Insert werkt niet, maar tog geen error?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaar - Het schoolsysteem verbeteren!

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een prettige en kleinschalige organisatie waar hard gewerkt wordt om het onderwijs te verbeteren. Daarom werken ze aan complexe om administratieve, financiële en facilitaire processen te versnellen en te verbeteren. Dit doen ze vanuit een platte organisatie voor klanten die door geheel Nederland verspreid zitten, hier horen vanzelfsprekend een aantal aansprekende HBO scholen en universiteiten toe. Functieomschrijving Je komt terecht in een organisatie waar op dit moment 2 scrumteams werken. Jij zal als .Net developer binnen 1 van deze scrumteams functioneren, iedereen binnen dit team heeft zijn/haar eigen expertise waardoor er met verschillende invalshoeken aan een

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functieomschrijving In deze uitdagende functie als Software Developer ga je de volgende taken uitvoeren: Maatwerk back-end software programmeren; API koppelingen bouwen; Software optimaliseren voor klanten; Bouwen maatwerk applicaties; Werken met Microsoft stack zoals C#, .NET (Core) en Entity framework; Bedrijfsprofiel Je gaat werken bij een klein softwareontwikkelingsbureau, die maatwerk software bouwt voor klanten door heel Nederland. Dit doen zij al meer dan 20 jaar. Het is van oorsprong een familiebedrijf, opgezet door de eigenaar, die er nog steeds werkt. Het team bestaat vooral uit back-end developers en één systeembeheerder. Je krijgt veel kans om jezelf te ontwikkelen en krijgt tevens

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 13:34:13
Quote Anchor link
hey,

Ik heb een code, die zou moeten werken.
hij zou dus een nieuwe regel, een nieuwe query moeten doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
[conection weggelaten]

if(isset($_POST['text']) and isset($_POST['submit']) and isset($_POST['id'])){
    $string = explode('\n', $_POST['text']);
    foreach($string as $query){
        mysql_query('INSERT INTO prpermissions (permstring, entryid) VALUES ('.$query.','.$_POST['id'].')');
        echo $query.' Succes.<br />';
   }
}
else{
?>

<form action="wouterrr.php" method="post">
Permissions:<br/>
<textarea name="text">
</textarea><br/>
Group ID:<br/>
<input type="text" name="id" /><br/>
<input type="submit" name="submit"/><br/>
</form>
<?php
}
?>


Maar er komt geen fout of iets dergelijks?

Alvast bedankt.
Tips altijd welkom :)

//edit
nu komt er dit: (enter zat verkeerd :S)
Quote:
help version servertime accept players essentials.sethome essentials.home essentials.list essentials.help essentials.msg essentials.afk essentials.spawn iConomyChestShop.shop.create iConomyChestShop.shop.buy iConomyChestShop.shop.sell iConomyChestShop.command.iteminfo essentials.pay essentials.signs.heal.use lwc.protect chaircraft.sit towny.town.claim towny.spawntp essentials.geoip.show uQuest.CanQuest.* citizens.use.* towny.wild.* towny.town.new uQuest.CanDropQuest iConomy.payment deathmessageplugin.sendmessage deathmessageplugin.getmessage jail.usercmd.jailstatus myhome.home.soc.invite giftpost.chest.everywhere Succes.

wat dus alemaal mooi onder elkaar moeten komen staan, en met ieder succes, zoiets:
Quote:
help Succes.
version Succes.
servertime Succes.
accept Succes.
players Succes.
essentials.sethome Succes.
essentials.home Succes.
essentials.list Succes.


Moet er niet iets van een while in?
Gewijzigd op 03/07/2011 13:44:35 door Wouter Lolz
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:06:13
 
Non Actief

Non Actief

03/07/2011 13:40:56
Quote Anchor link
Probeer dit is i.p.v. de mysql_query die je nu hebt.

mysql_query("INSERT INTO prpermissions (permstring, entryid) VALUES ('$query','$_POST[\'id\']')");

Ook moet je eerst een connectie opzetten met je database
$connect = mysql_connect('localhost', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord') or die(mysql_error());
mysql_select_db('database', $connect) or die(mysql_error());
Gewijzigd op 03/07/2011 13:42:34 door Non Actief
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 13:42:54
Quote Anchor link
ja die connection weet ik, die laat ik altijd weg :)
en ik zal die query is proberen.
//edit
dan krijg ik een 500 - Internal server error. (IIS 7)
Gewijzigd op 03/07/2011 13:43:31 door Wouter Lolz
 
Non Actief

Non Actief

03/07/2011 13:52:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
[conection weggelaten]

if((isset($_POST['text']) && isset($_POST['submit'])) && isset($_POST['id'])){
    $string = explode('\n', $_POST['text']);
    $id = $_POST['id'];
    foreach($string as $query){
        mysql_query("INSERT INTO prpermissions (permstring, entryid) VALUES ('$query','$id')");
        echo $query.' Succes.<br />';
   }
}
else{
echo '
<form action="wouterrr.php" method="post">
Permissions:<br/>
<textarea name="text">
</textarea><br/>
Group ID:<br/>
<input type="text" name="id" /><br/>
<input type="submit" name="submit"/><br/>
</form>
'
;
}


?>

Probeer dit is
Staan de kolommen en de waardes wel in de goede volgorde?
Zijn er twee kolommen of zijn er meerdere?
Gewijzigd op 03/07/2011 13:53:53 door Non Actief
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 13:54:32
Quote Anchor link
Werkt redelijk, aleen hij insert nu alles in 1 query, elke nieuwe regel, moet dus een nieuwe query uitvoeren, met 1 regel.
miss iets met while?
Gewijzigd op 03/07/2011 13:54:50 door Wouter Lolz
 

03/07/2011 13:56:15
Quote Anchor link
- Controleer of een post gedaan is met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
- Bouw foutafhandeling, zie wat mysql_query teruggeeft.
- Maak gebruik van mysql_real_escape_string.
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 13:57:56
Quote Anchor link
Uu, bedankt, maar waar is dat mysql real escape dan voor?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/07/2011 13:58:11
Quote Anchor link
@Matthijs, escapen is een overbodige actie!! Daarnaast geef je geen volledig inzicht van hoe je op correcte wijze een insert inelkaar zet.
------------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
if(    $_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'
   and isset($_POST['text'])
   and isset($_POST['id'])) {
    

   if ($_POST['id'] != '') {
  
       $sql = "INSERT INTO prpermission
                      (permstring
                      ,entryid)
               VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($query)."'
                      ,'"
.mysql_real_escpae_string($_POST['id'])."')";    

       if (($result = mysql_query($sql)) !== false) {

           echo 'Record met succes toegevoegd';

       }

       else {
           // op de slordige manier zien wat er fout gaat
           echo 'Foutje: '.$sql.'<br />'.mysql_error();
       }
   }

   else {
       'Echo geen id bekend';
   }
}

else{
    // geen post doe wat

}?>


En nu maar hopen dat ie in de gaten heeft dat het onhandig is om sql-statements te quoten met enkele quotes.

Ik vraag me af of het wel zo verstandig is om een textearea te gebruiken!!
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 13:59:56
Quote Anchor link
Nou textearea heb ik gebruikt omdat die bij een nieuwe regel een /n doet, en je die kan explode.
maar ik zal het testen

en deze werkt volgens mij niet?
ik zie nergens dat je iets in de $query zet of iets erin aanmaakt?
Gewijzigd op 03/07/2011 14:00:58 door Wouter Lolz
 
Non Actief

Non Actief

03/07/2011 14:00:53
Quote Anchor link
@Noppes Homeland ik heb mysql_real_escape_string nooit aangehaald, dat was Karl Karl.
 

03/07/2011 14:01:47
Quote Anchor link
Wouter Lolz op 03/07/2011 13:59:56:
Nou textearea heb ik gebruikt omdat die bij een nieuwe regel een /n doet, en je die kan explode.
maar ik zal het testen


En hoe weet je dat zeker?
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 14:02:33
Quote Anchor link
forums :), als dat niet klopt dan moet er iets anders voor komen..
 

03/07/2011 14:03:33
Quote Anchor link
Matthijs Veldhuizen op 03/07/2011 14:00:53:
@Noppes Homeland ik heb mysql_real_escape_string nooit aangehaald, dat was Karl Karl.


Noppes heeft het over escapen. Niet over mysql_real_escape_string die hij ook zelf gebruikt (wat je overigs niet voor ints hoeft te gebruiken, want je kunt typecasten).
Ik denk dat hij deze onzin post bedoelt:
Matthijs Veldhuizen op 03/07/2011 13:40:56:
Probeer dit is i.p.v. de mysql_query die je nu hebt.

mysql_query("INSERT INTO prpermissions (permstring, entryid) VALUES ('$query','$_POST[\'id\']')");

Ook moet je eerst een connectie opzetten met je database
$connect = mysql_connect('localhost', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord') or die(mysql_error());
mysql_select_db('database', $connect) or die(mysql_error());
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 14:10:15
Quote Anchor link
uu, maar ik heb iets geprobeert met while maar dat werkt ook niet echt :(
 
Non Actief

Non Actief

03/07/2011 14:11:24
Quote Anchor link
Het scheelt dat ik alleen maar onzin post
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 14:12:12
Quote Anchor link
idd, ik ben door jou al wel wat verder :)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/07/2011 14:17:10
Quote Anchor link
Wouter Lolz op 03/07/2011 14:10:15:
uu, maar ik heb iets geprobeert met while maar dat werkt ook niet echt :(


Ik heb die foreach eruit gehaald, omdat het vrij onzinnig is om een string te gaan lopen splitsen op een gissing dat een EOL een \n is en het mijn inziens gewoon handiger zal zijn gewoon voor elke in te voeren waarde behorende bij het id een appart input veld te hebben.

Matthijs Veldhuizen op 03/07/2011 14:11:24:
Het scheelt dat ik alleen maar onzin post

Met die woorden, kan je dus beter niet reageren in topics waarin de inhoud jouw onbekend is.
Gewijzigd op 03/07/2011 14:18:38 door Noppes Homeland
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 14:17:52
Quote Anchor link
maar dat is juist niet de bedoeling..\
het moet in een keer kunnen, want als het werkt, moet ik hele grote dingen gaan injecten.
Gewijzigd op 03/07/2011 14:18:54 door Wouter Lolz
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/07/2011 14:20:26
Quote Anchor link
Dacht van wel, want zoals je nu aannames doet in je code vervuil je alleen je data in de database tabel.
 
Wouter Lolz

Wouter Lolz

03/07/2011 14:22:04
Quote Anchor link
oke, maar is er dus nu een optie voor :S?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

03/07/2011 14:45:06
Quote Anchor link
Gaat eens aan de slag met de gegeven informatie. Schrijf eerst eens een plan van aanpak en probeer daarna eens op je gemak je code woordelijk uit te schrijven, daarna kan je pas beginnen met de daadwerkelijke vertaling naar php-script-code.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.