Input controle value empty of niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joni Fleischer

Joni Fleischer

21/11/2009 13:40:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Ik heb een formulier, waar ik eigenlijk een soort ajax tintje aan wil geven.
Is voor de gebruiker psychisch leuker om dat het formulier in te vullen omdat er iets gebeurd. (Mijn vriendin is psycholoog arme ik...)

Nu heb ik het volgende.....

Ik heb een formulier (uiteraard):
--------------------------------------------------------------------------------------
<form method="post" name="reg">

<input type="text" name="voornaam"
style="width:150px;" onBlur="controleer(this.form)">

<img src="images/icons/20/spacer.png"
width="20" height="20" id="voornaam">

<input type="text" name="achternaam"
style="width:150px;" onBlur="controleer(this.form)">

<img src="images/icons/20/spacer.png"
width="20" height="20" id="achternaam">

</form>
--------------------------------------------------------------------------------------
En ik heb een javascript gemaakt....
--------------------------------------------------------------------------------------
<script type="text/javascript">
<!--
function controleer(reg){
if(reg.voornaam.value == ""){
document.getElementById('voornaam').src='images/icons/20/Symbol-Error.png';
} else { document.getElementById('voornaam').src='images/icons/20/Symbol-Check.png';
}
if(reg.achternaam.value == ""){
document.getElementById('achternaam').src='images/icons/20/Symbol-Error.png';
} else { document.getElementById('achternaam').src='images/icons/20/Symbol-Check.png';
}
}
//-->
</script>
--------------------------------------------------------------------------------------
Nu werkt het wel... Maar zodra ik voornaam verander, gaat de rest ook mee..
Dit moet natuurlijk niet?


Kan iemand mij vertellen hoe het wel moet?
Want het moet beter kunnen denk ik zo????

Alvast bedankt
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joni Fleischer
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:44:23
 
Mui ter

Mui ter

21/11/2009 13:50:00
Quote Anchor link
Java is client-side en daardoor beïnvloedbaar door een kwaadwillende gebruiker. Je kunt beter een server-side oplossing zoeken zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($naam=="" )
{
    
$error_naam = 'ja';
    $error_omschr_naam = 'Er is geen naam ingevuld';
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
<input type="text" name="naam" size="50" value="<?php echo $naam ?>" />&nbsp;[code]<?php if($error_naam == "ja"){ $error_omschr = $error_omschr_naam; include('includes/input_error.php'); } ?>

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mui ter
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

21/11/2009 13:56:00
Quote Anchor link
Niet Java!!!
Javascript is waar jullie het over hebben!

Het is heel iets anders..
 
Joni Fleischer

Joni Fleischer

21/11/2009 13:56:00
Quote Anchor link
Het is geen error afhandeling,

Het is een live versie om te laten zien dat een bepaald veld verplicht is.
Dit i s alleen maar voor de show,
daadwerkelijke afhandeling gebeurd met php.
Zelfs het emailadres word op dns gecontrolleerd ;)

Dus veiligheid zit wel snor!

Maar bedankt voor de tip,
Nu zou ik alleen heel graag het antwoord op mijn vraag willen zodat ik weer verder kan klooien haha :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.