INSERT INTO mysterie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

SQL developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de omgeving van Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL ontwikkelaar. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt er als volgt uit te zien: Het ontwerpen en implementeren van databaseschema's: Je bent in staat om een database te ontwerpen en de structuur van tabellen, relaties, indexen en andere objecten te definiëren; Het schrijven van complexe SQL-query's: Je kunt complexe query's schrijven om gegevens uit de database

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Gegroet allen, ben nieuw hier, en zit momenteel met een beetje vreemd probleem. Ben voor havo 5 informatica eind opdracht bezig. Het is een site waarop je quizzen uit verschillende categorieën kunt maken en dergelijke. Maar toen ik aan het afronden was merkte ik dat mijn script om een vraag toe te voegen aan de vragen tabel in de database "quiz" het opeens niet meer deed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//contact zoeken met mysql
    $mysql = mysql_connect("localhost", "username", "wachtwoord") or die ("Fout: geen verbinding met de server");
    //contact zoeken met de database
    mysql_select_db("quiz", $mysql) or die ("Fout: geen contact met database");
    //nummer toewijzen aan vraag
    $query = "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
    $resultaat = mysql_query($query) or die ("Fout: nieuwe vraaggegevens niet gevonden..");    
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_NUM);
    $newnummer = $rij[0];
    // vraag inserten
    $query = "INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord4, categorie) VALUES ('$newnummer', '$_POST[vraag]', '$_POST[antwoord1]', '$_POST[antwoord2]','$_POST[antwoord3]','$_POST[antwoord4]','$_POST[categorie]');";
    //echo $query;  //DEBUGREGEL
    // goede antwoord inserten

    $query = "INSERT INTO antwoorden (vraagnummer, goede_antwoord) VALUES ('$newnummer', $goede_antwoord');";
    //feedback
    $query = "SELECT * FROM vragen WHERE vraagnummer = $newnummer";
    $resultaat = mysql_query($query) or die ("Fout: nieuwe vraaggegevens niet gevonden..");
    
    // deze gegevens in een array plaatsen.
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_NUM);
    
    // mysql verbinding sluiten
    mysql_close($mysql);
?>


We zijn hier wat betreft php en sql redelijk oppervlakkig, dus zal nog heel wat verbeterd kunnen worden, en heb gemerkt dat hier van andere termen worden gebruikt. Bij uitvoer van script geen error, word alleen niks ge"insert", heb de query laten echoën, resultaat van echo in phpmyadmin bij tabblad sql uitgevoerd, en dat werkte prima.

Mijn dank is groot voor jullie medewerking
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:39:08
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/04/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    // vraag inserten
    $query = "INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord4, categorie) VALUES ('$newnummer', '$_POST[vraag]', '$_POST[antwoord1]', '$_POST[antwoord2]','$_POST[antwoord3]','$_POST[antwoord4]','$_POST[categorie]');";
    //echo $query;  //DEBUGREGEL
    // goede antwoord inserten

    $query = "INSERT INTO antwoorden (vraagnummer, goede_antwoord) VALUES ('$newnummer', $goede_antwoord');";
    //feedback
?>


Je hebt wel leuk een $query gemaakt, maar die $query word niet uitgevoerd (mysql_query()) en vervolgens overschreven.

Verder ontbreekt -iedere- controle en ik betwijfel dus ook of je hiermee je eindopdracht gaat halen.
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 14:32:00
Quote Anchor link
Hmmm, Arjan, daar heb jij zeker een punt, dat was lichtelijk dom van mij. Heb het bij andere scripts wel gedaan......

Het concept controle is nog niet nodig geweest aangezien onze/mijn scripts enorm eenvoudig zijn. Het zou voor mijzelf leuk zijn om het wel te implementeren, maar kon het even niet vinden. Dus mocht je een linkje hebben waar een beschrijving kan vinden van controle gedoe, zeer welkom.

Ik begrijp dat je duidelijk wilt maken dat dit van kinderlijk niveau is, maar je toekomstverwachting is niet zo gewenst als je antwoord. Desalniettemin, mijn dank is groot :)
 
Frank -

Frank -

05/04/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
?>

Deze query mag je NOOIT uitvoeren om een volgend id aan te maken, dat is smeken om problemen. Ga maar eens met 10 man tegelijk een id opvragen, krijg je alle 10 hetzelfde resultaat...

Gebruik een auto_increment, dat is de enige veilige manier om unieke id's aan te maken in MySQL. Je kunt na het aanmaken van het nieuwe record, dus ná de INSERT, met mysql_insert_id() het aangemaakte nummertje opvragen in PHP.

Zie verder de opmerkingen van Arjan, het script is nog niet voor de helft klaar. Vrij logisch dat er dan nog het e.e.a. fout gaat.
 
Jelmer -

Jelmer -

05/04/2009 14:37:00
Quote Anchor link
All the basics & de dingetjes die leuk zijn om te weten: SQL Beginnershandleiding. Daar wordt foutafhandeling ook in besproken, en dingen als prepared statements waar je pluspuntjes voor zou moeten krijgen van je docent :)

PDO heeft trouwens nog een leuk dingetje: het kan exceptions gooien (en daarmee je script stoppen en een handige melding weergeven) wanneer er iets mis gaat. Gebruik je dat, in combinatie met foreign key constraints (relaties in je database definiëren en afdwingen) en MySQL in de juiste modus zetten, dan heb je eigenlijk geen extra code voor foutafhandeling nodig. Echt een aanrader, maar misschien iets te veel voor beginners.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 16:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 05.04.2009 14:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
?>

Deze query mag je NOOIT uitvoeren om een volgend id aan te maken, dat is smeken om problemen. Ga maar eens met 10 man tegelijk een id opvragen, krijg je alle 10 hetzelfde resultaat...

Gebruik een auto_increment, dat is de enige veilige manier om unieke id's aan te maken in MySQL. Je kunt na het aanmaken van het nieuwe record, dus ná de INSERT, met mysql_insert_id() het aangemaakte nummertje opvragen in PHP.

Zie verder de opmerkingen van Arjan, het script is nog niet voor de helft klaar. Vrij logisch dat er dan nog het e.e.a. fout gaat.


Nog een grappig verhaal. Groot deel van m'n systeem komt van iemand anders, was een script drama (als dát nog eens onder jullie ogen zou komen.....), en die had bij aanmaken database niet gebruik gemaakt van auto increment. Ondertussen wel gedaan, dus snap je kritiek ook zeker ;)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/04/2009 16:51:00
Quote Anchor link
INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord etc etc etc)

Geeft trouwens aan dat jullie het hoofdstuk normaliseren ook gemist hebben.
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 05.04.2009 16:51:
INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord etc etc etc)

Geeft trouwens aan dat jullie het hoofdstuk normaliseren ook gemist hebben.


En ook daar heb je een punt, Maar zoals ik zei, is mijn systeem gebasseerd (met toestemming) op die van iemand anders, dus valt daar gelukkig weer een verwijt weg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.