insert into 2 keer ijn database?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steven Cuypers

Steven Cuypers

23/03/2009 11:41:00
Quote Anchor link
tis mischien stom, maar ik zie het niet direct,
ik heb een formulier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<form action="toevoegenKlant.php" method="post">
<table>
<tr class="even">

<th>Naam</th>
<th>Voornaam</th>
<th>Adres</th>
<th>&nbsp;</th>
</tr>

<tr>
<td><input name="naam" type="text" value=""/></td>
<td><input name="voornaam" type="text" value=""/></td>
<td><input name="adres" type="text" value=""/></td>
<td><input name="Toevoegen" type="submit" value="Toevoegen" /></td>
</tr>
</table>


en deze gaat naar toevoegenKlant.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php


$conn
= mysql_connect ("localhost","root","*****");

mysql_select_db ("groothandel", $conn);

$sql = "INSERT INTO klanten (naam,voornaam,adres) VALUES ('".$_POST["naam"]."','".$_POST["voornaam"]."','".$_POST["adres"]."')";

$resultaat = mysql_query($sql, $conn) or die(mysql_error());

if (!mysql_query($sql))
        {

            echo "<br/><br/>Het doorsturen van gegevens is mislukt.";
            exit;
        }


mysql_close ($conn);        
header('Location: wijzigklanten.php');
?>


en op 1 of ander manier voeg hij dit 2 keer toe ? Kan niet direct de fout vinden, ziet iemand het ? Mercikes op voorhand !
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 06:02:07
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

23/03/2009 11:44:00
Quote Anchor link
Ik mis de controlles en de beveiliging van de input....

Krijg je ergens foutmeldingen of het je error_report uit staan ?
 
- SanThe -

- SanThe -

23/03/2009 11:48:00
Quote Anchor link
Je voert de query 2 keer uit.

1e => $resultaat = mysql_query($sql, $conn) or die(mysql_error());
2e => if (!mysql_query($sql))
 
Steven Cuypers

Steven Cuypers

23/03/2009 11:48:00
Quote Anchor link
Marco schreef op 23.03.2009 11:44:
Ik mis de controlles en de beveiliging van de input....

Krijg je ergens foutmeldingen of het je error_report uit staan ?


dit is op een lokale website,
ik volg webdesigner cursus, en ja de veiligheid moet er niet instaan voor de moment,
alleen hoe stop ik dat hij dit 2 keer derin zet ?
 
Steven Cuypers

Steven Cuypers

23/03/2009 11:52:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 23.03.2009 11:48:
Je voert de query 2 keer uit.

1e => $resultaat = mysql_query($sql, $conn) or die(mysql_error());
2e => if (!mysql_query($sql))


ha oki stom van mij, ja khad een copy genomen van mijn vorige oefening,
mercikes voor de snelle respons !

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steven Cuypers
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.