installatie LAMP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Full stack Javascript ontwikkelaar

Functie Benieuwd hoe jouw dag eruit ziet? Je komt binnen rond een uur of 10 en dat start je met de morning call. Dit doen we vanaf het hoofdkantoor of op het lab, ligt eraan welk project je mee bezig bent. Na de call en het verdelen van de tickets ga je met je team aan de slag. Rond een uur of 12 is er een goede lunch en ga je smiddags weer lekker door met je werk. De ene keer maak jij een game voor een groot merk om de interactie tussen product en eindgebruiker te vergroten. De andere

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Front-end developer (Medior/Senior)

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 16:47:20
Quote Anchor link
Ik ben na een aantal jaren weg weer eens begonnen met php en wil een testenvironment maken op mijn pc. Ik heb een computer draaien met linux mint. Ik heb apache en php8.1 geïnstalleerd en geconfigureerd met behulp van de OceanDigital site.
Apache draait en PHP ook. Ik heb de virtualhost ook draaiende. Alleen nu het probleem: Ik heb een testpagina gemaakt en opgeslagen als test.php. Ik heb in die pagina wat HTML verwerkt en wat PHP. Nu wordt alles wat in HTML staat uitgevoerd, maar niet dat wat via PHP uitgevoerd moet worden.
Dus: <p>Hallo</p> komt op het scherm in de browser, maar <p>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo "Hello"; ?>
</p> niet.
Wat gaat hier mis?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:38:08
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 18:07:42
Quote Anchor link
Werkt dit wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
phpinfo();
?>


Zo niet, dan ben ik benieuwd hoe je alles geïnstalleerd hebt, en welk stappenplan?
Normaal als je apt-get, yum of dnf gebruikt dan is alles gewoon werkend.
 
Joyce M

Joyce M

23/02/2024 19:14:37
Quote Anchor link
De stappen die ik uitgevoerd heb.
In de terminal:
Quote:
sudo apt update
sudo apt install apache2
sudo ufw app list:
Aplications available:
Apache
Apache Full
Apache Secure
CUPS
sudo ufw allow 'Apache'
sudo ufw status:
Status: active

To Action From
----- ------ -----
22/tcp ALLOW Anywhere
80 ALLOW Anywhere
443 ALLOW Anywhere
Apache ALLOW Anywhere
22/tcp (v6) ALLOW Anywhere (v6)
80 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
443 (v6) ALLOW Anywhere (v6)
Apache (v6) ALLOW Anywhere (v6)
sudo systemctl status apache2:
apache2.service - The Apache HTTP Server
Loaded: loaded (/lib/systemd/system/apache2.service; enabled; vendor preset: enabled)
Active: active (running) since Fri 2024-02-23 14:37:08 CET; 3h 40min ago
Docs: https://httpd.apache.org/docs/2.4/
Process: 928 ExecStart=/usr/sbin/apachectl start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Process: 5151 ExecReload=/usr/sbin/apachectl graceful (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 971 (apache2)
Tasks: 8 (limit: 16530)
Memory: 7.4M
CPU: 1.009s
CGroup: /system.slice/apache2.service
?? 971 /usr/sbin/apache2 -k start
??5155 /usr/sbin/apache2 -k start
??5156 /usr/sbin/apache2 -k start
??5157 /usr/sbin/apache2 -k start
??5158 /usr/sbin/apache2 -k start
??5159 /usr/sbin/apache2 -k start
??6060 /usr/sbin/apache2 -k start
??6079 /usr/sbin/apache2 -k start

feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Starting The Apache HTTP Server...
feb 23 14:37:08 ZenBook apachectl[944]: AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
feb 23 14:37:08 ZenBook systemd[1]: Started The Apache HTTP Server

In the browser:
Quote:
http://your_server_ip
returns: the apache2 default page correctly

In de /var/www/html directory heb ik aangemaakt: /test.nl/public_html/test.php
De /etc/apache2.conf file heb ik ongewijzigd gelaten .
In /etc/sites-available/test.nl.conf toegevoegd:
ServerAdmin [email protected]
ServerName test.nl
ServerAlias www.test.nl
DocumentRoot /var/www/html/test.nl/public_html

In de terminal:
sudo a2dissite 000-default.conf
sudo a2ensite test.nl.conf
sudo systemctl restart apache2
sudo apache2ctl configtest:
AH00558: apache2: Could not reliably determine the server's fully qualified domain name, using 127.0.1.1. Set the 'ServerName? directive globally to suppress this message
Syntax OK

sudo nano /etc/hosts:
7.0.0.1 localhost
127.0.1.1 ZenBook
192.168.43.89 test.nl

# The following lines are desirable for IPv6 capable hosts
::1 ip6-localhost ip6-loopback
fe00::0 ip6-localnet
ff00::0 ip6-mcastprefix
ff02::1 ip6-allnodes
ff02::2 ip6-allrouters

In de file test.php staat dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<!DOCTYPE html>
<html>
    <head><title>TEST</title></head>
     <body>
       <div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
      <div><h1><?php echo "Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/"; ?></h1></div>
          <?php phpinfo(); ?>
    </body>
</html>

In de browser met localhost zie ik:
Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/

Dus geen code die tussen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php en ?>
staat
Gewijzigd op 24/02/2024 10:47:12 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/02/2024 20:33:07
Quote Anchor link
Dat is wel heel opmerkelijk. Is dat wat je ziet de letterlijke broncode (rechtsklik - > bron bekijken) volgens de browser?

Of zie je het direct staan? In dat geval sta je denk ik opgemaakte code te copy-pasten.
Gewijzigd op 23/02/2024 20:33:42 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 08:43:03
Quote Anchor link
De inhoud van test.php is door mij aangemaakt en zie ik ook zo letterlijk in de broncode, maar dus niet op de pagina in de browser. Alles wat PHP is blijft blank.
Gewijzigd op 24/02/2024 08:46:37 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 10:45:22
Quote Anchor link
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<h1>PHPinfo</h1>
<?php
phpinfo();
echo "Hier staat iets!";
?>

Dit staat buiten PHP-blokken.


Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?
Gewijzigd op 24/02/2024 10:52:57 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:24:56
Quote Anchor link
- Ariën - op 24/02/2024 10:45:22:
Kort gezegd:
Met deze code zie je dus enkel een heading en de tekst 'Dit staat buiten PHP-blokken.' op het eind?

Erg vreemd dat de PHP-code gestript wordt?
Hoe bekijk je die pagina in je browser?


Dat is precies wat er gebeurt. Ik snap er niets van.
Ik gebruik Mozilla, eigenlijk net zoals ik willekeurig welke andere internet pagina bekijk.
O ja, ter verificatie heb ik de pagina ook geopend in Chromium en daar gebeurt precies hetzelfde.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 15:37:35
Quote Anchor link
Ik zie niet dat je PHP hebt geïnstalleerd. Maar dan zou je gewoon in de sourcecode in je browser je PHP-code moeten zien.

Instaleer PHP eens.
Gewijzigd op 24/02/2024 15:42:01 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 15:49:12
Quote Anchor link
Is geInstalleerd.

$ php -v
PHP 8.1.2-1ubuntu2.14 (cli) (built: Aug 18 2023 11:41:11) (NTS)
Copyright (c) The PHP Group
Zend Engine v4.1.2, Copyright (c) Zend Technologies
with Zend OPcache v8.1.2-1ubuntu2.14, Copyright (c), by Zend Technologies
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:33:22
Quote Anchor link
Nu pas? Of had je dat eerst al gedaan? Ik zie het niet in je stappenplan.

En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?
Gewijzigd op 24/02/2024 17:33:49 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:43:04
Quote Anchor link
Ik heb PHP direct na apache geinstalleerd. Moet ik wellicht in de PHP installatie nog iets aanpassen? Dat heb ik niet gedaan.

- Ariën - op 24/02/2024 17:33:22:
En wat gebeurt er als je een PHP script in de commandline uitvoert?

Bedoel je de commandline in de terminal? Hoe doe je dat?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 17:48:22
Quote Anchor link
Hoe heb je PHP geinstalleerd?
Uitvoeren in de commandline kan met:
php script.php
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 17:59:44
Quote Anchor link
PHP geinstalleerd via de terminal met:
sudo apt install php

Met php script.php krijg ik een foutmelding. Dis heb ik even gegoocheld op php in de terminal. Dit is wat ik vond en gedaan heb met het volgende resultaat:
In de terminal:
$ php -a
Interactive shell

php > echo "hello world";
hello world
php >
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:03:24
Quote Anchor link
Welke foutmelding? Je moet dit script uiteraard zelf aanmaken.
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:39:16
Quote Anchor link
Gelukt. De opdracht test.php geeft in de terminal de tekst van test.php terug én de PHP-info. Misschien is hier iets in te vinden? Het PHP script wordt uitgevoerd dus.
$ php test.php
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>TEST</title>
</head>
<body>
<div><h2>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h2></div>
<div><h1>Dit is de test.php pagina in de directory van /var/www/html/test.nl/public_html/</h1></div>
phpinfo()
PHP Version => 8.1.2-1ubuntu2.14
(PHPINFO)**
</body>
</html>

(PHPINFO)**-> Hier krijg ik de PHP-info terug. Dat is heel veel tekst, dus nu nog even niet gekopieerd. Kun je daarin misschien iets vinden? Zal ik het posten?
Gewijzigd op 24/02/2024 18:40:57 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 18:43:19
Quote Anchor link
Dus PHP werkt in de commandline perfect.
Ik heb het idee dat Apache er nog niks mee doet omdat je de PHP-Apache library niet hebt meegeïnstalleerd.

Dus verwijder PHP eens, en installeer het eens met de Apache lib erbij:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
apt remove php
apt install php libapache2-mod-php

En daarna even Apache herstarten.

Houd wel in gedachten dat PHP 8.1 enkel nog security updates krijgt.
Gewijzigd op 24/02/2024 18:46:10 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

24/02/2024 18:57:55
Quote Anchor link
Gedaan.
Ik krijg een foutmelding voor de configuratie van libapache2-mod-php8.1 -> fout 1
Een afhankelijkheidsprobleem voorkomt dat de libapache2-mod-php8.1 geconfigureerd wordt.
E: Subprocess /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
Gewijzigd op 24/02/2024 19:09:45 door Joyce M
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/02/2024 19:17:59
Quote Anchor link
Heb je PHP eerst verwijderd?

Verder zijn Nederlandse foutmeldingen best irritant met zoeken op internet :-P
Gewijzigd op 24/02/2024 19:19:54 door - Ariën -
 
Joyce M

Joyce M

25/02/2024 08:59:46
Quote Anchor link
Omdat de errormelding niet specifiek met LAMP te maken had, ben ik overnieuw begonnen. In plaats van $ sudo apt install php, heb ik nu $ sudo apt install php libapache2-mod-php gebruikt.
En het werkt! Daar zat dus de fout. Heel erg bedankt voor je hulp, ik kan weer vooruit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/02/2024 09:32:25
Quote Anchor link
Fijn om te horen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.