is het handig/gebruikelijk om session_start () te verwerken inde header?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michiel v

michiel v

21/12/2011 10:30:19
Quote Anchor link
Is het handig/gebruikelijk om de session_start () te verwerken in de header?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 07:25:09
 
- Mark -

- Mark -

21/12/2011 10:36:34
Quote Anchor link
Er mag geen output zijn voordat je session_start() aanroept dus het zou zelfs een foutmelding moeten geven als je het in de header van je pagina stopt.
 
Michiel v

michiel v

21/12/2011 10:50:48
Quote Anchor link
Thanks voor je hulp Mark,

Maar hoe zit het dan als een ingelogde gebruiker een andere header te zien moet krijgen?

Wat bedoel je precies met output?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/12/2011 10:55:48
Quote Anchor link
output is de HTML die de gebruiker ziet. Voordat je een session_start(); gebrukt, mag er nooit HTML gebruikt worden. Een witregel is zelf al uit den boze.

Oplossing: plaats de session_start(); direct na de <?php start-tag in index.php.
Gewijzigd op 21/12/2011 10:56:41 door - Ariën -
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

21/12/2011 10:56:06
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if(!isset($_SESSION['login'] )){
    header('location:login.php');
?>


Zoiets bijvoorbeeld.
 
Michiel v

michiel v

21/12/2011 11:12:06
Quote Anchor link
ok, bedankt voor de reacties! ik ga ermee aan de slag!
 
Kees Schepers

kees Schepers

21/12/2011 13:42:33
Quote Anchor link
Wijn er ook mensen die session.auto_start = 1 configureren in hun php.ini / via php flag in htaccess? Dat kan ook natuurlijk. Ik gebruik zelf Zend Framework en daar is dat dan niet zo handig maar anders wellicht wel?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.