Inserten in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Johan

johan

13/12/2006 19:18:00
Quote Anchor link
heee hallo, ik probeer een simpel scriptje te schrijven om iets in een database te zetten. Enige probleem is dat het niet lukt :P:P ik heb al vrij veel geprobeerd, en het lukt niet echt. Ik wed dat jullie het in een keer hebben, want het is volgens mij vrij makkelijk. De verbinding enzo klopt, aangezien er in m'n database continu lege records met alleen een id worden gezet. Het probleem is dus alleen dat keuze, email en naam niet doorkomen. HELP :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
config.php
<?
$gebruiker
= "gebruiker";
$wachtwoord = "wachtwoord";
$database = "test2";
$host = "localhost";

mysql_connect($host, $gebruiker, $wachtwoord) or die("Er is geen connectie met de database");
mysql_select_db($database) or die("Er is geen database geselecteerd");

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
bericht.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Bericht</title>
<META HTTP-EQUIV="Content-Type" CONTENT="text/html; charset=ISO-8859-1">

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="../style.css">
</head>
<body>

<?php

// Database gegevens includen.
include('config.php');




 
// De mysql query om de reactie in db te zetten.
$insert = mysql_query("INSERT INTO formulier ( naam, email, keuze) VALUES ('.$_POST['naam']. ', '.$_POST['email']. ', '.$_POST['keuze']. ')");

    // Als $insert lukt, geef melding, anders geef error
    if($insert) {
        echo "<p>Uw bericht is succesvol toegevoegd, klik <a href=\"gastenboek.php\">hier</a> om terug te gaan</p>";
    }

    else {
        echo "Er is iets misgegaan, uw bericht is niet toegevoegd";
    }


?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
formulier.php
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<html>
<head>
<title>Gastenboek</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1">
<script src="scripts.js" type="text/javascript"></script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css">
</head>
<body>

<?php

// Database gegevens includen.
include('config.php');


?>



<hr><br /><form method="post"  action="bericht.php">

Naam:<br /><input type="text" name='naam'><br />
Email:<br /><input type="text" name='email'><br />
Keuze:<br /><input type="text" name='keuze'<br />
<input type="submit" value="submit" name='submit'>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:45:02
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2006 19:28:00
Quote Anchor link
$vars buiten quotes houden.

"INSERT INTO formulier ( naam, email, keuze) VALUES ('" . $_POST['naam'] . "', '" . $_POST['email'] . "', '" . $_POST['keuze'] . "')"
 
Johan

johan

13/12/2006 19:45:00
Quote Anchor link
YES, hij doet het! Harstikke bedankt!!!!!
 
- SanThe -

- SanThe -

13/12/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Nu dus ook nog een beetje beveiligen. Want wat je nu hebt is mysql-injection gevoelig oftewel 'lek'.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.