IP adressen controleren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens

Jens

16/07/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Goededag,

1 account per persoon is op mijn website meer dan voldoende en om misbruik te vermijden wil ik een script maken waar ik gebruikers hun IP can vergelijken met dat van anderen of, indien er een functie voor bestaat, een script maken waarbij de database doorzocht wordt naar overeenkomstige IP-adressen (2,3,4,...)

PS: (De IP-adressen worden bi jde registratie opgeslagen in de database)

Dus bv:

Gebruikers met een zelfde IP-adres:
1.2.3.4.5 - Piet,Jan,Joris,Korneel
6.7.8.9.10 - Tom,Jerry
...

Is dit mogelijk?

Dank.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:47:37
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/07/2008 22:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
ORDER BY ipadres ASC

Zo krijg je alle records terug gesorteerd op het ipadres. Records met eenzelfde ip-adres staan nu dus onder elkaar...

Maar je kunt gebruikers niet onderscheiden op basis van het ip-adres. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsnetwerken die voor de buitenwereld allemaal hetzelfde ipadres hebben maar waar toch veel verschillende gebruikers in kunnen zitten.
 
Jens

Jens

16/07/2008 23:11:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 16.07.2008 22:57:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM tabel
ORDER BY ipadres ASC

Zo krijg je alle records terug gesorteerd op het ipadres. Records met eenzelfde ip-adres staan nu dus onder elkaar...

Maar je kunt gebruikers niet onderscheiden op basis van het ip-adres. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfsnetwerken die voor de buitenwereld allemaal hetzelfde ipadres hebben maar waar toch veel verschillende gebruikers in kunnen zitten.


Ja dat weet ik dat ik voorzichtig moet zijn met een oordeel te vellen op basis van gelijke IP-adressen. Maar zoals jij nu voorstelt Blanche is het toch nog redelijk onoverzichtelijk. Kan ik geen kleurtje toevoegen aan ip-adressen die niet uniek in de database zijn?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/07/2008 23:14:00
Quote Anchor link
SELECT COUNT(ipadres) AS aantal
FROM tabel
WHERE aantal>1
GROUP BY ipadres

je telt het aantal keer dat een adres voorkomt en selecteert alleen de adressen die vaker voorkomen.
 
Jens

Jens

16/07/2008 23:38:00
Quote Anchor link
nvt meer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
Jens

Jens

17/07/2008 00:11:00
Quote Anchor link
TJVB schreef op 16.07.2008 23:14:
SELECT COUNT(ipadres) AS aantal
FROM tabel
WHERE aantal>1
GROUP BY ipadres

je telt het aantal keer dat een adres voorkomt en selecteert alleen de adressen die vaker voorkomen.


Unknown column 'aantal' in 'where clause'
Of doe ik nu hier iets heel doms?
 
- -

- -

17/07/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Bumpalert!:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen.
Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

Afbeelding
 
Jens

Jens

17/07/2008 00:18:00
Quote Anchor link
U ziet toch ook dat dat nu niet echt mijn bedoeling was. Mijn excuses..
 
Ed

Ed

17/07/2008 00:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT COUNT(uniqueid) AS 'aantal'
FROM fotos
WHERE 'aantal' < 1
GROUP BY houseid


Gewoon via het eerste zoekresultaat van google, gezocht op "Mysql COUNT"
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

17/07/2008 02:13:00
Quote Anchor link
kolomnamen horen niet met '' aangegeven, dus gewoon aantal
 
Jens

Jens

17/07/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$query
= "SELECT  COUNT(ipadres) AS aantal FROM gebruikers WHERE aantal > 1 GROUP BY ipadres";     

$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

?>


En hoe geef ik deze IP adressen/gebruikers geregistreerd onder dit IP adres nu weer? Ik kan dmv google enkele voorbeelden vinden en begrijpen, maar het zelf doen met deze functie is nog iets anders.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
Ed

Ed

17/07/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Jurgen schreef op 17.07.2008 02:13:
kolomnamen horen niet met '' aangegeven, dus gewoon aantal
Zonder de '' werkt hijh bij niet, met de '' wel.
 
Jens

Jens

17/07/2008 17:09:00
Quote Anchor link
Ja, dat had ik ook al gemerkt. Maar nu weet ik nog steeds niet hoe ik de gewenste gegevens kan weergeven?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.