insert singleselect/multiselect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

Medior .NET developer

Functie Jij gaat als Medior .NET ontwikkelaar aan de slag in ons scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om onze spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als medior .NET developer ga jij werken aan een technisch hoogwaardig platform welke bezoekerspieken verwerkt van tienduizenden tot honderdduizenden gebruikers per minuut! Ons scrumteam werkt in drie wekelijkse sprints en wij beginnen iedere ochtend met een stand-up. Jij werkt bij ons met C# .NET, .NET Core, React.JS, Xamarin, Azure, Docker en Kubernetes. Wij hechten enorm veel waarde aan het leveren van hoogwaardige en kwalitatieve code. Zodra jij de

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »
George mendel

george mendel

03/05/2014 12:13:47
Quote Anchor link
Ik heb hier een code waarbij je een training onder meerdere categorien en subcategorien kan toevoegen.
het probleem is wanneer je een training onder een categorie toevoegd die subcategorien heeft lukt het wel, maar wanneer je een categorie selecteert die geen subcategorien heeft en het toevoegd, het niet opslaat in de database. Graag jullie hulp.

dit is mijn code
form.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
<?php
mysql_connect('localhost','root','');

mysql_select_db('test');




$query = "SELECT id FROM training ORDER BY id DESC LIMIT 1";
$resultaat = mysql_query($query);
$rij = mysql_fetch_array($resultaat);
$laatste_id = $rij["id"];

$id_num = $laatste_id + 1;
$nieuw_id = $id_num;
?>

<html>
<head>
<script type = "text/javascript">
//categorie en subcategorie
function showSelect33() {
var d = document.getElementById("mydiv33");
if (document.getElementById("chk33").checked) {
d.style.display ="block";
}
else {
d.style.display = "none";
d.selectedIndex = 0;
}
}

function showSelect34() {
var d = document.getElementById("mydiv34");
if (document.getElementById("chk34").checked) {
d.style.display ="block";
}
else {
d.style.display = "none";
d.selectedIndex = 0;
}
}

function showSelect35() {
var d = document.getElementById("mydiv35");
if (document.getElementById("chk35").checked) {
d.style.display ="block";
}
else {
d.style.display = "none";
d.selectedIndex = 0;
}
}
</script>
</head>
<body>
<div id="training">
<b>Een nieuwe training toevoegen:</b>
<br/><br/>
    <form name="formulier" action="invoegen.php" method="post" >
        <table width="300" border="0">
          <tr>
            <td><input type="hidden" name="tid" readonly="readonly" value="<?php echo $nieuw_id; ?>" style="text-align:right" /></td>
          </tr>
          <tr>
            <td>Naam</td>
            <td><input type="text" name="naam" style="text-align:right" /></td>
          </tr>
          <tr>
            <td>Beschrijving</td>
            <td><input type="text" name="beschrijving" style="text-align:right" /></td>
          </tr>
        </table>
</div>

<div id="choseLoc">
    <table border="0">
  <br>Selecteer Categorie:
  <div id="">
    <input type="checkbox" id = "chk33" name="chk3[]" value="1" onclick = "showSelect33()">A<br>
</div>
<div id = "mydiv33" style="display:none">
</div>
<div id="">
    <input type="checkbox" id = "chk34" name="chk3[]" value="2" onclick = "showSelect34()">B<br>
</div>
<div id = "mydiv34" style="display:none">
</div>
<div id="">
    <input type="checkbox" id = "chk35" name="chk3[]" value="3" onclick = "showSelect35()">B<br>
</div>
<div id = "mydiv35" style="display:none">
<input type="checkbox" name="chk4[3][]"  value="1">B1<br />
<input type="checkbox" name="chk4[3][]"  value="2">B2<br />
<input type="checkbox" name="chk4[3][]"  value="2">B3<br />
<input type="checkbox" name="chk4[3][]"  value="4">B4<br />
</div>
    </table>
</div>
<br/>
<div id="buttons">
    <input type="reset" value="Leeghalen" /> <input type="submit" value="Opslaan" name="opslaan" />
    </form>
</div>
</body>
</html>


invoegen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
mysql_connect('localhost','root','');

mysql_select_db('test');

/* Nieuwe ID genereren */
$query = "SELECT id FROM training ORDER BY id DESC LIMIT 1";
$resultaat = mysql_query($query);
$rij = mysql_fetch_array($resultaat);
$laatste_id = $rij["id"];

$id_num = $laatste_id + 1;
$nieuw_id = $id_num;



$tel = mysql_num_rows($resultaat);
?>


<?php
if(isset($_POST["opslaan"]))
{

    //training gegevens opslaan
    $id = $_POST["tid"];
    $naam = $_POST["naam"];
    $beschrijving = $_POST["beschrijving"];

    $query = "INSERT INTO training(id, training_naam, beschrijving) VALUES('$id', '$naam', '$beschrijving')";
    $resultaat = mysql_query($query);
  

$afd_subafd = array();
if (isset($_POST['chk3'])){
foreach ($_POST['chk3'] as $key) {
}
}

    if (isset($_POST['chk4'][$key])) {
        foreach($_POST['chk4'][$key] as $sub) {
            $afd_subafd[] = '(' . (int)$key . ',' . (int) $sub . ',' . (int) $id . ')';
        }
   }

if (count($afd_subafd) > 0) {
    $query = "INSERT INTO training_cat_subcat(cat_id,subcat_id,training_id) VALUES " . implode(',', $afd_subafd);
    mysql_query($query);
}
    
?>

<?php
    }     
?>

<a href="form.php">Nog een training toevoegen</a>;
<a href="index.php">Terug naar de hoofdmenu</a>;
Gewijzigd op 03/05/2014 12:16:55 door George mendel
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 18:38:46
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/05/2014 12:38:25
Quote Anchor link
Even wat opmerkingen bij je code:

form.php
Stap over op mysqli of pdo. mysql is deprecated.
Waar is de foutafhandeling van je query?
Waarom regel 12 t/m 15? Je maakt daar drie (!) variabelen aan. Lijkt mij twee te veel.

Een formulier wordt tegenwoordig zelden nog opgemaakt d.m.v. een tabel, maar met css.
Waarom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="">
? Een id moet een unieke naam hebben. Jij gebruikt op meerdere plaatsen geen naam.
Verder zou ik niet gaan werken met nummers in je formulier. Heb jij (over twee maanden) enig idee welk nummer bij welke checkbox (of ander veld) hoort?

invoegen.php
Deels dezelfde opmerkingen als over form.php
Waar controleer je of de $_POST-waarden bestaan? Je maakt wel nieuwe variabelen aan (waarom eigenlijk) op regel 24 - 26. Vervolgens heb je geen enkele beveiliging in je query, waardoor je script lek is. Iemand kan daardoor toegang krijgen tot je database.

Ten aanzien van je vraag:
zet error-reporting aan.
bouw foutafhandeling in.
ga debuggen: wordt het script doorlopen op de manier die je verwacht?
Gewijzigd op 03/05/2014 12:39:01 door Obelix Idefix
 
George mendel

george mendel

03/05/2014 13:34:10
Quote Anchor link
Bedankt voor de tips, zal Ik zeker wat mee doen. Weet je ook hoe Ik het probleem moet oplossen?
Obelix en Idefix op 03/05/2014 12:38:25:
Even wat opmerkingen bij je code:

form.php
Stap over op mysqli of pdo. mysql is deprecated.
Waar is de foutafhandeling van je query?
Waarom regel 12 t/m 15? Je maakt daar drie (!) variabelen aan. Lijkt mij twee te veel.

Een formulier wordt tegenwoordig zelden nog opgemaakt d.m.v. een tabel, maar met css.
Waarom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="">
? Een id moet een unieke naam hebben. Jij gebruikt op meerdere plaatsen geen naam.
Verder zou ik niet gaan werken met nummers in je formulier. Heb jij (over twee maanden) enig idee welk nummer bij welke checkbox (of ander veld) hoort?

invoegen.php
Deels dezelfde opmerkingen als over form.php
Waar controleer je of de $_POST-waarden bestaan? Je maakt wel nieuwe variabelen aan (waarom eigenlijk) op regel 24 - 26. Vervolgens heb je geen enkele beveiliging in je query, waardoor je script lek is. Iemand kan daardoor toegang krijgen tot je database.

Ten aanzien van je vraag:
zet error-reporting aan.
bouw foutafhandeling in.
ga debuggen: wordt het script doorlopen op de manier die je verwacht?





Toevoeging op 03/05/2014 13:42:01:

Bedankt voor de tips, zal Ik zeker wat mee doen. Weet je ook hoe Ik het probleem moet oplossen?
Obelix en Idefix op 03/05/2014 12:38:25:
Even wat opmerkingen bij je code:

form.php
Stap over op mysqli of pdo. mysql is deprecated.
Waar is de foutafhandeling van je query?
Waarom regel 12 t/m 15? Je maakt daar drie (!) variabelen aan. Lijkt mij twee te veel.

Een formulier wordt tegenwoordig zelden nog opgemaakt d.m.v. een tabel, maar met css.
Waarom
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<div id="">
? Een id moet een unieke naam hebben. Jij gebruikt op meerdere plaatsen geen naam.
Verder zou ik niet gaan werken met nummers in je formulier. Heb jij (over twee maanden) enig idee welk nummer bij welke checkbox (of ander veld) hoort?

invoegen.php
Deels dezelfde opmerkingen als over form.php
Waar controleer je of de $_POST-waarden bestaan? Je maakt wel nieuwe variabelen aan (waarom eigenlijk) op regel 24 - 26. Vervolgens heb je geen enkele beveiliging in je query, waardoor je script lek is. Iemand kan daardoor toegang krijgen tot je database.

Ten aanzien van je vraag:
zet error-reporting aan.
bouw foutafhandeling in.
ga debuggen: wordt het script doorlopen op de manier die je verwacht?

 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

03/05/2014 22:03:26
Quote Anchor link
Waarom zijn er tegenwoordig zoveel mensen die het nodig vinden om alles quoten, zonder dat het enige toegevoegde waarde heeft?! :(

Ik heb meerdere dingen aangegeven, met tot slot drie aandachtspunten ten aanzien van je vraag.
Ik neem aan dat je daar al wat mee hebt gedaan(?) Ben dus benieuwd naar het resultaat daarvan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.