ip verkrijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/07/2015 22:29:04
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Ik ben opzoek naar een betrouwbare en goede manier om het ip adres van de client te verkrijgen.
Heb al gezocht op google maar weet niet helemaal zeker of de standaard functie in php ook ip6 adressen kan verkrijgen.

M.V.G,
Wouter.
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:01:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2015 22:31:35
Quote Anchor link
$_SERVER['REMOTE_ADDR'] does the trick.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/07/2015 22:36:39
Quote Anchor link
toch wel ?

Dacht als ik het me goed herinner dat deze functie/var niet geheel precies was.
toch bedankt !
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2015 22:42:18
Quote Anchor link
Voor proxie's niet altijd, dan moet je kijken naar: $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR']
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/07/2015 22:47:40
Quote Anchor link
Dankje heb zojuist nog een keer gezocht met net een andere zoek vraag.

Kreeg dit terug :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php

// Function to get the client IP address
function get_client_ip() {
    $ipaddress = '';
    if ($_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'])
        $ipaddress = $_SERVER['HTTP_CLIENT_IP'];
    else if($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'])
        $ipaddress = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED_FOR'];
    else if($_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'])
        $ipaddress = $_SERVER['HTTP_X_FORWARDED'];
    else if($_SERVER['HTTP_FORWARDED_FOR'])
        $ipaddress = $_SERVER['HTTP_FORWARDED_FOR'];
    else if($_SERVER['HTTP_FORWARDED'])
        $ipaddress = $_SERVER['HTTP_FORWARDED'];
    else if($_SERVER['REMOTE_ADDR'])
        $ipaddress = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
    else
        $ipaddress = 'UNKNOWN';
    return $ipaddress;
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2015 22:52:41
Quote Anchor link
Je kan het ook in een functie gieten, om vervolgens eerst te kijken of er nog additionele headers van proxies zijn die het correcte IP-adres meegeven.
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/07/2015 22:55:03
Quote Anchor link
Hoe bedoel je dat precies ?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/07/2015 22:57:06
Quote Anchor link
Dat doet die functie die je geeft. ;-)
 
Wouter Van Marrum

Wouter Van Marrum

19/07/2015 23:03:24
Quote Anchor link
owh dacht al dat je over een apparte functie weer had haha.
Sorry ben al 4 dagen druk bezig met mijn bestanden.

Wordt er een beetje moe van wuhaha
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.