Input type (alleen nummers)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rishie

Rishie

09/10/2008 14:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    mysql_connect('localhost','...','...');
    mysql_select_db('cmdb');

?>


<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Werkplek toevoegen</TITLE>
</HEAD>

<BODY>

<h2>Nieuwe werkplek</h2>

<form name="versturen" action="toevoegen_werkplek_versturen.php" method="post">
<pre>
Locatie: <select name="locatie_id">
<option>Selecteer locatie</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $query
="select ID,locaties from locaties";
    $result=mysql_query($query);
    while(list($id,$locatie)=mysql_fetch_row($result))
    {

        ?>
<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $locatie; ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
?>

</select>
Rij <input maxlength="2" name="rij" type="number" size="5">
Plek <input maxlength="2" name="plek" type="text" size="5">
Toestelnr: <select name="telefoon_id">
<option>Selecteer toestelnr</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $query1
="select ID,toestelnr from telefoons where ID not in (select telefoon_id from werkplek)";
    $result1=mysql_query($query1);
    while(list($id,$toestelnr)=mysql_fetch_row($result1))
    {

        ?>
<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $toestelnr; ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
?>

</select>
Axel: <select name="axel_id">
<option>Selecteer axel</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

    $query2
="select ID,axelnr from axel where ID not in (select axel_id from werkplek)";
    $result2=mysql_query($query2);
    while(list($id,$axelnr)=mysql_fetch_row($result2))
    {

        ?>
<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $id; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $axelnr; ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    }
?>

</select>
</pre>
<hr>
<input name="button" type="submit" value="versturen"> <input name="reset" type="reset" value="wissen">
</form>

</BODY>

</HTML>

Bij Rij: <input maxlength="2" name="rij" type="text" size="5"> moet dat veld alleen cijfers bevatten dus geen letters kunnen invullen, hoe kan ik zoiets doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rishie
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 12:38:53
 
- -

- -

09/10/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Ten eerste: je geplaatste code is één grote onduidelijke rotzooi. Gebruik en om je script in een codeblok te zetten, en plaats alleen relevante code. In negen van de tien gevallen zijn 10 regels code voldoende.

Over je vraag: het is niet mogelijk om in HTML aan te geven welk type tekst er in een veld mag komen, dat moet je dus met JavaScript of PHP doen.
 
Mitchell

Mitchell

09/10/2008 14:38:00
Quote Anchor link
Zoiets? Altijd erna wel checken met php, voor de zeker heid..

Edit: Blijkbaar heeft Jquery hier ook al een mooie oplossing voor. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mitchell
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.