Is dit mogelijk en zoja hoe?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kristof s

Kristof s

18/10/2007 14:59:00
Quote Anchor link
Hallo momenteel heb ik een soort van aankoopfactuur gemaakt maar dit is erg omslachtig. Vele inputvelden om mijn verschillende aankopen te kunnen doen. Ik vroeg mij af of hetvolgdende mogleijk was met alleen PHP (ik denk van niet maar men weet maar nooit) :

Afbeelding

Je kiest dus een aankop je klikt op OK en men zet dat bij in een grid/tabel.
Ik vroeg me af hoe ik zoiets kon evenaren dmv PHP.

Zou iemand me even wat kunnen toelichten of in de richting zette dmv een website, tutorial, interview, verslag, forum, ... .

Alle uitleg of hulp is welkom.

Hartstikke bedankt !

Kristof
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:39:25
 
Kumkwat Trender

Kumkwat Trender

18/10/2007 15:01:00
Quote Anchor link
niet alleen met php, maar het is wel mogelijk dat te maken :)

ik denk dat je php, html, css & javascript nodig hebt...

edit:

grid => http://www.jankoehoorn.nl/phphulp/tabelrij.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kumkwat Trender
 
Jan geen

Jan geen

18/10/2007 15:03:00
Quote Anchor link
het zou wel kunnen met alleen php, gewoon die input velden in de database en dan de pagina opnieuw laden.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

18/10/2007 15:05:00
Quote Anchor link
JavaScript hoeft niet als je het refreshen van je scherm voor lief neemt:

-> Maak een formuliertje zoals bovenaan in je afbeelding staat
-> Maak bij het verzenden van je formulier een sessie variabele aan voor het bestelde
-> Haal in het "overzicht' onder je facturen je sessie variabelen op waarin de bestelling staat.

Kan met HTML+CSS (maar zonder dat heb je ook weinig aan PHP) en met PHP. -> EVT. Kan je ze nog wegschrijven naar een bestand.

Rik schreef op 18.10.2007 15:03:
het zou wel kunnen met alleen php, gewoon die input velden in de database en dan de pagina opnieuw laden.

Grappig zoals je dit zegt -> Kan wel met PHP, als je dingen in een database zet -> Een database != PHP
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Kristof s

Kristof s

18/10/2007 15:25:00
Quote Anchor link
Ik zou het graag ingevuld krijgen zonder de pagina te refreshen.
Dus als ik het goed begrijp heb ik dan PHP én JavaScript nodig ?
 
Kristof s

Kristof s

20/10/2007 17:27:00
Quote Anchor link
heb wat opgezocht en gelezen.
Ik heb blijkbaar javascript nodig met het DOM techniekje en AJAX zou ook vanpas kunnen komen blijkbaar.

Heb al wat zitten lezen, blijkt dat je via javascript elementbyid gewoon dingen in een textarea kan pushen zonder dat pagina refresht dus zal dat met een tabel ook wel mogelijk zijn vermoed ik.

Goed ik ga weer wat verder lezen
 
Bery

bery

20/10/2007 17:56:00
Quote Anchor link
mischien heb ik wat voor je www.eerstelinie.nl


mischien is dat wat zoek er maar eens op
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

20/10/2007 19:02:00
Quote Anchor link
Ik vind het wel een interessant probleem. Ga eens kijken of ik iets in elkaar kan knutselen.
 
Arend a

Arend a

20/10/2007 21:02:00
 
Aaa Trump

aaa Trump

20/10/2007 21:43:00
Quote Anchor link
@Rik

Dit is met php-only de beste oplossing denk ik, met javascript kan dit natuurlijk anders gedaan worden. Maar jah, dat is javascript.... En Ajax?
 
Kristof s

Kristof s

21/10/2007 13:43:00
Quote Anchor link
heb wat geexperimenteerd met dat JS gedoe. Heb momenteel iets heel basic gemaakt maar het is zeker een goed begin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<script type="text/javascript">
//<!--
function bestellen(){
// object maken van inputveldje identificatie adhv id
    bestelling = new getObj("artikelinvullen");
// object maken van textarea identificatie adhv id
    resultaat = new getObj("bestelformulier");
// het object resultaat.inhoud (de textarea) + object.inhoud van inputveldje
// hier gebeurt het eigenlijke inputten in de textarea
    resultaat.obj.value += bestelling.obj.value +"\n";
}

// inhoud van object artikelinvullen (het inputveld) nemen
function getObj(artikelinvullen)
{
    if (document.getElementById)
    {

        this.obj = document.getElementById(artikelinvullen);
    }
}


-->
</script>


html :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<form name="f">
<input id="artikelinvullen" name="ingave" type="text" value="">
<br><input type="button" onclick="bestellen()" value="Toevoegen">
<input type="reset" value="Legen">
<p>
<h2>Op de lijst</h2>
<textarea id="bestelformulier" name="resultaat" rows="5" cols="20" >
</textarea>
</form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.