input value met onclick veranderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Raymond Oomen

Raymond Oomen

14/07/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Ik zoek een script waarmee, als ik op een input klik de value van die input wordt veranderd heeft iemand misschien zo'n script voor me of link, of iets dergelijks??
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:55:14
 
Robert Deiman

Robert Deiman

14/07/2008 23:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="naam" value="waarde" onclick="if(this.value=='waarde'){this.value='';}{elseif(this.value==''){this.value='waarde';}" />

Niet getest, zo even uit mijn hoofd maar zoiets is het wel..
 
Dennis

Dennis

14/07/2008 23:18:00
Quote Anchor link
onClick="document.getElementById('naam').innerHTML = 'geklikt' "
Zoiets tenminste als dit werkt, zo uit mijn hoofd?
 
Raymond Oomen

Raymond Oomen

14/07/2008 23:25:00
Quote Anchor link
werken allebei niet heb ook verschillende manieren uitgeprobeerd (hier nog de code om precies te laten zien wat de bedoeling is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
   <input type="text" name="code" class="style" value="WAARDE" onclick="input leegmaken" />
?>
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

15/07/2008 01:06:00
Quote Anchor link
Zet eens jullie javascript in javascript files, mensen, of toch tenminste gebundeld tussen <script></script>.

Bon, voorbeeld om de waarde van een input veld te veranderen bij onClick:
index.php (twee methodes)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
echo
'<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 TRADITIONAL //NL">
<html>
  <script src="js.js" language="javascript" type="text/javascript"></script>
  <head>
    <title>on click</title>
    <link REL=stylesheet HREF="style.css" TYPE="text/css" />
    <link REL="SHORTCUT ICON" HREF="images/ico.ico" />
  </head>
  <body>
    <input type="text" name="code" id="leeg_te_maken_input" value="met this" onclick="input_leegmaken(this);" />
    <input type="text" name="code2" id="leeg_te_maken_input2" value="met getElementById" onclick="input_leegmaken2();" />
  </body>
</html>'
;
?>


js.js
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
function input_leegmaken(input_veld)
{
input_veld.value = '';
}

function input_leegmaken2()
{
document.getElementById('leeg_te_maken_input2').value = '';
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Emmanuel Delay
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.