Input fields zijn leeg na drop down list

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/09/2017 10:31:17
Quote Anchor link
Kijk eens in de bron je van pagina. Grote kans dat je helemaal onderin een foutmelding aantreft welke je niet op je pagina te zien krijgt om de simpele reden dat je browser het niet meer snapt. Je hebt namelijk net een <select> geopend en komt met een lap tekst in plaats van met <option>s. Die lap tekst is dan je foutmelding. Dat is nou ONDER ANDERE het nadeel van PHP code tussen je HTML!
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 04:42:57
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/09/2017 10:38:55
Quote Anchor link
Als ik de stukken code zo zie, dan zou ik toch denken dat een template-parser een handig idee is. Je scheidt daarmee de HTML van je PHP-code.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/09/2017 10:50:59
Quote Anchor link
Hallo Frank Nietbelangrijk,

Ik heb de broncode van med_edit.php gekeken en ik tref eigenlijk geen foutcode aan, ook niet onderaan het pagina. En, in mijn eerste query voor medicinetype staat ook geen <select> tag er in. Ik probeer enkel een resultaat weer te geven.
Sowieso vraag ik me of ik op de juiste spoor ben om dit probleem op te lossen.
Ikzelf denk dat de volgende stappen nodig en logisch zijn voor het probleem:

1. query uitvoeren met left join om te achterhalen, welke medicinetype opgeslagen is voor bijv medicine id = 120
2. vervolgens vergelijken of het achterhaalde medicinetype overeenkomt met de tabel medicinetype
3. en als dit is waar i, dan laten zien als selected = selected als value en ook standaard moeten ook alle medicinetypes getoond worden

Zijn dit de logische stappen om het probleem op te lossen?

@- Ariën -,
Ongetwijfeld heb je gelijk in dat een template-parser een handig is, al weet ik nu niet wat dat is en hoe ik kan het implementeren, maar het lijkt mij praktisch om eerste huidige problemen op te lossen en daarna te kijken naar bijv. een template-parser..

Btw; heb je nog gekeken naar de URL die in mijn vorige post had aangegeven?
Denk je dat een oplossing voor mijn probleem is?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
<!doctype html>
<html>
<head>
<meta charset="utf-8">
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8">
<title>HawarCo | Medicine Management Software</title>
<link href="../includes/main.css" rel="stylesheet" type="text/css">
<link rel="stylesheet" href="../includes/jquery-ui.min.css">
<link rel="stylesheet" href="../includes/jquery-ui.theme.min.css">
<style>
  .ui-autocomplete {
            max-height: 300px;
            overflow-y: auto;  /* prevent horizontal scrollbar */
            overflow-x: hidden;
  }
</style>
<script src="../includes/jquery-3.2.1.min.js"></script>
<script src="../includes/jquery-ui.min.js"></script>
  <script>
  $(function() {
    $( "#medicinename" ).autocomplete({
      source: 'includes/search_medicinename.php'
    });
  });
  $(function() {
    $( "#genericname" ).autocomplete({
      source: 'includes/search_genericname.php'
    });
  });
 $(function () {
    $('input.inputA').keyup(function () {
        $('input.inputB').prop('disabled', this.value.length === 0 ? false : true);
    });
    
    $('input.inputB').keyup(function () {
        $('input.inputA').prop('disabled', this.value.length === 0 ? false : true);
    });
});
 </script>
</head>
<body>
<div id="wrapper">
    <div id="header">
    </div>
    <div id="content">
        <div id="navigation">
            <div id="nav">
                    <ul class="menu">
                      <li><a href="../index.php">Home</a></li>
                      <li><a href="../medicines.php">Medicines &raquo;</a>
                        <ul>
                          <li><a href="../medicines.php">Medicines &raquo;</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../med_insert.php">Insert Medicines</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="../medicinescompanies.php">Medicines companies &raquo;</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../medcom_insert.php">Insert medicines company</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="../medicinescountries.php">Medicines countries &raquo;</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../medcountry_insert.php">Insert medicines countries</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                          <li><a href="../medsuppliers.php">Medicines suppliers &raquo;</a>
                            <ul>
                              <li><a href="../medsuppliers_insert.php">Insert medicines supplier</a></li>
                            </ul>
                          </li>
                         </ul>
                      </li>
                    <li class="menuui"><a href="../medicinesfinance.php">Finance</a></li>
                    <li class="menuui"><a href="../medicinesreports.php">Reports</a></li>
                    </ul></div><div id="search">
                    <form class="search" action="medicinesreports.php" method="get">
                        <input type="text" name="search" placeholder="Search for medicines...">
                        <button type="submit">Search</button>
                    </form></div>
              <div id="profile"><p class='login'>Welcome Hawar <a href='logout.php'>Logout</a></p>              </div>
        </div>
        <div id="second-content">
        <!--ending header-->                    <form action="med_edit.php?id=123" method="post">
                        <h2>Medicine Edit Form</h2>
                        <table>
                            
                                <input type="hidden" name="id" value="123">
                            
                            <tr>
                                <td><label for="medicinename"><b>Medicine Name:</b></label></td>
                                <td><input type="text" name="medicinename" id="medicinename" value="test1" /></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="genericname"><b>Generic Name:</b></label></td>
                                <td><input type="text" name="genericname" id="genericname" value="test1" /></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="medicinetypename"><b>Select medicine type:</b></label></td>
                                <td><select name="medicinetypename">
                                <option value="">---Select---</option>
                                <option value='1'>Liquid</option><option value='2'>Tablet</option><option value='3'>Capsules</option><option value='4'>Topical medicines</option><option value='5'>Suppositories</option><option value='6'>Drops</option><option value='7'>Inhalers</option><option value='8'>Injections</option><option value='9'>Implants or patches</option><option value='10'>Buccal or sublingual tablets or liquids</option><option value='11'>Cream</option><option value='12'>Evohaler</option><option value='13'>Insulin</option><option value='14'>Lotion</option><option value='15'>Ointment</option><option value='16'>Powder</option><option value='17'>Spray</option><option value='18'>Sugical items</option><option value='19'>Suspension</option><option value='20'>Syrup</option><option value='21'>Other</option>                                </select></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="expiredate"><b>ExpireDate:</b></label></td>
                                <td><input type="date" name="expiredate" id="expiredate" value="" /></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="companyname"><b>This medicine belgons to company:</b></label></td>
                                <td>
                                                                            <select name="companyname">
                                        <option value="">---Select---</option>
                                        <option value='18'>YourHealth252525</option><option value='19'>HawlerMED</option><option value='20'>KurdPharmacy</option><option value='23'>test1</option><option value='24'>geen idee</option><option value='25'>???? ????</option>                                </select></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="medicinescountry"><b>This medicine is made in country:</b></label></td>
                                <td>
                        <select name="medicinescountry"><option value="">---Select---</option><option value='18'>Germany</option><option value='19'>Iran</option><option value='20'>Iraq</option><option value='21'>Turkye</option><option value='22'>The Netherlands</option><option value='25'>???? ????</option><option value='26'>France</option></select>                                </td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="quantity"><b>Quantity:</b></label></td>
                                <td><input type="text" name="quantity" id="quantity" value="" /></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="sellingprice"><b>SellingPrice:</b></label></td>
                                <td><input type="text" name="sellingprice" id="sellingprice" value="" /></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="purchaseprice"><b>PurchasePrice:</b></label></td>
                                <td><input type="text" name="purchaseprice" id="purchaseprice" value="" /></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td><label for="suppliername"><b>This medicine is brought to you by supplier:</b></label></td>
                                <td>
                                                                        <select name="suppliername">
                                        <option value="">---Select---</option>
                                        <option value='18'>HawlerMED</option><option value='19'>Dr. Haso</option><option value='20'>PharmacyMall</option><option value='23'>???? ????</option>                                </select></td>
                                <td></td>
                            </tr>
                            <tr>
                                <td></td>
                                
                                <td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Update Medicine" class="btn"></td>
                            </tr>
                        </table>
                    </form>
            </div>
    </div>
    <div id="footer">
        <p class="footertekst">This webapplication is designed and created by Hawar Mohammad | Today's date :
                    Saturday 23 rd September, 2017</p>
    </div>
</div>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/09/2017 14:23:16
Quote Anchor link
Mohamed nvt op 23/09/2017 10:50:59:
@- Ariën -,
Ongetwijfeld heb je gelijk in dat een template-parser een handig is, al weet ik nu niet wat dat is en hoe ik kan het implementeren, maar het lijkt mij praktisch om eerste huidige problemen op te lossen en daarna te kijken naar bijv. een template-parser..

Je kan een templateparser ook zelf bouwenp omdat PHP zelf al prima zijn werk kan doen, maar je kan ook een bestaande parser gebruiken zoals Twig of Smarty. Ikzelf gebruik de laatste. Die gebruikt ook caching wat je webapplicatie zelf nog eens versnelt. Wel weet ik dat Smarty behoorlijk met een hoop overbodige functies zit, maar ik heb er goede ervaringen mee.

Een stukje template-code als voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
{include file="header.tpl"}
{include file="trackers.tpl"}
{strip}
    <h1>{$data.title}</h1>
    {$data.content}
{/strip}
{include file="footer.tpl"}

Hiermee haal ik dus de pagina's van mijn CMS-systeem op. Titel en data hierin opgehaald, en met de {$variabelen} dus vervangen in de juiste teksten. De includes spreken denk ik voor zich en de {strip} is om wit-ruimtes te strippen.
Gewijzigd op 23/09/2017 14:27:07 door - Ariën -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

23/09/2017 14:30:16
Quote Anchor link
- Ariën - op 23/09/2017 14:23:16:
Je kan een templateparser ook zelf bouwenp omdat PHP zelf al prima zijn werk kan doen, maar je kan ook een bestaande parser gebruiken zoals Twig of Smarty. Ikzelf gebruik de laatste. Die gebruikt ook caching wat je webapplicatie zelf nog eens versnelt. Wel weet ik dat Smarty behoorlijk met een hoop overbodige functies zit, maar ik heb er goede ervaringen mee.


En Twig ook.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Compilation Cache
All template loaders can cache the compiled templates on the filesystem for future reuse. It speeds up Twig a lot as templates are only compiled once; and the performance boost is even larger if you use a PHP accelerator such as APC. See the cache and auto_reload options of Twig_Environment above for more information.


Maar... gewoon "code on top and html on bottom" maakt je code al beter, beter leesbaar en zorgt dat je later makkelijk met losse templates (met of zonder template parser) kunt gaan werken.
 
Mohamed nvt

Mohamed nvt

23/09/2017 14:40:52
Quote Anchor link
Update:

Om op basis van een ID van het vorige pagina, te kunnen achterhalen welke medicinetype bij een medicijn hoort, werkt nu wel.
In de query moest ik nog aangeven medicines.id ipv id.

De volgende stap is nu denk ik het resultaat uit het query te vergelijken met wat het resultaat wat uit while loop komt en het te laten zien en hier lukt het me helaas niet...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$mtquery = "SELECT
                            medicines.id,medicines.medicinename,medicines.medicinetype_id,medicinestype.medicinetypename
                            FROM medicines
                            LEFT JOIN medicinestype ON medicinestype.id=medicines.medicinetype_id
                            WHERE medicines.id='" . mysqli_real_escape_string($dbc, $_GET['id']) . "'";
                            
                             if ($mtresult = mysqli_query($dbc, $mtquery)){ // run the query
                                    $mtrow = mysqli_fetch_array($mtresult);// Retrieve the information.
                                    echo $mtrow['medicinetypename'];
                                    } else {
                                        echo "nothing";
                                    }


Toevoeging op 24/09/2017 09:26:30:

Update;

Issue is opgelost ;-)
Iedereen bedankt voor het meedenken ;-)
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.