Ip ban systeem?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Pieter Jansen

Pieter Jansen

02/01/2006 16:37:00
Quote Anchor link
Heey ik zoek een ip ban systeem zonder mysql.

Weet iemand waar ik die kan vinden?
Ik heb gezocht, maar niets gevonden.

Kan iemand mij helpen? Waar kan ik dat vinden?

Bedankt! :)
 
PHP hulp

PHP hulp

31/05/2024 20:49:42
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/01/2006 16:39:00
Quote Anchor link
Is dat geen mysql echt een vereiste? Ik ben namelijk wel bezig met de ontwikkeling van zo'n systeem (ipban/id ban van het inlogsysteem) maar ik maak wel gewoon gebruik van een een mysql database.

Ban is een slecht woord, ik gebruik tijdelijk intrekken van de bevoegdheden :P.
Gewijzigd op 02/01/2006 16:40:00 door Arjan Kapteijn
 

02/01/2006 16:46:00
Quote Anchor link
@ Arjan: Haha, ban is korter ;) maar inderdaad zo kan je het ook zeggen! :P

Maare, dat geen mysql is een vereiste. Database en mysql, opzich weet ik wel hoe dat gaat etc. Maar het is me nog niet keer gelukt om iets te installeren of te maken door middel van mysql.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

02/01/2006 16:49:00
Quote Anchor link
ff doorbijten Roy. Het begin is het moeilijkst. Zodra je met data gaat werken heb je een db nodig.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 16:50:00
Quote Anchor link
Arjan:
Is dat geen mysql echt een vereiste? Ik ben namelijk wel bezig met de ontwikkeling van zo'n systeem (ipban/id ban van het inlogsysteem) maar ik maak wel gewoon gebruik van een een mysql database.

Ban is een slecht woord, ik gebruik tijdelijk intrekken van de bevoegdheden :P.


@Arjan
Daar was laatst nog een stuk over hier op PHP-hulp, dat je met je .HTACCES mensen kon bannen :)
 
Zim Zim

Zim Zim

02/01/2006 16:52:00
Quote Anchor link
Kan je kan er ook zelf een maken... dan check je het ip en dan kijk je of het gelijk is aan het ip wat je neerzet:
zoiets:
if($ip = 143.123.12.21){
echo "Je mag er niet in, jammer";
} else {
echo "De rest van je site of doorlinker";
}

*noot: ipadres wat er staat is een verzinsel..
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/01/2006 16:54:00
Quote Anchor link
Doordat jij niet presies weet hoe het werkt wil je het niet gebruiken?

Dus als ik een hummer cadeau doe wil jij hem niet accepteren omdat je niet weet hoe het differentieel werkt? Jij stapt liever op de fiets die trager, minder betrouwbaar en inefficient is?

Is het niet slimmer omdan een keer (desnoods met onze hulp) een avondje tijd te investeren door te kijken hoe het werkt of hoe het wel moet?

hier leg ik uit hoe je een database maakt, een gebruiker etc. En er zullen vast honderden turorials zijn, beter dan die van mij, die uitleggen hoe je een tabel en met kollommen aanmaakt.

Maar de meeste systemen krijg je dat al aangeleverd, en hoef je dat alleen maar te importeren. En een database verbinding in php met mysql maken is zo moeilijk niet! http://nl3.php.net/mysql_connect <- daar staan honderden voorbeelden.

ZIM: beetje inefficient als je veel ipadressen heb ;). Prop het dan in een array, maarja.. ook dat is niet echt onderhoudbaar.

Robert: htaccess is een oplossing (allow/deny), op een hoger niveau dan een php script (= goed), maar wederom niet makkelijk onderhoudbaar, en daarbij... een ipadres kan je 1-2-3 omheen komen. Ban je daarbij ook een userID dan kan die persoon niet meer inloggen (tenzij hij een nieuwe account aanmaakt, maar dat is een ander verhaal).
Gewijzigd op 02/01/2006 16:56:00 door Arjan Kapteijn
 
Hipska BE

Hipska BE

02/01/2006 16:55:00
Quote Anchor link
effe uit de losse mouw
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
include('ban.php');

if(in_aray($ip, $ban)){
   echo 'u bent vebannen van deze site!';
   exit;
}

//rest van de pagina
 ?>


ban.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$ban
[0] = "xxx.xxx.xxx.xxx";
$ban[1] = "...";
// enzovoort
?>
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 16:55:00
Quote Anchor link
Zim:
Kan je kan er ook zelf een maken... dan check je het ip en dan kijk je of het gelijk is aan het ip wat je neerzet:
zoiets:
if($ip = 143.123.12.21){
echo "Je mag er niet in, jammer";
} else {
echo "De rest van je site of doorlinker";
}

*noot: ipadres wat er staat is een verzinsel..


Doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$verboden
=array("143.123.12.21","143.133.12.23","etc.");
if(in_array($ip,$verboden){
echo "Je mag er niet in, jammer";
}
else {
echo "De rest van je site of doorlinker";
}

?>
 

02/01/2006 16:57:00
Quote Anchor link
@ Arjan: Dankje!

Bedankt voor jullie tips :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 17:00:00
Quote Anchor link
@Arjan
Klopt, IP-bannen is nooit helemaal veilig, maar om een site te gaan maken (ligt er natuurlijk wel aan wat voor doel het heeft) die alleen bereikbaar is voor mensen die zich hebben aangemeld, lijkt me niet zo'n goed plan. En met een IP-blocker is het wel mogelijk om een aantal van die bezoekers die je wilt blokkeren van je site te houden.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/01/2006 17:05:00
Quote Anchor link
Robert, in mijn geval gaat het om een nieuwsysteem. Iedereen kan reageren, maar alleen geregisteerde leden kunnen dat doen onder hun eigen naam (als mijn nick geregistreerd is kan een bezoeker die niet gebruiken), en enkel nieuwsposters/redacteuren/admin kan nieuws etc plaatsen.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 17:08:00
Quote Anchor link
@Arjan
Oké in zo'n geval zou ik inderdaad ook users blocken, maar een combinatie met een IP-block zou dan wel handig zijn. Je kan dan tenminste ook (een aantal) NIET leden blokkeren.
 

02/01/2006 17:08:00
Quote Anchor link
Bij mij gaat het niet bepaald om een nieuwssysteem.
Het gaat bij mij om wanneer ze zich niet aan de regels houden gewoon gebanned moeten worden. Dus het enige waar mijn ip ban systeem zich aan moet voldoen is het weghouden van de ip's die gebanned zijn op de hele site dus.
 

02/01/2006 17:11:00
Quote Anchor link
Een normale simpele code zoals die van Robert zou ook genoeg zijn.
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/01/2006 17:14:00
Quote Anchor link
Of zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$verboden
=array("143.123.12.21","143.133.12.23","etc.");
if(in_array($ip,$verboden){
echo "Je mag er niet in, jammer";
exit;
}

?>


// rest van de site.

Dat is net wat makkelijker. Punt hiervan is dat de onderhoudbaarheid minder is, en bijkomend nadeel is dat het minder efficient is op de langere termijn (eg, als je veel mensen gebanned heb).
 

02/01/2006 17:15:00
Quote Anchor link
Dat is inderdaad waar. Dat is een stuk makkelijker :)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

02/01/2006 17:17:00
Quote Anchor link
Doe het dan zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$verboden
=array("143.123.12.21","143.133.12.23","etc.");
if(in_array($ip,$verboden){
echo "Je mag er niet in, jammer";
}
else {
echo "De rest van je site/de pagina";
}

?>

Ik zou dit dan op elke pagina doen, waarvoor ze gebanned moeten worden. (met een pagina die alleen etkst weergeeft kunnen ze toch niet zo veel).
Doorlinken is niet handig, omdat je dan ook rechtstreeks naar die pagina kan gaan die je wou beveiligen.
 
Hipska BE

Hipska BE

02/01/2006 17:33:00
Quote Anchor link
mijn systeem is dan ook wel handig;
- ja kan het gemakkelijk includen op elke pagina
- je kan het voor alle html zetten
- simpel ip's toevoegen en verwijderen
 

02/01/2006 17:39:00
Quote Anchor link
@ Hipska: Idd die kan ook, maar toch vind ik die van Arjan wat handiger. Het neemt minder ruimte in naar mate je steeds meer ip's gaat toevoegen :)
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

02/01/2006 17:41:00
Quote Anchor link
Juist die van hipska is makkelijker als je wat meer toegevoegd heb...
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.