invulformulier stuurt geen gegevens naar mijn e-mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Guido van Harten

Guido van Harten

01/11/2015 20:00:49
Quote Anchor link
Ik heb geprobeerd aan de hand van diverse voorbeelden een invulformulier gemaakt dat na het invullen gegevens naar mij zou moeten sturen per e-mail. Maar wat ik ook probeer, na een druk op "Verzenden" kom ik terug in het invulformulier, maar er worden geen gegevens gemaild.
Wie is in de gelegenheid om het formulier en het php-script na te kijken en mij te vertellen wat er fout is?
Het formulier staat hier en het (uitgebreide) script staat hier.

Alvast bedankt!

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:05:04
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2015 20:17:51
Quote Anchor link
Ikzelf ben meer een fan van phpMailer, omdat deze via SMTP kan mailen en tevens een debug-mogelijkheid heeft.
Misschien een idee om daar naar over te stappen?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2015 20:21:09
Quote Anchor link
Begin eerst eens met je formulier valid te maken.
Ik zie nu een heleboel <form> in een andere <form>.
Gewijzigd op 01/11/2015 21:00:04 door - SanThe -
 
Guido van Harten

Guido van Harten

01/11/2015 20:41:57
Quote Anchor link
Dankjewel voor je reactie.
Ik ken phpMailer niet, maar een eerste blik (via Google) geeft geen directe duidelijkheid hoe ik dit moet gebruiken.

Vriendelijke groet,
Guido van Harten
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/11/2015 20:52:49
Quote Anchor link
http://phpmailer.worxware.com/?pg=examples

Hier staan wat voorbeelden.
 
Guido van Harten

Guido van Harten

02/11/2015 08:48:05
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/11/2015 20:21:09:
Begin eerst eens met je formulier valid te maken.
Ik zie nu een heleboel <form> in een andere <form>.


Als ik het goed zie, is mijn formulier valid.
Van elke persoon waarvan gegevens worden gevraagd, kan via
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td><form action="upload.php" method="post" enctype="multipart/form-data"><input type="file" name="xxxx" id="xxxx"></form>

een document worden toegevoegd. Verder wordt er volgens mij geen <form> gebruikt...

Vriendelijke groet,
Guido
Gewijzigd op 02/11/2015 08:49:12 door Guido van Harten
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/11/2015 09:25:12
Quote Anchor link
Het verzenden van een email en het maken van een formulier zijn twee totaal verschillende dingen.

Zo het lijkt ondervind je problemen met het verzenden van de email. Maak daarom een test script dat een proef-mailtje verstuurd.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(!mail('[email protected]', 'Testbericht', 'Hallo dit is een test.')) {
    echo 'Er is een fout opgetreden tijdens het versturen van de mail.';
    exit;
}


echo 'mail is verzonden.';
?>


Je moet je wel realiseren dat veel providers de regels betreffende het verzenden van email hebben aangescherpt in de loop der jaren. Zo zullen de meeste providers niet zomaar iedere afzender accepteren. Bij een deel van de providers is de mail functie zelfs helemaal uitgeschakeld en ben je dus verplicht om je mail via het SMTP protocol te versturen, vaak met een beveiligde verbinding. Dit valt over het algemeen allemaal na te lezen in de FAQ van je webhost. Indien de mail functie is uitgeschakeld kun je zoals Aar reeds aangaf beter gebruik maken van PHPMailer.


Toevoeging op 02/11/2015 09:27:57:

Overigens vindt je de meest recente versie van PHPMailer hier op Github.
Gewijzigd op 02/11/2015 09:36:39 door Frank Nietbelangrijk
 
Guido van Harten

Guido van Harten

02/11/2015 10:04:21
Quote Anchor link
Frank, je testscript werkt goed. De mail komt netjes aan.
 
- SanThe -

- SanThe -

02/11/2015 10:14:39
Quote Anchor link
Guido van Harten op 02/11/2015 08:48:05:
Als ik het goed zie, is mijn formulier valid.


85 Errors, 3 warning(s)
Zie W3C validator.
 
- Roland -

- Roland -

02/11/2015 10:58:32
Quote Anchor link
" Indien de mail functie is uitgeschakeld kun je beter gebruik maken van PHPMailer " ?

Maakte de phpmailer class niet ook gewoon gebruik van de php mail( ) fumctie ?
 
Guido van Harten

Guido van Harten

02/11/2015 11:05:01
Quote Anchor link
- Roland - op 02/11/2015 10:58:32:
Maakte de phpmailer class niet ook gewoon gebruik van de php mail( ) fumctie ?


Helaas is mijn kennis te beperkt om hierop een antwoord te geven. Ik werk zelf graag aan de hand van voorbeelden en templates. Verder wil ik graag - binnen mijn mogelijkheden - ook het een en ander leren.

Vriendelijke groet,
Guido
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/11/2015 11:11:15
Quote Anchor link
De PHPmailer gebruikt standaard inderdaad de mail() functie, maar je kan ook meegeven dat deze via (secured)SMTP moet mailen, of anderszijds via de sendmail-executable op de server.
Gewijzigd op 02/11/2015 11:11:35 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.