ip-adres faken?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 02:35:27
Quote Anchor link
Hallo,

Weet iemand of een ip-adres kan worden gefaket?

Stel ik wil een bepaald gedeelte van mijn website alleen toegankelijk maken voor mijn computer, is een controle op ip-adres dan genoeg? Of kan een ip-adres gefaket worden?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:51:31
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

27/01/2013 02:41:35
Quote Anchor link
Een IP-adres kan niet gefaked worden. Wel kan de gebruiker een VPN gebruiken om zijn IP tijdelijk te veranderen.
Een controle of het ip 127.0.0.1 is, is veilig genoeg.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 02:54:15
Quote Anchor link
"Een controle of het ip 127.0.0.1 is, is veilig genoeg."

Alleen als je localhost draait neem ik aan? Maar dat doe ik niet...
Ik wil dus controleren op mijn normale ip-adres.

Stel mijn ip-adres is 70.12.345.123 en ik controleer daar op, kan dan niet iemand anders dit ip-adres faken waardoor hij ineens toegang krijg tot mijn afgeschermde pagina's?
 
Bart V B

Bart V B

27/01/2013 03:11:42
Quote Anchor link
De vraag is misschien beter, hoe ga je de controle uitvoeren.
Zet je dit in een session? Zo ja, pas dan op voor session hijacking.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 03:25:18
Quote Anchor link
Ik kan gewoon op ip-adres controleren via $_SERVER['REMOTE_ADDR'] of misschien dat ik het blokkeer vanuit de virtual host. Mijn enige vraag is of het te faken is? Kan iemand anders mijn ip-adres faken en op die manier de afgeschermde pagina's zien?
 
Bart V B

Bart V B

27/01/2013 04:11:08
Quote Anchor link
nee, dat kan niet.
Hoewel dat dat je enige vraag is, denk ik even verder dan jij. :)

Je ipadres verandert niet vaak, maar kan dus wel, houd daar rekening mee.

Stel nou klant X heeft een probleem.
Jij bent niet op de locatie waarop dat ipadres beschikbaar is.
Hoe wil je klant X dan toch helpen?
Je ipadres tijdelijk veranderen kan natuurlijk altijd.

Dan hebben we nog zoiets als een "man in the middle".
Dus iemand die tussen tussen jou en je remote server mee luistert.
Heb je daar aan gedacht?

Ik weet niet of je over het lijntje tussen jou ip en je server zeer vertrouwelijke informatie gaat versturen, maar dan zou het denk ik wel gewenst zijn om iets van een versleutelde verbinding te hebben (https).
Daarvoor heb je 2 opties:
- Een SSL certificaat kopen.
- Een self signed certificaat genereren.
Optie 2 kan in dit geval.
Echter, omdat hij een eigen handtekening heeft zal waarschijnlijk je browser gaan lopen mekkeren dat hij niet juist is. Maar dan heb je i.i.g. een lijntje dat de informatie versleuteld word verstuurd.
Gewijzigd op 27/01/2013 04:12:23 door Bart V B
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

27/01/2013 08:06:18
Quote Anchor link
En nog iets: achter een IP-adres kan een netwerk schuilgaan. Mijn laptop, de iPad van mijn vrouw en de PlayStation van mijn zoon hebben alle drie tegelijk hetzelfde IP-adres. Achter één IP-adres kan bijvoorbeeld ook een bedrijfsverzamelgebouw met verschillende bedrijven schuilgaan.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/01/2013 10:42:26
Quote Anchor link
Een ip adres kan wel gefakt worden. Hiervoor zijn tools. Maar het antwoord op het verzoek komt dan niet aan bij de persoon die de pagina op gevraagd heeft.
Dus om gegevens te laten zien is dat niet z'n probleem maar voor het maken van wijzigingen wel.
Stel je voor ik heb een pagina deleteall.php die alles verwijderd. Als die alleen van ip 1.2.3.4 aangeroepen mag worden en dan alles verwijderd kan het ip gespoofd worden. Iemand die het ip spoofd kan dan deleteall.php aanroepen, hij krijgt geen response maar de acties worden wel uitgevoerd.
 
Aad B

Aad B

27/01/2013 13:04:52
Quote Anchor link
@Ozzie, het antwoord op je vraag kan een ipadres gefaked worden is JA en hier vind je de toelichting: http://nl.wikipedia.org/wiki/Internet_protocol_spoofing
Gewijzigd op 27/01/2013 13:05:32 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:10:41
Quote Anchor link
Altijd weer grappig... de een zegt het kan niet, en de ander komt vervolgens met bewijs dat het wel kan.

Ik zal even uitleggen waarom ik het vraag. Momenteel ben ik bezig met het inrichten van mijn VPS en ik ga nu ook beginnen met programmeren. Ik heb nu in <Directory /home/xxx/public_html></Directory> ingesteld dat alle ip-adressen behalve mijn eigen ip-adres en de localhost geen toegang hebben. Ik kan nu rustig mijn gang gaan en lekker programmeren etc. zonder dat iemand van buitenaf kan zien wat ik doe en bijvoorbeeld allerlei error meldingen op z'n scherm krijgt.

Als straks alles klaar is gooi ik die controle op ip-adres eruit.

Echter, ik wil dan graag nog 1 website installeren op mijn VPS die ik kan gebruiken voor testdoeleinden. Bijvoorbeeld www.mijntest.nl Deze wil ik dan blokkeren aan de hand van het ip-adres zodat ik deze site kan gebruiken om te programmeren en voor testdoeleinden. Mijn idee was dan om enkel een controle op ip-adres te doen. Maar als dat inderdaad gespoofd kan worden zoals hierboven in de link van Aad B wordt omschreven, dan heb ik daar niet zo veel aan.

Wat misschien een betere optie is, is om een "fake website" te maken en dat ik die dan via het "hosts" bestand van Windows naar mijn VPS laat leiden. Is dat een beter idee?

Graag jullie reactie!
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/01/2013 14:40:19
Quote Anchor link
Wat ik zelf vaak doe bij test sites is om er een .htaccess wachtwoord op te zetten. Dan kun je vanaf elke plek er bij en liggen eventuele fouten, nog niet afgeronde onderdelen e.d. zichtbaar voor de wereld.
Als je het dan een keer aan klanten o.i.d. wilt laten zien geef je die een eigen username/password. De rest komt er niet.
 
Aad B

Aad B

27/01/2013 14:51:09
Quote Anchor link
Je methode is niet zoals het hoort. Je moet je vps als productie-environment benoemen. Je bouw, test en eventueel acceptatie site plaats je ergens anders, bijvoorbeeld op een linux-servertje onder je bureau. De meest gemaakte fout in ict is het hebben van slechts één site/server/omgeving waarop productie draait en waarop tevens naar hartelust aan die productie geknutseld wordt. Dat gaat een keer fout en dan is je productiesite stuk. In serieuze environments is een productie-site heilig en elke change wordt uitgebreid getest op test- en acceptatiesites. Het programmeren zoals jij noemt doe je nooit op je productie-site. Keywords in deze begrippen zijn ITIL en ASL (release management).
Edit:
De htaccess metohode van Tjeerd vind ik wel de beste oplossing voor toegang. Geen gedoe met ipnummers.
Gewijzigd op 27/01/2013 14:52:02 door Aad B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 14:55:38
Quote Anchor link
@TJVB; Zou kunnen, maar ik heb het gebruik van .htaccess bestanden uitgeschakeld omdat dit niet zo gunstig is voor de performance.

@Aad: Thanks voor je toelichting. Daar heb je ook zeker een punt. Ik heb echter maar 1 VPS. En ik wil ook op die VPS ontwikkelen en niet op een lokale kopie of iets dergelijks. Dus ja, je hebt gelijkt, maar ik ben helaas niet in de luxe positie dat ik me (op dit moment) een aparte productie- en test-omgeving kan veroorloven. De vraag is wat dan de beste oplossing is.

Toevoeging op 27/01/2013 14:56:59:

Aad B op 27/01/2013 14:51:09:
Edit:
De htaccess metohode van Tjeerd vind ik wel de beste oplossing voor toegang. Geen gedoe met ipnummers.
[/quote]
Maar htaccess zit toch niet echt een beveiligingsmechaniek achter, bijv. dat je naar xxx pogingen voor xxx tijd geblockt wordt?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/01/2013 14:58:01
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/01/2013 14:55:38:
@TJVB; Zou kunnen, maar ik heb het gebruik van .htaccess bestanden uitgeschakeld omdat dit niet zo gunstig is voor de performance.

Ik heb nog nooit gehoord dat het gebruik van een .htaccess bestand een significant verschil maakt in performance. Maar je kunt het ook in je httpd.conf regelen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/01/2013 15:05:59
Quote Anchor link
Dan zou ik moeten kijken of dat wel kan. Ik heb namelijk AllowOverride overkoepelend op None gezet.

Maar afgezien daarvan... .htaccess is toch geen goede manier van beveiligen? Want er wordt nergens op gecontroleerd en je wordt ook niet geblockt na xxx pogingen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/01/2013 07:13:17
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 27/01/2013 15:05:59:
Dan zou ik moeten kijken of dat wel kan. Ik heb namelijk AllowOverride overkoepelend op None gezet.
Dan kun je <Directory>...</Directory> gebruiken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
# Toegang alleen toestaan aan IP-adres 12.345.67.890
<Directory /pad/naar/de/directory>
  Order deny,allow
  Deny from all
  Allow from 12.345.67.890
</Directory>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2013 11:33:12
Quote Anchor link
Hoi Ward, dat heb ik nu ook inderdaad zoals jij zegt. Echter, volgens de heren hierboven is dat geen goede beveiliging.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

28/01/2013 11:46:52
Quote Anchor link
Ik zou het inderdaad ook niet als enige beveiliging gebruiken, maar verder hangt het natuurlijk af van wat je precies wilt beveiligen.

Een 404 Not Found is soms bijvoorbeeld eleganter, omdat je hier met een 403 Forbidden bevestigt dat de directory bestaat.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/01/2013 11:53:31
Quote Anchor link
Hoe verander ik dit dan naar een 404?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<Directory /pad/naar/de/directory>
  Order deny,allow
  Deny from all
  Allow from 12.345.67.890
</Directory>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.