inner join loopt mis

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Anthony de meulemeester

anthony de meulemeester

01/06/2013 20:19:31
Quote Anchor link
hey,

ik heb problemen met mijn inner join aangezien ik dit zelden gebruik. maar nu is het noodzakelijk.

ik heb 2 tabellen users en twndles

twndels heeft id, userid, title, twndle, date
users heeft id, username, en nog wat

dit is de query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$get_twndles
= mysql_query
             (" SELECT twndles.title, twndles.twndle, users.username
               FROM twndles INNER JOIN users ON
               twndles.userid=users.id
               WHERE twndles.title LIKE '%$safesearch%' OR twndles.twndle  
               LIKE '%$safesearch%' users.username LIKE '%$safesearch%'  
               order BY id DESC "
);
?>


iemand die me uit de nood kan helpen?
Gewijzigd op 01/06/2013 20:28:09 door Anthony de meulemeester
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:48:00
 
Erwin H

Erwin H

01/06/2013 20:22:44
Quote Anchor link
1) schrijf die query eens op een nette manier op (dus over meerdere regels) zodat die ook te lezen is in 1 oogopslag
2) wat is het probleem. Blijkbaar krijg je iet anders dan wat je wilt, maar wat je wilt en wat je krijgt is nu compleet gissen.
 
John D

John D

01/06/2013 20:38:35
Quote Anchor link
Iets met quootjes?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
"SELECT twndles.title,
        twndles.twndle,
        users.username
   FROM twndles, users
  WHERE twndles.userid=users.id
    AND (twndles.title LIKE %'"
.$safesearch."'%
     OR twndles.twndle LIKE %'"
.$safesearch."'%
     OR users.username LIKE %'"
.$safesearch."'%  
  ORDER BY id DESC)"

?>
Gewijzigd op 01/06/2013 21:21:06 door John D
 
Wouter J

Wouter J

01/06/2013 21:00:48
Quote Anchor link
John, die procent tekens horen ook in de string en niet daarbuiten...
 
John D

John D

01/06/2013 21:21:45
Quote Anchor link
@Wouter: Aangepast, dank voor de correctie.
 
Erwin H

Erwin H

01/06/2013 21:54:30
Quote Anchor link
Alleen wat is er anders dan de query die de ts al poste? Maar goed, nog geen antwoord op mijn vraag 2 dus het blijft gissen.
 
John D

John D

01/06/2013 22:13:20
Quote Anchor link
Erwin H op 01/06/2013 21:54:30:
Alleen wat is er anders dan de query die de ts al poste?
Quootjes en haakjes
 
Erwin H

Erwin H

01/06/2013 22:29:33
Quote Anchor link
Waarbij quote gebruik goed was (dubbele quotes in php, dus kunnen variabelen binnen de quotes blijven staan), jij het afsluitende haakje verkeerd hebt gezet, de % tekens verkeerd hebt gezet (je zegt aangepast, maar het klopt nog steeds niet) en een andere join form hebt gekozen.

Van de regen in de drup noemt men dat geloof ik.

Toevoeging op 01/06/2013 22:45:40:

Nu zie ik overigens dat het enige ontbrekende stukje SQL een missende OR is voor het laatste statement in de WHERE:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$get_twndles
= mysql_query
             (" SELECT twndles.title, twndles.twndle, users.username
                FROM twndles
                INNER JOIN users ON twndles.userid=users.id
                WHERE twndles.title LIKE '%$safesearch%'
                   OR twndles.twndle LIKE '%$safesearch%'
                   OR users.username LIKE '%$safesearch%'  
               ORDER BY id DESC "
);
?>

Voor de rest is er in principe niets mis met de query.
Gewijzigd op 01/06/2013 22:30:33 door Erwin H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.