Installatie Laravel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Reshad F

Reshad F

08/09/2013 12:58:37
Quote Anchor link
Hallo,,

Ik heb getracht Laravel te installeren en het lukt aardig tot nu toe dankzij brew en composer.. maar ik krijg geen pagina's te zien wanneer ik naar de laravel directory ga.. .

ik heb het volgende gedaan..

ik heb met homebrew php55-mcrypt geinstalleerd. ( ik heb php5.5 op osx staan en gebruik geen mamp of dergelijke )
wanneer ik phpinfo() bekijk zie ik wel dat mcrypt ingeschakeld is nu.

Vervolgens heb ik de stappenplan van laravel opgevolgd en via de shell geinstalleerd en alle toebehoren.. maar wanneer ik ga naar

localhost/laravelmap

dan zie ik gewoon alle bestanden en krijg ik niet een view voorgeschoteld ook niet als ik zelf iets creeer heb nu staan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
Route::get('/', function()
{

    return View::make('hello');
});


Route::get('users', function()
{

    return 'Users!';
});

?>


in de routes.php

Wie o wie kan me vertellen wat ik fout doe en wat ik dus moet doen?

bijlages:

Dit krijg ik wanneer ik laravel project aanmaak.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
monolog/monolog suggests installing mlehner/gelf-php (Allow sending log messages to a GrayLog2 server)
monolog/monolog suggests installing ext-amqp (Allow sending log messages to an AMQP server (1.0+ required))
monolog/monolog suggests installing ext-mongo (Allow sending log messages to a MongoDB server)
monolog/monolog suggests installing doctrine/couchdb (Allow sending log messages to a CouchDB server)
monolog/monolog suggests installing raven/raven (Allow sending log messages to a Sentry server)
symfony/translation suggests installing symfony/config ()
symfony/translation suggests installing symfony/yaml ()
symfony/routing suggests installing symfony/config ()
symfony/routing suggests installing symfony/yaml ()
symfony/debug suggests installing symfony/class-loader ()
symfony/event-dispatcher suggests installing symfony/dependency-injection ()
symfony/http-kernel suggests installing symfony/class-loader ()
symfony/http-kernel suggests installing symfony/config ()
symfony/http-kernel suggests installing symfony/dependency-injection ()
predis/predis suggests installing ext-phpiredis (Allows faster serialization and deserialization of the Redis protocol)
Writing lock file
Generating autoload files
Laravel requires the Mcrypt PHP extension.
Laravel requires the Mcrypt PHP extension.


en wanneer ik composer install doe krijg ik

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
MacBook-Pro-van-Reshad:lara01 reshadfarid$ composer install
Loading composer repositories with package information
Installing dependencies (including require-dev) from lock file
Nothing to install or update
Generating autoload files
Laravel requires the Mcrypt PHP extension.
Gewijzigd op 08/09/2013 13:00:48 door Reshad F
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 13:14:14
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 13:07:01
Quote Anchor link
Volgens mij is in ieder geval Mcrypt niet goed geinstalleerd.
Scheelt het misschien als je naar localhost/laravelmap/public/users gaat dat je dan wat te zien krijgt?
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 13:17:23
Quote Anchor link
Ik heb php -m uitgevoerd en mcrypt zit er inderdaad niet bij.. ik heb which php uitgevoerd en kreeg /usr/bin/php

Volgens mij moet ik in mijn bash file die van homebrew gebruiken.. maar waar vind ik de juiste path hiervoor?
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 13:22:53
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn heb ik geen idee Reshad.
Maar heb even gezocht:
http://www.coolestguyplanettech.com/how-to-install-mcrypt-for-php-on-mac-osx-lion-10-7-development-server/
Kijk eens even of je wat mist wat je hebt gedaan..

Overigens heb ik je net de verkeerde link gegeven.
Het moet zijn: http://localhost/laravelmap/public/index.php/users
Ikzelf heb een virtuele host aangemaakt dus heb daar geen last van. :)
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 14:28:41
Quote Anchor link
Ik heb mcrypt al geinstalleerd het probleem is dat laravel niet de goede versie php pakt. ik heb namelijk 5.5 en 5.3 erop .. 5.5 staat mcrypt op en deze gebruik ik ook voor alle projecten 5.3 daarintegen volgens mij gebruikt laravel die als standaard.. ik weet alleen niet hoe ik deze verwijs naar die van homebrew

Toevoeging op 08/09/2013 14:38:20:

edit: ik heb het opgelost. Het probleem met mcrypt is weg maar krijg nog altijd geen pagina's te zien.. krijg nu dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
composer install
Loading composer repositories with package information
Installing dependencies (including require-dev) from lock file
Nothing to install or update
Generating autoload files
Generating optimized class loader
 
Wouter J

Wouter J

08/09/2013 14:38:38
Quote Anchor link
Hoe roep je composer aan? Waarschijnlijk gebruik je daar de oude php versie
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 14:45:36
Quote Anchor link
edit:

ik krijg de mcrypt melding niet meer.. maar het vreemde is dat mijn public map niet zichtbaar is.. wanneer ik via me browser erheen ga krijg ik ook doodleuk een forbidden error.. ik heb de permissie op storage op 777 gezet en ook de permissie op public op 777 maar no result.

Toevoeging op 08/09/2013 14:46:37:

@wouter gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
composer install


Hoe zie ik welke php composer gebruikt? want als ik nu php -v doe krijg ik netjes php 5.5 en voorheen kreeg ik 5.3

Toevoeging op 08/09/2013 14:58:23:

edit:

ik heb composer show gedaan. ik kreeg onder platform het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
composer show
platform:
  ext-bcmath     0         The bcmath PHP extension
  ext-bz2        0         The bz2 PHP extension
  ext-calendar   0         The calendar PHP extension
  ext-ctype      0         The ctype PHP extension
  ext-curl       0         The curl PHP extension
  ext-date       5.5.3     The date PHP extension
  ext-dba        0         The dba PHP extension
  ext-dom        20031129  The dom PHP extension
  ext-ereg       0         The ereg PHP extension
  ext-exif       0         The exif PHP extension
  ext-fileinfo   1.0.5-dev The fileinfo PHP extension
  ext-filter     0.11.0    The filter PHP extension
  ext-ftp        0         The ftp PHP extension
  ext-gd         0         The gd PHP extension
  ext-gettext    0         The gettext PHP extension
  ext-hash       1.0       The hash PHP extension
  ext-iconv      0         The iconv PHP extension
  ext-json       1.2.1     The json PHP extension
  ext-ldap       0         The ldap PHP extension
  ext-libxml     0         The libxml PHP extension
  ext-mbstring   0         The mbstring PHP extension
  ext-mcrypt     0         The mcrypt PHP extension
  ext-mhash      0         The mhash PHP extension
  ext-mysql      1.0       The mysql PHP extension
  ext-mysqli     0.1       The mysqli PHP extension
  ext-mysqlnd    0         The mysqlnd PHP extension
  ext-odbc       1.0       The odbc PHP extension
  ext-openssl    0         The openssl PHP extension
  ext-pcntl      0         The pcntl PHP extension
  ext-pcre       0         The pcre PHP extension
  ext-PDO        1.0.4dev  The PDO PHP extension
  ext-pdo_mysql  1.0.2     The pdo_mysql PHP extension
  ext-PDO_ODBC   1.0.1     The PDO_ODBC PHP extension
  ext-pdo_sqlite 1.0.1     The pdo_sqlite PHP extension
  ext-Phar       2.0.1     The Phar PHP extension
  ext-posix      0         The posix PHP extension
  ext-readline   5.5.3     The readline PHP extension
  ext-Reflection 0         The Reflection PHP extension
  ext-session    0         The session PHP extension
  ext-shmop      0         The shmop PHP extension
  ext-SimpleXML  0.1       The SimpleXML PHP extension
  ext-snmp       0.1       The snmp PHP extension
  ext-soap       0         The soap PHP extension
  ext-sockets    0         The sockets PHP extension
  ext-SPL        0.2       The SPL PHP extension
  ext-sqlite3    0.7-dev   The sqlite3 PHP extension
  ext-sysvmsg    0         The sysvmsg PHP extension
  ext-sysvsem    0         The sysvsem PHP extension
  ext-sysvshm    0         The sysvshm PHP extension
  ext-tokenizer  0.1       The tokenizer PHP extension
  ext-wddx       0         The wddx PHP extension
  ext-xml        0         The xml PHP extension
  ext-xmlreader  0.1       The xmlreader PHP extension
  ext-xmlrpc     0.51      The xmlrpc PHP extension
  ext-xmlwriter  0.1       The xmlwriter PHP extension
  ext-xsl        0.1       The xsl PHP extension
  ext-zip        1.11.0    The zip PHP extension
  ext-zlib       2.0       The zlib PHP extension
  lib-curl       7.24.0    The curl PHP library
  lib-iconv      1.11      The iconv PHP library
  lib-libxml     2.7.8     The libxml PHP library
  lib-openssl    0.9.8.18  The openssl PHP library
  lib-pcre       8.32      The pcre PHP library
  lib-xsl        1.1.26    The xsl PHP library
  php            5.5.3     The PHP interpreter
  php-64bit      5.5.3     The PHP interpreter (64bit)


dus ik denkt dat hij gebruik maakt van de juiste php versie zoals je ziet. ( 5.5.3 )
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 17:53:20
Quote Anchor link
Hmmm..
Iets doe je verkeerd.
Doe nog eens de hele installatie van laravel en vendor weg mikken.
En start eens opnieuw met installeren.

Het enige wat je moet doen is nadat je composer install hebt gedaan is de map storage 777 geven.
(voor het gemak)

Dan de code van je start topic gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
Route::get('/', function()
{

    return View::make('hello');
});


Route::get('users', function()
{

    return 'Users!';
});

?>

Als je hem wil aanroepen: http://localhost/laravelmap/public/index.php/users
Dan zou het moeten werken.

EDIT moest even een sanitaire stop doen.
Vandaar een kleine typo in de link.
Gewijzigd op 08/09/2013 18:06:32 door Bart V B
 
NOLot -

NOLot -

08/09/2013 17:58:09
Quote Anchor link
Ga je wel naar de /public folder?
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 19:07:29
Quote Anchor link
Even ter verduidelijking ik heb op mijn raspberry geinstalleerd.. de storage chmod 0777 en hij werkte perfect.

Ik doe hetzelfde op mijn macbook.. en hij werkt niet.

Ik heb even voor de grap de installatie vanuit mijn raspberry naar mijn macbook gekopieerd.. toen kreeg ik dus wel een public map en de bekende storage melding. dus even die ook weer chmod op mijn macbook en hij doet het.. maar hoezo kan ik dan niet direct een project aanmaken op mijn macbook?
Gewijzigd op 08/09/2013 19:13:37 door Reshad F
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 21:04:11
Quote Anchor link
Quote:
toen kreeg ik dus wel een public map en de bekende storage melding.


De storage melding snap ik, maar de public melding niet.
Normaal gesproken krijg je een error dat hij niet writeable is die map storage.
Maar public niet.
Heb jij wel voldoende rechten voor het installeren?
Want ik krijg zo'n gevoel dat dat het probleem is.
Nu weet ik niet welke user jou map aka "public_html" heeft, maar daar lijkt me het probleem te zitten.

Je zou het even kunnen proberen met sudo ervoor.
Dan kan je het eventueel uitsluiten of daar het probleem zit.
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 21:35:10
Quote Anchor link
Ik heb geen probleem met rechten want ook met Sudo krijg ik netjes alle bestanden maar GEEN public.. dit is wat ik krijg

-rw-r--r-- 1 reshadf staff 145 30 jul 16:05 CONTRIBUTING.md
drwxr-xr-x 14 reshadf staff 476 30 jul 16:05 app
-rwxr-xr-x 1 reshadf staff 2424 30 jul 16:05 artisan
drwxr-xr-x 5 reshadf staff 170 30 jul 16:05 bootstrap
-rw-r--r-- 1 reshadf staff 668 30 jul 16:05 composer.json
-rw-r--r-- 1 reshadf staff 62400 8 sep 21:33 composer.lock
-rw-r--r-- 1 reshadf staff 566 30 jul 16:05 phpunit.xml
drwxr-xr-x 7 reshadf staff 238 30 jul 16:05 public
-rw-r--r-- 1 reshadf staff 1795 30 jul 16:05 readme.md
-rw-r--r-- 1 reshadf staff 519 30 jul 16:05 server.php
drwxr-xr-x 18 reshadf staff 612 8 sep 21:33 vendor
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 21:38:17
Quote Anchor link
Ah. Public staat in app.
Dus hij is wel goed.

Toevoeging op 08/09/2013 21:40:38:

Ah. Public staat in app.
Dus hij is wel goed.
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 21:40:57
Quote Anchor link
Ja maar wanneer ik via de browser benader krijg ik de public niet te zien.

Afbeelding
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 21:43:54
Quote Anchor link
Jawel hoor.
Zonder virtual host is het:
http://localhost/laravelmap/public/index.php/routename
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 21:48:27
Quote Anchor link
Op de printscreen is deze er anders niet.. en wanneer ik de link volg krijg ik op mijn raspberry inderdaad een pagina te zien maar op de macbook krijg ik

Forbidden

You don't have permission to access /~reshadf/larav01/public/index.php on this server.
 
Bart V B

Bart V B

08/09/2013 21:54:06
Quote Anchor link
No permissions..
Ik moet nu aan het werk.
Kom morgen er even op terug.

Edit.
Mod_rewrite toevallig niet aan staan?
Gewijzigd op 08/09/2013 21:56:50 door Bart V B
 
Reshad F

Reshad F

08/09/2013 22:35:15
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost als volgt.. ik keek in mijn apache error log. en ik kwam een fout tegen met betrekking tot symlink dus wat moest ik doen..

in mijn .htaccess moest ik dit zetten

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<Files ~ (\.pl)>
Options ExecCGI FollowSymLinks
</Files>

Options +FollowSymLinks +SymLinksIfOwnerMatch
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.