inlogsysteem, veilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Als developer bouw je in DevOps teams aan enterprise applicaties, nieuwe IOT, Chatbots of AI oplossingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij vorig jaar Microsoft Partner of the year geworden.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Wout van der Burg

Wout van der Burg

02/12/2008 09:06:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op dit moment bezig met een inlogsysteem voor een webomgeving (PHP, MySQL) waarbij gebruikers worden geauthenticeerd d.m.v. de gebruikersgegevens in Active Directory. Dit wil ik doen dmv de functie ldap_connect(); en ldap_bind(); .
Nu lukt mij dit al aardig, maar ik vraag mij af of ik dit wel veilig genoeg doe met betrekking tot het ingevulde password. Nu doe ik dit als volgt; De gebruiker vult zijn gebruikersnaam en wachtwoord in en met deze maken we verbinding met de LDAP-server. Wanneer de verbinding gelukt is, krijgen we een boolean TRUE terug. dit gaat ook goed. Het probleem is dat de POST-var met het wachtwoord niet versleuteld wordt verzonden van client naar server en ik vraag mij af of dit wel verantwoordelijk is?

Mits ik dit kan versleutelen met MD5 icm SHA1 zou ik graag willen weten hoe dit gedaan kan worden, omdat ik de wachtwoorden niet kan vergelijken...

Dit is mijn script;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<table class="logintable">
<tr>
    <td>Gebruikersnaam</td>
    <td><input name="username" type="text" id="username" <?php if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && isset($_POST['username'])) { ?> value="<?php echo $_POST['username']; ?>"<?php } ?> />&nbsp;<span title="De gebruikersnaam is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td>Wachtwoord</td>
    <td><input name="password" type="password" id="password" />&nbsp;<span title="Wachtwoord is vereist." style="color:red;visibility:block;">*</span></td>
</tr>
<tr>
    <td colspan="2"><input type="submit" name="login" value="Aanmelden" id="login" />&nbsp;<span style="visibility:hidden;">*</span></td>
</tr>
</table>
<?php
if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    if (trim($_POST['username']) == "") {
        die('Er is geen gebruikersnaam ingevuld!');
    }

    if (trim($_POST['password']) == "") {
        die('Er is geen geldig wachtwoord ingevuld!');
    }

    // opvangen ingevulde username
    $username = strtolower(trim($_POST['username']));
    // opvangen ingevuld wachtwoord
    $password = $_POST['password'];
    // Domeincontroller definieren (UNC-naam of IP)
    $server = "webserver-01";        
    // maak verbinding met domeincontroller
    $connect = ldap_connect($server) or die('Server \'webserver-01\' niet beschikbaar!');
    // verbinden met de domeincontroller op basis van username en password ingevuld
    $bind = ldap_bind($connect,$username."@domain.com",$password) or die('Aanmelding mislukt!');
    // Verifieren van verbinding. Indien ok, ga door naar website, anders ga terug naar inlogpagina met foutmelding.
    if ($bind == true) {
        echo 'Verificatie OK!';
        // stel sessie-vars in na goede verificatie
        $_SESSION['inlogstatus'] = 1;
        $_SESSION['inloguser'] = ucfirst($username);        
        $_SESSION['inlogtijd'] = date('G:i:s');    
        $_SESSION['inlogverlooptijd'] = date('G:i:s', mktime(date('G'), date('i')+30, date('s')));
        // vernietig var met password
        unset($_POST['password']);
        // ga naar de index van /db v3
        header("Location: index.php?afd=1");
    }
else { .. }
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:26:29
 
Timen kut

Timen kut

02/12/2008 10:31:00
Quote Anchor link
Ik zie geen query waarmee je checked of de gebruiker nou inlogged is of niet?

De dingen waar je in ieder geval op moet letten bij registratie:
addslashes/mysql_real_escape_string om je gebruikersnaam EN wachtwoord heen(google effe op SQL injection)

En je wachtwoord versleuten met md5 is gewoon een functie.. md5($_POST['wachtwoord'])

Bij het inloggen kun je dat wachtwoord checken door het ingevulde wachtwoord weer md5($_POST['wachtwoord']) te doen, zodat de md5's overeen komen
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

02/12/2008 10:48:00
Quote Anchor link
Doe het via SSL, dan wordt het altijd gecodeerd.
 

02/12/2008 10:50:00
Quote Anchor link
SSL kost bij de meeste providers een hoop geld...
 
Justin S

Justin S

02/12/2008 11:46:00
Quote Anchor link
De die's zijn niet erg netjes om te gebruiken, doe dat dan via:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if{
       if(!$_POST['username'] == ""){
       echo 'Foute username';

      }
else{
      if(!$_POST['password'] == ""){
      echo 'Fout password'

}else{
echo 'Verificatie OK';
}


?>


Je moet even zelf de juiste codevorm vinden want dit zal waarschijnlijk niet werken, dit is wel een manier om de DIE te vervangen.

Daarnaast kan je beter de hele combinatie (username is gelijk aan die in de database, wachtwoord ook gelijk aan die in de database) in een keer kunnen controleren ipv weer te geven of alleen de username of alleen het wachtwoord fout is. Dit kan je ook opvangen door bijvoorbeeld een echo te geven met combinatie niet herkend (bij beide echo's en controle's).

Ook een externe connect kan oplossing bieden, meestal veiliger.
 
Mitchell

Mitchell

02/12/2008 13:02:00
Quote Anchor link
@ Justin: Ik had ergens anders gelezen dat die juist veiliger is, omdat dan meteen het script stopt.

Je kan toch ook gewoon een echo gebruiken en daarna een die uitvoeren? :)
 
Storeman storeman

storeman storeman

02/12/2008 13:10:00
Quote Anchor link
@Mitchell:
Code onderbreken wordt niet altijd door iedereen gewaardeerd, omdat dit de code-logica volgens sommige puristen ondermijnd. Het is jou keuze of je het zo toepast. Justin noemt een manier die in zijn optiek netter is. Het is maar net wat je afspreek. die() heeft natuurlijk meer nadelen dat dat, maar dat is je eigen keuze. (template/layout parser komt niet meer aan bod bijv.)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.