Is dit script anti-spam?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matshofman

matshofman

07/07/2008 18:15:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een mail script gemaakt en nu vroeg ik me af of het veilig is dat je geen spam krijgt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
<?php  session_start();
if(!empty($_POST["send"])){
    
    if(eregi("^[0-9a-z]([-_.]?[0-9a-z])*@[0-9a-z]([-.]?[0-9a-z])*\\.[a-z]{2,4}$",$_POST["email"]) && !empty($_POST["naam"]) && !empty($_POST["email"]) && !empty($_POST["onderwerp"]) && !empty($_POST["bericht"]) && $_POST["spam"] == $_SESSION["ant"]){

        $naam = $_POST["naam"];
        $email = $_POST["email"];
        $onderwerp = $_POST["onderwerp"];
        $bericht = $_POST["bericht"];
        $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];  

            $bericht = wordwrap ($bericht, 40, "\n", 1);
            // Headers
            $headers = "From: ".$email.">\n";
            $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
            $headers .= "Content-type: text/plain; charset='iso-8859-1'\n";
        
            // Bericht
            $message = "Naam: ".$naam."        \n";
            $message .= "E-mail: ".$email."     \n";
            $message .= "Datum: ".date("d-m-Y H:i")." \n";
            $message .= "------------------------------------------------------- \n";
            $message .= $bericht."\n";
            $message .= "------------------------------------------------------- \n";
            $message .= "IP: ".$ip."                    \n ";
            
            mail("[email protected]", $onderwerp, $message, $headers);

        echo("<p>De mail is succesvol verzonden, ik doe mijn uiterste best hem zo snel mogelijk te behandelen!</p>");

        session_destroy();
    }

    else{
    $a = rand(6,10);
    $b = rand(1,5);

    $_SESSION["ant"] = $a - $b;

        echo('
        <p>Vul alle velden correct in!<br />

        <form action="contact.php" method="POST">
        <table>
            <tr>
                <td>Naam</td>
                <td><input type="text" name="naam" size="30" value="'
.$naam.'" maxlength="30"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Email</td>
                <td><input type="text" name="email" size="30" value="'
.$email.'" maxlength="30"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Onderwerp</td>
                <td><input type="text" name="onderwerp" size="30" value="'
.$onderwerp.'" maxlength="30"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>Bericht</td>
                <td><textarea name="bericht" cols="40" rows="10">'
.$bericht.'</textarea></td>
            </tr>
            <tr>
                <td>'
.$a.' - '.$b.' =</td>
                <td><input type="text" name="spam" size="30" maxlength="1"></td>
            </tr>
            <tr>
                <td></td>
                <td><input type="submit" name="send" value="Verstuur"></td>
            </tr>
        </table>
        </form></p>'
);
    }
}

else {
    $a = rand(6,10);
    $b = rand(1,5);

    $_SESSION["ant"] = $a - $b;

    echo ('
<p><form action="contact.php" method="POST">
<table>
    <tr>
        <td>Naam</td>
        <td><input type="text" name="naam" size="30" maxlength="30"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Email</td>
        <td><input type="text" name="email" size="30" maxlength="30"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Onderwerp</td>
        <td><input type="text" name="onderwerp" size="30" maxlength="30"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>Bericht</td>
        <td><textarea name="bericht" cols="40" rows="10"></textarea></td>
    </tr>
    <tr>
        <td>'
.$a.' - '.$b.' =</td>
        <td><input type="text" name="spam" size="30" maxlength="1"></td>
    </tr>
    <tr>
        <td></td>
        <td><input type="submit" name="send" value="Verstuur"></td>
    </tr>
</table>
</form></p>
'
); } ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Matshofman
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:40:01
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

07/07/2008 18:17:00
Quote Anchor link
if(!empty($_POST["send"])){

Daar begint het al, dat zou ik al anders doen.
 
- SanThe -

- SanThe -

07/07/2008 18:19:00
Quote Anchor link
Nee, dit script is gevoelig voor email-injection.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

07/07/2008 18:32:00
Quote Anchor link
ICM dit zou het leuk zijn.. Dan kun je zo een paar duizend mailtjes versturen..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.