invul formulier werkt niet ziet iemand toevallig het probleem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico van der List

Enrico van der List

01/04/2013 21:48:22
Quote Anchor link
Ik heb een invul formulier gemaakt en wanneer het alle velden zijn ingevuld en je drukt op verzenden krijg ik een melding dat niet alles is ingevuld. Terwijl alles wel is ingevuld. is er iets wat ik over het hoofd heb gezien.
Mijn php is ook niet al te best.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
<?php
if (isset($_POST['email'])){
        
    // here is the email to information
    $email_to="[email protected]";
    $email_subject= "inschrijving";
    $email_from = "Leurse dart drive inschrijving";

// error code
    
    function died($error){
        echo "U heeft niet alle velden correct ingevuld. Ga alstublieft terug en probeer opnieuw.";
        die();
        }

        
    // validation
    
        if(!isset($_POST['name']) ||
            !
isset($_POST['backname']) ||
            !
isset($_POST['adress']) ||
            !
isset($_POST['zipcode']) ||
            !
isset($_POST['place']) ||
            !
isset($_POST['telephone']) ||
            !
isset($_POST['email']) ||
            !
isset($_POST['name2']) ||
            !
isset($_POST['backname2']) ||
            !
isset($_POST['telephone2'])||
            !
isset($_POST['mail2']))
            {

            died('Het spijt ons er is iets verkeerds gegaan met het versturen van uw gegevens');
        }

        
        $name = $_POST['name'];
        $backname =$_POST['backname'];
        $adress = $_POST['adress'];
        $zipcode = $_POST['zipcode'];
        $place = $_POST['place'];
        $telephone = $_POST['telephone'];
        $email = $_POST['email'];
        $name2 = $_POST['name2'];
        $backname2 = $_POST['backname2'];
        $telephone2 = $_POST['telephone2'];
        $mail2 = $_POST['mail2'];
        $bijdrage = $_POST['contribution'];        
        
        /*if(strlen($comments) <2){
            $error_message .= 'De opmerkingen die u heeft ingevoerd, blijken ongeldig te zijn.<br/>';
        }
        if(strlen($error_message)>0){
            died($error_message);
        }*/

        $email_message = "Inschrijf formulier\n\n";
        
        function
clean_string($string){
            $bad = array("content-type", "bcc", "to", "cc", "href");
            return str_replace($bad, "", $string);
        }

        
        $email_message .= "Deelnemer 1\n";
        $email_message .= "Naam:" . clean_string($name) . "\n";
        $email_message .= "Achternaam:" . clean_string($backname) . "\n";
        $email_message .= "Adres:" . clean_string($adres) . "\n";
        $email_message .= "Postcode:" . clean_string($zipcode) . "\n";
        $email_message .= "Woonplaats:" . clean_string($place) . "\n";
        $email_message .= "Telefoon:" . clean_string($phone) . "\n";
        $email_message .= "E-mail:" . clean_string($email) . "\n";
        $email_message .= "Deelnemer 2\n";
        $email_message .= "Naam:" . clean_string($name) . "\n";
        $email_message .= "Achternaam:" . clean_string($name) . "\n";
        $email_message .= "Telefoon:" . clean_string($name) . "\n";    
        $email_message .= "E-Mail:" . clean_string($mail2) . "\n";
        $email_message .= "Vrij bijdrage\n";
        $email_message .= "E-Mail:" . clean_string($bijdrage) . "\n";

        // create email headers
        $headers = 'From:' .$email_from . "\r\n". 'Reply-To:' . $email. "\r\n" . 'X-Mailer: PHP/' . phpversion();
        @
mail($email_to, $email_subject, $email_message,$headers);
?>

<!-- siccess message goed here-->
<center>Bedankt voor het inschrijven uw deelname wordt zo spoedig mogelijk verwerkt na betaling.<br/>
<a href="contact.html">Klik hier</a> om verder te gaan op onze website. </center>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 02:39:11
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2013 21:56:24
Quote Anchor link
Ik vermoed dat één (of meer) van de velden uit lijn 18 t/m 28 niet overeenkomt met de name's uit de velden van je formulier.

Tevens is die() een zeer slechte oplossing voor foutmeldingen tonen. Een script hoort niet dood te gaan als er iets fout gaat.
 
Enrico van der List

Enrico van der List

01/04/2013 22:00:40
Quote Anchor link
Hoe kan ik het anders simpel oplossen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2013 22:04:12
Quote Anchor link
Geen die() gebruiken maar een nette elseif constructie, of zelfs met array's.
 
Enrico van der List

Enrico van der List

01/04/2013 22:09:34
Quote Anchor link
Ik ga het proberen als het lukt laat ik het weten. Maar ik ben echt een beginner met php
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2013 22:17:37
Quote Anchor link
Alles valt te leren ;-)
 
Enrico van der List

Enrico van der List

01/04/2013 23:04:41
Quote Anchor link
- Aar - op 01/04/2013 22:04:12:
Geen die() gebruiken maar een nette elseif constructie, of zelfs met array's.


ik heb wat geprobeerd maar ik krijg het niet werkend. weet iemand hoe ik dit op een goede manier kan maken of een klein voorbeeldje/duwtje in de goede richting...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/04/2013 23:07:59
Quote Anchor link
Laten we ons eerst maar even richten op de velden van je formulier.
 
Jack Maessen

Jack Maessen

01/04/2013 23:16:09
Quote Anchor link
kleinigheidje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$backname =$_POST['backname'];

een engelsman snapt dit beter:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$surname =$_POST['surname'];
 
Php knipper

php knipper

02/04/2013 00:31:05
Quote Anchor link
lijn 30 moet die zijn en niet died ;)

en moet $email_from ook geen mailadres zijn?
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

02/04/2013 11:08:06
Quote Anchor link
Php knipper op 02/04/2013 00:31:05:
lijn 30 moet die zijn en niet died ;)


Wordt daarmee de functie died (regel 11) niet aangeroepen (en is het dus 'correct').
Gewijzigd op 02/04/2013 11:08:34 door Obelix Idefix
 
Enrico van der List

Enrico van der List

02/04/2013 12:02:59
Quote Anchor link
het werkt allemaal wel weer. er zaten een paar kleine type foutjes in het script en ik was vergeten in de html deze php aan te roepen. maar het probleem is nu opgelost. bedankt in ieder geval voor het na te kijken van het script.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.