Is dit nou goed?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Omar M

Omar M

05/07/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik ben bezig om zegmaar een klein browser systeempje te maken :P.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include("config.php");
$browser = $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"];
$sql = mysql_query("INSERT INTO browser (type) VALUES ($browser");
?>


Nu gaat het op de $sql query is die nou goed of niet? Sommige zeiden dat hij goed was en andere niet. In iedergeval het browser type moet in de datbase browser en in de tabel type.

Alvast bedankt

MVG,
OmarM
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 10:55:28
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

05/07/2008 17:18:00
Quote Anchor link
even mysql_real_escape_string() erover, HTTP_USER_AGENT is te wijzigen door de gebruiker dus handig om te escapen.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

05/07/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql="
INSERT INTO browser
(
    type
)
VALUES
(
    '".$browser."'
)";


variabelen buiten quotes ;)
 
Noppes

Noppes

05/07/2008 17:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include 'config.php';
$sql = "INSERT INTO browser (type)
          VALUES ('"
.mysql_real_escape_string($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])."')"
if ($result = mysql_query($sql) {
}

else {
   // foutafhandeling
}
?>


1ste opmerking
String qouting: strings qoute je met '' met uitzondering van SQL-Statements, want SQL gebruikt ook '' voor string qouting.

2de opmerking
PHP variablen buiten qoutes en dat sluit aan op 1ste opmerking.

3de opmerking
Kies duidelijke en zinnige naamgeving voor variabelen

4de opmerking
Codeer op correcte wijze foutafhandelingen in je code. (or die() wil je echt niet gebruiken, dat is een kerkhof taktiek...)
 
Manaus

Manaus

05/07/2008 18:54:00
Quote Anchor link
waarom geen or die()?
als je pdo gebruikt lijkt exception mij beter maar bij een gewone query is een or die toch ook goed?
 
Noppes

Noppes

05/07/2008 19:26:00
Quote Anchor link
Nee,

De or die() is kerkhof taktiek, dus einde verhaal alles wat er na komt wordt niet meer uitgevoerd terwijl dat wel de bedoeling is.....

och ja, als je eenmaal op het kerkhof aangekomen bent is het `Ashes To Ashes, Dust To Dust`

In ieder geval een bezoeker komt niet meer terug, omdat ie de opgevraagde gegevens niet verkrijgt......
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Noppes
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.