installatie LAMP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 16:47:20
Quote Anchor link
Ik ben na een aantal jaren weg weer eens begonnen met php en wil een testenvironment maken op mijn pc. Ik heb een computer draaien met linux mint. Ik heb apache en php8.1 geïnstalleerd en geconfigureerd met behulp van de OceanDigital site.
Apache draait en PHP ook. Ik heb de virtualhost ook draaiende. Alleen nu het probleem: Ik heb een testpagina gemaakt en opgeslagen als test.php. Ik heb in die pagina wat HTML verwerkt en wat PHP. Nu wordt alles wat in HTML staat uitgevoerd, maar niet dat wat via PHP uitgevoerd moet worden.
Dus: <p>Hallo</p> komt op het scherm in de browser, maar <p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Hello"; ?>
</p> niet.
Wat gaat hier mis?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 08:05:38
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 18:07:42
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Zo niet, dan ben ik benieuwd hoe je alles geïnstalleerd hebt, en welk stappenplan?
Normaal als je apt-get, yum of dnf gebruikt dan is alles gewoon werkend.
 
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 19:14:37
Quote Anchor link
De stappen die ik uitgevoerd heb.
In de terminal:
Quote:
sudo apt update
sudo apt install apache2
sudo ufw app list:
Aplications available:
Apache
Apache Full
Apache Secure
CUPS
sudo ufw allow 'Apache'
sudo ufw status:
Status: active

To Action From
----- ------ -----
22/tcp ALLOW Anywhere
80 ALLOW Anywhere
443 ALLOW Anywhere
Apache ALLOW Anywhere
22/tcp (v6) ALLOW Anywhere (v6)
80 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
443 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
Apache (v6) ALLOW Anywhere (v6)
sudo systemctl status apache2:
apache2.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/apache2.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Fri 2024-02-23 14:37:08 CET; 3h 40min ago
Docs: https://httpd.apache.org/docs/2.4/
Process: 928 ExecStart=/usr/sbin/apachectl start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 5151 ExecReload=/usr/sbin/apachectl graceful (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 971 (apache2)
Tasks: 8 (limit: 16530)
Memory: 7.4M
CPU: 1.009s
CGroup: /system.slice/apache2.service
?? 971 /usr/sbin/apache2 -k start
??5155 /usr/sbin/apache2 -k start
??5156 /usr/sbin/apache2 -k start
??5157 /usr/sbin/apache2 -k start
??5158 /usr/sbin/apache2 -k start
??5159 /usr/sbin/apache2 -k start
??6060 /usr/sbin/apache2 -k start
??6079 /usr/sbin/apache2 -k start

feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
feb 23 14:37:08 ZenBook apachectl[944]: AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Started The Apache HTTP Server

In the browser:
Quote:
http://your_server_ip
returns: the apache2 default page correctly

In de /var/www/html directory heb ik aangemaakt: /test.nl/public_html/test.php
De /etc/apache2.conf file heb ik ongewijzigd gelaten .
In /etc/sites-available/test.nl.conf toegevoegd:
ServerAdmin [email protected]
ServerName test.nl
ServerAlias www.test.nl
DocumentRoot /var/www/html/test.nl/public_html

In de terminal:
sudo a2dissite 000-default.conf
sudo a2ensite test.nl.conf
sudo systemctl restart apache2
sudo apache2ctl configtest:
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
Syntax OK

sudo nano /etc/hosts:
7.0.0.1 localhost
127.0.1.1 ZenBook
192.168.43.89 test.nl

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters

In de file test.php staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head><title>TEST</title></head>
     <body>
       <div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
      <div><h1><?php echo "Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/"; ?></h1></div>
          <?php phpinfo(); ?>
    </body>
</html>

In de browser met localhost zie ik:
Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/

Dus geen code die tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
staat
Gewijzigd op 24/02/2024 10:47:12 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 20:33:07
Quote Anchor link
Dat is wel heel opmerkelijk. Is dat wat je ziet de letterlijke broncode (rechtsklik - > bron bekijken) volgens de browser?

Of zie je het direct staan? In dat geval sta je denk ik opgemaakte code te copy-pasten.
Gewijzigd op 23/02/2024 20:33:42 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 08:43:03
Quote Anchor link
De inhoud van test.php is door mij aangemaakt en zie ik ook zo letterlijk in de broncode, maar dus niet op de pagina in de browser. Alles wat PHP is blijft blank.
Gewijzigd op 24/02/2024 08:46:37 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 10:45:22
Quote Anchor link
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<h1>PHPinfo</h1>
<?php
phpinfo();
echo "Hier staat iets!";
?>

Dit staat buiten PHP-blokken.


Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?
Gewijzigd op 24/02/2024 10:52:57 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:24:56
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/02/2024 10:45:22:
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?


Dat is precies wat er gebeurt. Ik snap er niets van.
Ik gebruik Mozilla, eigenlijk net zoals ik willekeurig welke andere internet pagina bekijk.
O ja, ter verificatie heb ik de pagina ook geopend in Chromium en daar gebeurt precies hetzelfde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 15:37:35
Quote Anchor link
Ik zie niet dat je PHP hebt geïnstalleerd. Maar dan zou je gewoon in de sourcecode in je browser je PHP-code moeten zien.

Instaleer PHP eens.
Gewijzigd op 24/02/2024 15:42:01 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:49:12
Quote Anchor link
Is geInstalleerd.

$ php -v
PHP 8.1.2-1ubuntu2.14 (cli) (built: Aug 18 2023 11:41:11) (NTS)
Copyright (c) The PHP Group
Zend Engine v4.1.2, Copyright (c) Zend Technologies
with Zend OPcache v8.1.2-1ubuntu2.14, Copyright (c), by Zend Technologies
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:33:22
Quote Anchor link
Nu pas? Of had je dat eerst al gedaan? Ik zie het niet in je stappenplan.

En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?
Gewijzigd op 24/02/2024 17:33:49 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:43:04
Quote Anchor link
Ik heb PHP direct na apache geinstalleerd. Moet ik wellicht in de PHP installatie nog iets aanpassen? Dat heb ik niet gedaan.

- Ariën - op 24/02/2024 17:33:22:
En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?

Bedoel je de commandline in de terminal? Hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:48:22
Quote Anchor link
Hoe heb je PHP geinstalleerd?
Uitvoeren in de commandline kan met:
php script.php
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:59:44
Quote Anchor link
PHP geinstalleerd via de terminal met:
sudo apt install php

Met php script.php krijg ik een foutmelding. Dis heb ik even gegoocheld op php in de terminal. Dit is wat ik vond en gedaan heb met het volgende resultaat:
In de terminal:
$ php -a
Interactive shell

php > echo "hello world";
hello world
php >
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:03:24
Quote Anchor link
Welke foutmelding? Je moet dit script uiteraard zelf aanmaken.
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:39:16
Quote Anchor link
Gelukt. De opdracht test.php geeft in de terminal de tekst van test.php terug én de PHP-info. Misschien is hier iets in te vinden? Het PHP script wordt uitgevoerd dus.
$ php test.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>TEST</title>
</head>
<body>
<div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
<div><h1>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h1></div>
phpinfo()
PHP Version => 8.1.2-1ubuntu2.14
(PHPINFO)**
</body>
</html>

(PHPINFO)**-> Hier krijg ik de PHP-info terug. Dat is heel veel tekst, dus nu nog even niet gekopieerd. Kun je daarin misschien iets vinden? Zal ik het posten?
Gewijzigd op 24/02/2024 18:40:57 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:43:19
Quote Anchor link
Dus PHP werkt in de commandline perfect.
Ik heb het idee dat Apache er nog niks mee doet omdat je de PHP-Apache library niet hebt meegeïnstalleerd.

Dus verwijder PHP eens, en installeer het eens met de Apache lib erbij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
apt remove php
apt install php libapache2-mod-php

En daarna even Apache herstarten.

Houd wel in gedachten dat PHP 8.1 enkel nog security updates krijgt.
Gewijzigd op 24/02/2024 18:46:10 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:57:55
Quote Anchor link
Gedaan.
Ik krijg een foutmelding voor de configuratie van libapache2-mod-php8.1 -> fout 1
Een afhankelijkheidsprobleem voorkomt dat de libapache2-mod-php8.1 geconfigureerd wordt.
E: Subprocess /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Gewijzigd op 24/02/2024 19:09:45 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 19:17:59
Quote Anchor link
Heb je PHP eerst verwijderd?

Verder zijn Nederlandse foutmeldingen best irritant met zoeken op internet :-P
Gewijzigd op 24/02/2024 19:19:54 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

25/02/2024 08:59:46
Quote Anchor link
Omdat de errormelding niet specifiek met LAMP te maken had, ben ik overnieuw begonnen. In plaats van $ sudo apt install php, heb ik nu $ sudo apt install php libapache2-mod-php gebruikt.
En het werkt! Daar zat dus de fout. Heel erg bedankt voor je hulp, ik kan weer vooruit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2024 09:32:25
Quote Anchor link
Fijn om te horen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.