Invalid argument foreach()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Cloud Application Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12662 Introductie HANA Cloud Application Developer at a High Tech company. The company is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. This role is situated in the Big Data Analytics (BDA) Domain. The teams have mixture of young talent and senior specialists and have a

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 13:55:25
Quote Anchor link
Quote:
Hallo,

Ik heb een vraag, ik krijg namelijk een foreach() error.
Invalid argument supplied for foreach()...

Nu vroeg ik mij af hoe ik dit kan oplossen. En of dit misschien anders kan met een array ofso.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
            $a_allSections
= UserManagement::findByUsername($username);
            if($a_allSections)
            {

                foreach($a_allSections as $a)
                {
                    <
table>
                        <
tr>
                            <
td>[code]<?php echo $a['i_id_pk'];?>
</td>
                            <td><?php echo $a['c_user'];?></td>
                            <td><?php echo $a['company_name'];?></td>
                            <td><?php echo $a['c_country'];?></td>
                            <td><?php echo $a['c_time_zone'];?></td>
                        </tr>
                    </table>
                }
            }
            else
            {
                echo 'Er zijn geen velden gevonden die overeen komen met uw account.' . "\n";
            }
        ?>


Quote:
ps ik heb een paar open en sluit tags weggelaten omdat het er hier dan netter uit ziet.
Gewijzigd op 01/03/2012 13:57:15 door Raymond van Os
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 00:02:50
 
Erwin H

Erwin H

01/03/2012 14:19:22
Quote Anchor link
Dan is $a_allSections geen array en kan je er geen foreach op los laten.
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:20:35
Quote Anchor link
Hoe zorg je ervoor dat dit wordt opgelost dan? er een array van maken?
 
Erwin H

Erwin H

01/03/2012 14:21:33
Quote Anchor link
Lijk me eerder dat je moet checken of UserManagement::findByUsername($username) wel een array teruggeeft, en zo niet, wat het dan wel teruggeeft.
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:23:47
Quote Anchor link
print_r() expects at least 1 parameter, 0 given

Dus als ik het goed begrijp heb ik maar 1 parameter $username waarvan er geen waarde bekend is. Hoe Doe je dit nu verder?
Gewijzigd op 01/03/2012 14:25:08 door raymond van Os
 
Erwin H

Erwin H

01/03/2012 14:28:32
Quote Anchor link
Check wat UserManagement::findByUsername($username) teruggeeft....
Ik neem aan dat je hier wel de code van hebt (of de documentatie) zodat je kan zien wat er uit die functie komt.
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:40:44
Quote Anchor link
ik heb een class gemaakt UserManagement daaruit wil ik de funtie findByUsername
aan roepen en de gegevens op halen uit de database. Nu hoef ik alleen te weten hoe je de gegevens uitleest en echo't of print.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public static function findByUsername($username) {
        $dbh = new DB_Mysql_Extended;
        $query = "SELECT * FROM user WHERE c_user = %1%";
        $data = $dbh->prepare($query)->execute($username)->fetch_assoc();
        if(!$data) {
            return false;
        }
else {
            return true;
        }
    }

?>
Gewijzigd op 01/03/2012 14:41:27 door raymond van Os
 
Gerhard l

gerhard l

01/03/2012 14:49:01
Quote Anchor link
Je returnt nu true of false. verwerk de data met mysql fetch assoc en return dat.

Verder hoop ik dat je het verschil tussen php en html weet? Je eerste stuk code klopt natuurlijk van geen kanten...
Gewijzigd op 01/03/2012 14:49:51 door gerhard l
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 14:58:33
Quote Anchor link
gerhard l, daarom vroeg ik aan het begin ook of iemand een betere oplossing weet of een verbetering...

Verder krijg ik als ik dit doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
public static function findByUsername($username) {
        $dbh = new DB_Mysql_Extended;
        $query = "SELECT * FROM dc_mail_user_manage WHERE c_user = %1%";
        $data = $dbh->prepare($query)->execute($username)->mysql_fetch_array($query);
    }

?>

een fatall error: Call to undefined method DB_MysqlStatement::mysql_fetch_array()
Gewijzigd op 01/03/2012 15:01:05 door raymond van Os
 
Gerhard l

gerhard l

01/03/2012 15:03:21
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe dat zit met jou script maar via de standaard functies gaat het zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public static function findByUsername($username) {
    $info = array();
    mysql_connect("host","user","pass"); mysql_select_db("db");
    $query = mysql_query("SELECT * FROM dc_mail_user_manage WHERE c_user = '".mysql_real_escape_string($username)."'");
    if($query !== false){
            while($row = mysql_fetch_assoc){
            $info[] = $row;
        }
    }

    else{
        //error    
    }
    
    return $info;
}

?>
Gewijzigd op 01/03/2012 15:05:49 door gerhard l
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 15:28:57
Quote Anchor link
als ik dan dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
public static function findByUsername($username) {
    $info = array();
    $dbh = new DB_Mysql_Extended;
    $query = "SELECT * FROM dc_mail_user_manage WHERE  c_user = '".mysql_real_escape_string($username)."'";
        if($query !== false){
                while($row = mysql_fetch_assoc){
                $info[] = $row;
            }
        }

        else{
            //    
        }
        
        return $info;
    }

?>


en dit op mijn pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    $a_allSections
= UserManagement::findByUsername($username);
            print_r();
?>


dan krijg ik een hele reeks met

Use of undefined constant mysql_fetch_assoc - assumed 'mysql_fetch_assoc'
 
Gerhard l

gerhard l

01/03/2012 15:40:53
Quote Anchor link
oops nog wat vergeten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
while($row = mysql_fetch_assoc($query)){


Maar weet je wel allemaal wat je doet?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
print_r($a_allSections);


En of dit werkt weet ik ook niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
new DB_Mysql_Extended;
 
Raymond van Os

raymond van Os

01/03/2012 18:54:36
Quote Anchor link
Ik ben inderdaad nog maar net een week of 3 bezig met oop. heb het verder wel kunnen oplossen zie hier mijn oplossing:

Quote:
class aanmaken

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
Class User
{
public static function getAllUsersByUsername($type) {
        $dbh = new DB_Mysql_Extended;
        $query = "SELECT * FROM users WHERE user = %1%";
        $data = $dbh->prepare($query)->execute($type)->fetchall_assoc();
        if(!$data) {
            return false;
        }
else {
            return $data;
        }
    }
}

?>


Quote:
object functie uitvoeren


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
function usersOverview() {
    $a_allUsers = User::getAllUsersByUsername(5);
    return $a_allUsers;
}

?>

Quote:
index.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    $returnhtml
= '';
    $a_allUsers = usersOverview();
    if($a_allUsers) {
        $returnhtml .= '
        <table border="0">
        <tr>
            <th>Gebruikersnaam</th>
        </tr>
        '
;
        foreach($a_allUsers as $a_user) {
            $returnhtml .= '
            <tr>
                <td>'
. $a_user['c_user'] . '</td>
            </tr>
            '
;
        }

        $returnhtml .= '</table>';
    }
else {
    }

    echo $returnhtml;
}

?>


Quote:
ik hoor het graag als dit nog verder kan worden verbeterd.
Verder alvast bedankt voor alle hulp.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.