnaast kan je beter de hele combinatie (username is gelijk aan die in de database, wachtwoord ook gelijk aan die in de database) in een keer kunnen controleren ipv weer te geven of alleen de username of alleen het wachtwoord fout is. Dit kan je ook opvangen door bijvoorbeeld een echo te geven met combinatie niet herkend (bij beide echo's en controle's).

Ook een externe connect kan oplossing bieden, meestal veiliger.
 
Mitchell

Mitchell

02/12/2008 13:02:00
Quote Anchor link
@ Justin: Ik had ergens anders gelezen dat die juist veiliger is, omdat dan meteen het script stopt.

Je kan toch ook gewoon een echo gebruiken en daarna een die uitvoeren? :)
 
Storeman storeman

storeman storeman

02/12/2008 13:10:00
Quote Anchor link
@Mitchell:
Code onderbreken wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd, omdat dit de code-logica volgens sommige puristen ondermijnd. Het is jou keuze of je het zo toepast. Justin noemt een manier die in zijn optiek netter is. Het is maar net wat je afspreek. die() heeft natuurlijk meer nadelen dat dat, maar dat is je eigen keuze. (template/layout parser komt niet meer aan bod bijv.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.