Insert in sql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin

Robin

25/01/2009 12:19:00
Quote Anchor link
Ik weet hoe en simpele insert in SQL werkt,
maar heb ik een tekstfile met allemaal waarden die in mijn DB moeten komen.
structuur van de tekstfile:
naam1
naam2
naam3
naam4
...

kan ik dit automatisch doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 16:14:25
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/01/2009 12:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$aLines
= file('textfile.txt');

foreach($aLines as $sNaam)
{

    $sql = "
        INSERT INTO tabel (naam)
        VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($sNaam)."')
    "
;
}

?>

Zoiets?
 
Robin

Robin

25/01/2009 12:39:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

mysql_connect('server', 'user', 'pass')or die(mysql_error());
mysql_select_db('db');
$aLines = file('test.txt');

foreach($aLines as $sNaam)
{

    $sql = "
        INSERT INTO artiest (artiest_naam)
        VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($sNaam)."')" or die (mysql_error());
}

?>


werkt niet... hij geeft niets van errors, gewoon een blanco pagina
edit: als ik er een echo mysql_real_escape_string($sNaam); bij zet, toont hij wel alle waarden correct, maar er gebeurt geen 1 insert
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/01/2009 12:40:00
Quote Anchor link
Ja, en waar voer je de query nu uit dan? Ik zie nergens mysql_query()?

ps. $sql bevat alleen de query, die mag jij dus zelf nog even in een mysql_query() opnemen om de query uit te voeren...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Robin

Robin

25/01/2009 12:41:00
Quote Anchor link
woeps, foutje :D! sorry!
 
- SanThe -

- SanThe -

25/01/2009 12:43:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.