IP cam streamen op website met veilige code

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry Hartman

Harry Hartman

08/11/2013 22:21:30
Quote Anchor link
Het is de bedoeling mijn IP cam te streamen op mijn website.
Daar heb ik dit stukje code voor maar als je in de broncode kijkt, zie je daar natuurlijk compleet de gegevens als user en pass. Dat is even niet de bedoeling maar kom er maar niet op hoe te werk te gaan. Wie helpt mij even uit het denk kringetje en geeft een zet in de goede richting (of voorbeeld).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$url
= '123.456.7.890:1234';
$user = 'naam';
$pass = 'wachtwoord';

$cam = "http://$url/videostream.cgi?user=$user&pwd=$pass";
?>


<html>
<body>
...
<img name="main" id="main" border="0" width="640" height="480" src="<?php echo("$cam"); ?>">
...
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:27:33
 
Willem vp

Willem vp

08/11/2013 22:54:28
Quote Anchor link
Ik denk dat het het eenvoudigst is met een reverse proxy. Als je Apache gebruikt, zou je iets kunnen doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on
RewriteRule ^/videostream$  http://123.456.7.890:1234/videostream.cgi?user=naam&pwd=wachtwoord [proxy,last]
 
Harry Hartman

Harry Hartman

08/11/2013 22:59:50
Quote Anchor link
Willem vp op 08/11/2013 22:54:28:
Ik denk dat het het eenvoudigst is met een reverse proxy. Als je Apache gebruikt, zou je iets kunnen doen als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteEngine on
RewriteRule ^/videostream$  http://123.456.7.890:1234/videostream.cgi?user=naam&pwd=wachtwoord [proxy,last]


Ok, dat is nieuw voor mij, ga er in verdiepen.
Bedankt.

Toevoeging op 09/11/2013 20:54:43:

Helaas, de url kan niet 'direkt' gebruikt worden maar moet in een <img scr=... (zie code)
Het schijnt dat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule ^IMG-
dit moet kunnen regelen maar begrijp niet hoe men dit verder formuleerd. Iemand?
Gewijzigd op 09/11/2013 21:02:58 door Harry Hartman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.