INSERT INTO mysterie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel verder en laat wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot aantal creatieve en ambitieuze ontwikkelaars. Ze

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder voor het financiele domein op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 14:25:00
Quote Anchor link
Gegroet allen, ben nieuw hier, en zit momenteel met een beetje vreemd probleem. Ben voor havo 5 informatica eind opdracht bezig. Het is een site waarop je quizzen uit verschillende categorieën kunt maken en dergelijke. Maar toen ik aan het afronden was merkte ik dat mijn script om een vraag toe te voegen aan de vragen tabel in de database "quiz" het opeens niet meer deed.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
//contact zoeken met mysql
    $mysql = mysql_connect("localhost", "username", "wachtwoord") or die ("Fout: geen verbinding met de server");
    //contact zoeken met de database
    mysql_select_db("quiz", $mysql) or die ("Fout: geen contact met database");
    //nummer toewijzen aan vraag
    $query = "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
    $resultaat = mysql_query($query) or die ("Fout: nieuwe vraaggegevens niet gevonden..");    
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_NUM);
    $newnummer = $rij[0];
    // vraag inserten
    $query = "INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord4, categorie) VALUES ('$newnummer', '$_POST[vraag]', '$_POST[antwoord1]', '$_POST[antwoord2]','$_POST[antwoord3]','$_POST[antwoord4]','$_POST[categorie]');";
    //echo $query;  //DEBUGREGEL
    // goede antwoord inserten

    $query = "INSERT INTO antwoorden (vraagnummer, goede_antwoord) VALUES ('$newnummer', $goede_antwoord');";
    //feedback
    $query = "SELECT * FROM vragen WHERE vraagnummer = $newnummer";
    $resultaat = mysql_query($query) or die ("Fout: nieuwe vraaggegevens niet gevonden..");
    
    // deze gegevens in een array plaatsen.
    $rij = mysql_fetch_array($resultaat, MYSQL_NUM);
    
    // mysql verbinding sluiten
    mysql_close($mysql);
?>


We zijn hier wat betreft php en sql redelijk oppervlakkig, dus zal nog heel wat verbeterd kunnen worden, en heb gemerkt dat hier van andere termen worden gebruikt. Bij uitvoer van script geen error, word alleen niks ge"insert", heb de query laten echoën, resultaat van echo in phpmyadmin bij tabblad sql uitgevoerd, en dat werkte prima.

Mijn dank is groot voor jullie medewerking
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Afra ca
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:53:49
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/04/2009 14:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    // vraag inserten
    $query = "INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord4, categorie) VALUES ('$newnummer', '$_POST[vraag]', '$_POST[antwoord1]', '$_POST[antwoord2]','$_POST[antwoord3]','$_POST[antwoord4]','$_POST[categorie]');";
    //echo $query;  //DEBUGREGEL
    // goede antwoord inserten

    $query = "INSERT INTO antwoorden (vraagnummer, goede_antwoord) VALUES ('$newnummer', $goede_antwoord');";
    //feedback
?>


Je hebt wel leuk een $query gemaakt, maar die $query word niet uitgevoerd (mysql_query()) en vervolgens overschreven.

Verder ontbreekt -iedere- controle en ik betwijfel dus ook of je hiermee je eindopdracht gaat halen.
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 14:32:00
Quote Anchor link
Hmmm, Arjan, daar heb jij zeker een punt, dat was lichtelijk dom van mij. Heb het bij andere scripts wel gedaan......

Het concept controle is nog niet nodig geweest aangezien onze/mijn scripts enorm eenvoudig zijn. Het zou voor mijzelf leuk zijn om het wel te implementeren, maar kon het even niet vinden. Dus mocht je een linkje hebben waar een beschrijving kan vinden van controle gedoe, zeer welkom.

Ik begrijp dat je duidelijk wilt maken dat dit van kinderlijk niveau is, maar je toekomstverwachting is niet zo gewenst als je antwoord. Desalniettemin, mijn dank is groot :)
 
Frank -

Frank -

05/04/2009 14:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
?>

Deze query mag je NOOIT uitvoeren om een volgend id aan te maken, dat is smeken om problemen. Ga maar eens met 10 man tegelijk een id opvragen, krijg je alle 10 hetzelfde resultaat...

Gebruik een auto_increment, dat is de enige veilige manier om unieke id's aan te maken in MySQL. Je kunt na het aanmaken van het nieuwe record, dus ná de INSERT, met mysql_insert_id() het aangemaakte nummertje opvragen in PHP.

Zie verder de opmerkingen van Arjan, het script is nog niet voor de helft klaar. Vrij logisch dat er dan nog het e.e.a. fout gaat.
 
Jelmer -

Jelmer -

05/04/2009 14:37:00
Quote Anchor link
All the basics & de dingetjes die leuk zijn om te weten: SQL Beginnershandleiding. Daar wordt foutafhandeling ook in besproken, en dingen als prepared statements waar je pluspuntjes voor zou moeten krijgen van je docent :)

PDO heeft trouwens nog een leuk dingetje: het kan exceptions gooien (en daarmee je script stoppen en een handige melding weergeven) wanneer er iets mis gaat. Gebruik je dat, in combinatie met foreign key constraints (relaties in je database definiëren en afdwingen) en MySQL in de juiste modus zetten, dan heb je eigenlijk geen extra code voor foutafhandeling nodig. Echt een aanrader, maar misschien iets te veel voor beginners.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 16:28:00
Quote Anchor link
pgFrank schreef op 05.04.2009 14:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $query
= "SELECT MAX(vraagnummer)+1 as newID FROM vragen;";
?>

Deze query mag je NOOIT uitvoeren om een volgend id aan te maken, dat is smeken om problemen. Ga maar eens met 10 man tegelijk een id opvragen, krijg je alle 10 hetzelfde resultaat...

Gebruik een auto_increment, dat is de enige veilige manier om unieke id's aan te maken in MySQL. Je kunt na het aanmaken van het nieuwe record, dus ná de INSERT, met mysql_insert_id() het aangemaakte nummertje opvragen in PHP.

Zie verder de opmerkingen van Arjan, het script is nog niet voor de helft klaar. Vrij logisch dat er dan nog het e.e.a. fout gaat.


Nog een grappig verhaal. Groot deel van m'n systeem komt van iemand anders, was een script drama (als dát nog eens onder jullie ogen zou komen.....), en die had bij aanmaken database niet gebruik gemaakt van auto increment. Ondertussen wel gedaan, dus snap je kritiek ook zeker ;)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

05/04/2009 16:51:00
Quote Anchor link
INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord etc etc etc)

Geeft trouwens aan dat jullie het hoofdstuk normaliseren ook gemist hebben.
 
Afra ca

Afra ca

05/04/2009 17:24:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 05.04.2009 16:51:
INSERT INTO vragen (vraagnummer, vraag, antwoord1, antwoord2, antwoord3, antwoord etc etc etc)

Geeft trouwens aan dat jullie het hoofdstuk normaliseren ook gemist hebben.


En ook daar heb je een punt, Maar zoals ik zei, is mijn systeem gebasseerd (met toestemming) op die van iemand anders, dus valt daar gelukkig weer een verwijt weg.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.