invoegen in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ch th

ch th

24/01/2013 19:52:02
Quote Anchor link
hallo php'ers

Tot nu toegeruik ik telkens mysql_real_escape_string(trim()) om waarden naar een database te schrijven.
nu wou ik opzoeken of die trim() er niet teveel aan is maar volgens php.net is mysql_real_escape_string() vervangen.

zou iemand me kunnen uitleggen hoe PDO in elkaar zit, eventueel met een voorbeeld?

alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:48:08
 
Wouter J

Wouter J

24/01/2013 20:05:46
Quote Anchor link
Geweldige tutorial: http://phptuts.nl/view/27/

En daarnaast wordt mysql_* inderdaad vanaf PHP5.5 vervangen, die is vandaag in ALPHA3 gekomen. Het duurt dus nog wel even voordat hij verdwijnt, maar je kunt beter nu meteen beginnen met PDO of, slik, MySQLi.
 
Ch th

ch th

24/01/2013 21:12:09
Quote Anchor link
ik heb dit bekeken maar ik zie nergens iets gelijkaardigs dat ervoor zorgt dat er "/" enzo geplaatst worden.

gebeurt dit automatisch bij de nieuwe methode of moeten er nog extra acties ondernomen worden?
 
Wouter J

Wouter J

24/01/2013 21:37:23
Quote Anchor link
Als je prepared statements gebruikt gebeurd het vanzelf, anders moet je PDO::quote() gebruiken.
 
Ch th

ch th

25/01/2013 08:23:51
Quote Anchor link
een hele hoop aanpas werk dus..

bedankt voor je reactie
 
Kris Peeters

Kris Peeters

25/01/2013 12:25:01
Quote Anchor link
Ch th op 24/01/2013 21:12:09:
... gebeurt dit automatisch bij de nieuwe methode ...


Dit is wat die nieuwe methode doet. Dat is precies zijn job.
Dus automatisch is een woord dat een beetje misplaatst is.

Ch th op 25/01/2013 08:23:51:
een hele hoop aanpas werk dus..


Het is een beetje wennen.
Het is een andere manier om tot het zelfde resultaat te komen; bij de meeste stappen herken je, naar analogie, wat je vroeger deed tov. wat je nu doet.
Gewijzigd op 25/01/2013 12:27:43 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.