INSERT probleem bij dubbele query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Tinbergen

wouter Tinbergen

18/04/2007 11:32:00
Quote Anchor link
Hallo,
Ik ben Arjans simpele CMS aan het uitbreiden.
Na een post en het checken van de variabelen moeten er 2 tabellen worden aangepast. De eerste is content - tekst over activiteiten moet een UPDATE krijgen. De tweede gaat over de data waarop die activiteiten worden aangeboden: Als er een datum is gepost, dan moet er een INSERT in tabel events worden gedaan.
Echter, de 2e query werkt niet.
Ik zie de fout niet in de code. Iemand?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
    
              $query
         = "UPDATE content SET titel = '".$titel."', content = '".$content."',type = '".$type."',datum = NOW() WHERE paginaid = ".$paginaid."";
              $resultaat     = mysql_query($query);
                        
              if($resultaat && mysql_affected_rows() == 1){
             echo '<p>De <strong>content </strong> is succesvol geupdate.</p>'.BR;
            }
else{
                echo '<p>Sorry, de <strong>content</strong> kon niet geupdate worden !</p>'.BR;
            }

            
            if(!empty($_POST['datum2'])){ // als datum niet leeg is -
            $query2    = "INSERT INTO events  (id, type, datum, voorpagina, omschrijving )
                                    VALUES ('$paginaid','$type','$datum2','$voorpagina','$omschrijving')"
;
            $resultaat2     = mysql_query($query2);
            }
else{}
                        
            if($resultaat2 && mysql_affected_rows() == 1) // als de query gelukt is echoen
            {
                echo '<p>De datum is succesvol geupdate.</p>'.BR;
            }
else{
                echo '<p>Sorry, de datum kon niet geupdate worden !</p>'.BR;
            }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 03:57:18
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2007 11:48:00
Quote Anchor link
Als je mysql query mislukt wil je natuurlijk wel altijd de foutmelding zien die mysql geeft. Vraag deze dus altijd op met mysql_error().
 
Wouter Tinbergen

wouter Tinbergen

18/04/2007 11:56:00
Quote Anchor link
Worden die niet gegeven door:
ini_set('display_errors', 1);
error_reporting(E_ALL);
bovenaan de (hele!) code?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/04/2007 12:00:00
Quote Anchor link
Nee. Daarmee geef je alleen door php gegenereerde errors weer. Maar errors die door mysql gegenereerd worden kun je met behulp van mysql_error() ophalen.

Dus bijvoorbeeld iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(!$res = mysql_query($sql))
{

    trigger_error(mysql_errno().' :'.mysql_error());
}

else
{
    // Verder gaan met je script
}
?>
 
Wouter Tinbergen

wouter Tinbergen

19/04/2007 15:02:00
Quote Anchor link
Blanche:
Dank, ik heb het geprobeerd en de fout gevonden. Verkeerd ingerichte DB.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.