Invoegen van data uit de db in HTML

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/08/2023 12:35:54
Quote Anchor link
IK wil graag gegevens vanuit mijn database op het scherm tonen.

Daarvoor heb ik dit PHP-bestand gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
    include_once 'connectionul.php';
?>


<!DOCTYPE html>    
<html>
<head>
    <title>Test</title>
</head>
<body>

<?php
    require_once "connectionul.php";
    $sql = "SELECT* FROM Fontys_HDM ";";
    $result = mysqli_query ($conn, $sql);
    $resultCheck = mysqli_num_rows($result);

    if ($resultCheck > 0)
    {

        while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
        {

           echo $row ['bestandshoofdstuk'] . '<br>';
        }
    }

?>


</body>
</html>



Echter ik krijg een foutmelding. Iemand een idee wat dit kan zijn?


https://postimg.cc/8FF2hvFT

Toevoeging op 24/08/2023 12:44:07:

Foutmwlding:

Parse error: syntax error, unexpected end of file in D:\Website\USB WebServer\root\Website\Fontys\HDM\test1.php on line 28

Edit:
De img-tag werkt niet voor sites, enkel voor directe afbeeldingen. Gelieve hier voortaan mee opletten.
Gewijzigd op 24/08/2023 13:30:18 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 01:02:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2023 13:32:16
Quote Anchor link
Lijn 14 gaat erg mank.
Zo is het beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $sql = "SELECT* FROM Fontys_HDM";


Maar wat is het nut van twee keer hetzelfde bestand includeren?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/08/2023 17:49:45
Quote Anchor link
Hoi

Het dubbel includen was mijn fout. Is nergens voor nodig!

Echter ik wil echter een menu maken waarin ik van het enen naar het andere bestande kan. In HTML lukt me dat goed, maar aks ik meer bestande wil gaa ngebruiken moet ik dat bij alle bestanden gaan doen. DAt is en wordt veel te veel werk en ook van het goede

Bijgaand de code tot zover ik hem heb. Kan iemand dit aanvullen want ik krijg nog steeds foutmeldingen!



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
            <?php
                include_once 'connectionul.php';
            ?>



            <ul>

            <?php
                require_once "connectionul.php";
                $sql = "SELECT* FROM Fontys_HDM;";
                $result = mysqli_query ($conn, $sql);
                $resultCheck = mysqli_num_rows($result);

                if ($resultCheck > 0)
                {

                    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
                    {

                        echo $row ['bestandshoofdstuk'] . '<br>';
                        
                        echo '<li><a href= $row ['bestandshoofdstuk'] > $row ['titel']</a></li>' . '<br>';
                        // <li><a href= "blabla.php">Tekst</a></li>
                    }
                }

            ?>

            

            </ul>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2023 17:56:23
Quote Anchor link
Is een basiscursusje PHP, en met name het hoofdstuk over strings en variabelen, een idee om door te lezen?
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/08/2023 19:01:06
Quote Anchor link
Klopt Arien! De code heb ik aangepast echter de eerste foutmelding heb ik opgelost. Er komt echter weer en foutmelding opduiken. Ik heb al opgezocht dat di met implode() moet, maar ik geen flauw idee hoe!

Wie kan me helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
            <?php
                require_once "connectionul.php";
                $sql = "SELECT* FROM Fontys_HDM;";
                $result = mysqli_query ($conn, $sql);
                $resultCheck = mysqli_num_rows($result);

                if ($resultCheck > 0)
                {

                    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
                    {
                      
                       echo "<li><a href= $row ['bestandshoofdstuk'] > $row ['titel']</a></li>" . '<br>';
                    }
                }

            ?>


Toevoeging op 24/08/2023 19:26:02:

De foutmelding:

Notice: Array to string conversion in D:\Website\USB WebServer\root\Website\Fontys\HDM\Fontys_HDM_BoekH1.php on line 39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2023 20:00:52
Quote Anchor link
Kom even met relevante code op en rond die lijn, en geef aan welke lijn het is.
Gewijzigd op 24/08/2023 20:04:57 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/08/2023 20:14:40
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {


            ?>


            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <head>
            <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
            <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
            <title>HDM</title>
            </head>
            <body>

            <?php
                include_once 'connectionul.php';
            ?>



            <div id="container">
              <div id="sidebar">

            <ul>

            <?php
                require_once "connectionul.php";
                $sql = "SELECT* FROM Fontys_HDM;";
                $result = mysqli_query ($conn, $sql);
                $resultCheck = mysqli_num_rows($result);

                if ($resultCheck > 0)
                {

                    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
                    {
                      
                       echo "<li><a href= $row ['bestandshoofdstuk'] > $row ['titel']</a></li>" . '<br>';
                    }
                }

            ?>

            


Lijn 39!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2023 20:18:39
Quote Anchor link
Dubbele quote voor bij je href-attribuut. String beëindigen met een single-quote. Variabele koppelen met een punt.
En geen spaties in variabelen!

Lees aub eens een tutorial.
https://www.w3schools.com/php/php_variables.asp
Gewijzigd op 24/08/2023 20:19:23 door - Ariën -
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

24/08/2023 21:08:58
Quote Anchor link
Ik maak nog een denkfout. Zie de foutmelding:

Warning: mysqli_num_rows() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in D:\Website\USB WebServer\root\Website\Fontys\HDM\Fontys_HDM_BoekH1.php on line 65

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {


            ?>


            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <head>
            <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
            <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
            <title>HDM</title>
            </head>
            <body>

            <?php
                include_once 'connection.php';
            ?>



            <div id="container">
              <div id="sidebar">

            <ul>
            <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
            <?php
                require_once "connectionul.php";
                $sql = "SELECT* FROM Fontys_HDM;";
                $result = mysqli_query ($con, $sql);
                $resultCheck = mysqli_num_rows($result);

                if ($resultCheck > 0)
                {

                    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
                    {
                      
                       echo "<li><a href=$row[bestandshoofdstuk]>$row[titel]</a></li>.<br>";
                    }
                }

            ?>

            

            </ul>
            <div id="sidebar-content" style="height: 50px"></div>
            </div><!--
            --><div id="content">
            <br>
            <!DOCTYPE html>
            <html>

            <body>
                <a href ="index.php"></a>
                <?php

                    require_once "connection.php";

                    $query  = "SELECT * FROM Fontys_HDM_Boek_H1 ORDER BY id ASC";


                    $resultaat = mysqli_query($conn, $query);
                    print_r ($resultaat);

                    if(mysqli_num_rows($resultaat)> 0)
                    {

                        while($images = mysqli_fetch_assoc($resultaat))
                        {

                        print_r ($images);



                ?>


                <div class = "alb">
                    <img src = "images/<?php echo $images['image']; ?>"><!--Plaatje-->
                    <?php echo $images['title']; ?><!--Titel-->
                </div>

                <?php    }

                }

                ?>

            </body>
            <html>

            <br>


Daarnaast heb ik nog 2 connectiebestanden:

connection.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//verbinding maken met de database
$conn = mysqli_connect('localhost', 'root', 'usbw', 'boeken');// de laatste is de naam van de dadatabase

?>


connectionul.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//verbinding maken met de database
$con = mysqli_connect('localhost', 'root', 'usbw', 'connectionul');// de laatste is de naam van de dadatabase

?>


Wat ik mezelf afvraag moeten die in 1 databases staan of mogen die ook in een andere database staan?

Groetjes
Ed
Gewijzigd op 24/08/2023 21:10:49 door Ed Jeurissen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/08/2023 21:24:12
Quote Anchor link
Met alle respect dat je wilt programmeren, maar heb je de foutmeldingen al eens door Google gehaald?

Voor de rest kan je alles prima in één database opslaan.

Graag zie ik dat je in het vervolg wat meer zelfredzaamheid laat zien. We willen graag helpen, maar het niveautje komt nu meer op 'afhaalbalie', terwijl we uiteindelijk toch wat meer dan dat verwachten.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

25/08/2023 03:22:28
Quote Anchor link
Fontys is een hogeschool. Dit lijkt te gaan om een schoolopdracht. Klopt dat Ed?
 
Jan R

Jan R

25/08/2023 08:38:22
Quote Anchor link
Even lezen wat hier vermeld wordt en ook begrijpen kan geen kwaad. Er is geschreven dat je 2X include en toch laat je het staan. Nu zelfs 3X volgens uw post van 24/08/2023 21:08:58 Lijnen 19, 29, 56.

Even je eigen posts lezen voordat je effectief post kan ook geen kwaad. je laatste letters van een woord staan bij het volgende woord en meerdere fouten. Nochtans kunnen moderne browsers veel controleren op het moment dat je schrijft. Moet je dan wel een kijken.

Lijn 29 connectionul?

Begrijp me niet verkeerd. Ik schrijf soms ook verkeerd (eigenlijk zelfs veel) maar ik verbeter wel het meeste.

Jan

ps om google een plezier te doen <html> zou <html lang="nl"> moeten zijn. Maak je nu al de gewoonte om later onmiddellijk juist te doen
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

25/08/2023 11:49:09
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 25/08/2023 03:22:28:
Fontys is een hogeschool. Dit lijkt te gaan om een schoolopdracht. Klopt dat Ed?




Toevoeging op 25/08/2023 11:54:04:

Dat klopt maar dit is geen schoolopdracht. Ik ben volledig afgekeurd en rolstoelafhankelijk. Ik heb PPMS. En helaas ik heb mijn deeltijdopleiding niet kunnen afmaken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/08/2023 12:12:32
Quote Anchor link
Het viel op aan de hand van het pad naar het script. Niet dat het uitmaakt, maar werk je voor Fontys dan?

Probeer in het vervolg deze vragen te beantwoorden voordat je een topic start:

Wat gebeurt er?
Wat heb je gedaan toen je dit probleem kreeg?
Wat heb je al gevonden en geprobeerd toen je naar de oplossing zocht?

In veel gevallen denk dat dat je er uiteindelijk achter komt dat je dan zelfstandig al je probleem hebt kunnen tackelen, en anders kan je het natuurlijk hier vragen.

Probeer dit in gedachten te houden, of print deze drie W-tjes uit op een papiertje die je naast je computer legt.
 
Ivo P

Ivo P

25/08/2023 13:00:26
Quote Anchor link
En als je een foutmelding krijgt die je niet opgelost krijgt: vermeld dan in je post direct de melding in kwestie.
Je auto breng je ook niet naar de garage met de melding "iets fout".
Dan ben je 8 uur arbeidsloon kwijt omdat ze mogen zoeken, ipv 4.95 voor een vervangend lampje in je handschoenenkastje.

En over die foutmelding:
De opbouw van de foutmelding is vrij eenduidig in PHP:

Notice / Warning / Fatal Error :: wat voor soortmelding is het.
"een omschrijving van de fout, bijv. "unexpected ;" of "undefined variable x"
"on line xxx in scriptname.php"


Meestal is de foutmeldingstekst vertalen al een heel goede aanwijzing. En daarbij verraadt PHP ook nog eens op welke regel je dan moet zoeken.

Het is niet per se zo dat de fout ook precies op die regel staat. Het kan ook zijn dat je 5 regels eerder een afsluitende ' of " vergeten bent of te veel hebt en dat PHP dan pas er niets meer van kan maken.
 
Ed Jeurissen

Ed Jeurissen

10/09/2023 17:15:47
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn ijver ben ik vergeten aan te geven hoe het nu is opgeloat
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
            <?php
            session_start();

            if(isset($_SESSION['username']))
            {


            ?>


            <!DOCTYPE html>
            <html>
            <head>
            <link rel="stylesheet" href="../../sidebar3.css">
            <link rel="icon" href="../../../../../favicon.ico" type="image/x-icon"/>
            <title>Cursus Bedrijfsbeheer Bedrijseconomie</title>
            </head>
            <body>

            <?php
                include_once 'connection.php';
            ?>



            <div id="container">
              <div id="sidebar">

            <ul>
            <li><a href= "../../userhome.php">Home</a></li>
            <?php
                require_once "connectionul.php";
                $sql = "SELECT* FROM Overig_Bedrijfbeheer_bedrijfseconomie;";
                $result = mysqli_query ($con, $sql);
                $resultCheck = mysqli_num_rows($result);

                if ($resultCheck > 0)
                {

                    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
                    {
                      
                       echo "<li><a href=$row[bestandshoofdstuk]>$row[titel]</a></li>.<br>";
                    }
                }

            ?>

            

            </ul>
            <div id="sidebar-content" style="height: 50px"></div>
            </div><!--
            --><div id="content">
            <br>
            <!DOCTYPE html>
            <html>

            <body>
                <a href ="index.php"></a>
                <?php

                    require_once "connection.php";

                    $query  = "SELECT * FROM Overig_Bedrijfbeheer_bedrijfseconomie_H4 ORDER BY id ASC";


                    $resultaat = mysqli_query($conn, $query);
                    //print_r ($resultaat);

                    if(mysqli_num_rows($resultaat)> 0)
                    {

                        while($images = mysqli_fetch_assoc($resultaat))
                        {

                        //print_r ($images);



                ?>


                <div class = "alb">
                    <img src = "images/<?php echo $images['image']; ?>"><!--Plaatje-->
                    <?php echo $images['title']; ?><!--Titel-->
                </div>

                <?php    }

                }

                ?>

            </body>
            <html>

            <br>













            <div id="main-content" style="height: 1800px"></div><br><br>



<?php
}
else
{
    echo "<script>location.href='inlog.php'</script>";
}

?>
<br>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

10/09/2023 18:19:26
Quote Anchor link
Opgelost? Nou niet echt:

- je HTML code is verkeerd opgebouwd
- Waarom twee includes voor een connectie?
- Waarom "connectionul.php

Je geeft al aan dat je moeite hebt met programmeren, maar dat neemt niet weg dat je natuurlijk een hoop cheat-sheets kan afdrukken die je een leidraad bieden over waar je rekening mee moet houden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.