is het mogelijk om jpg om te zetten naar png

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ralph van der Tang

ralph van der Tang

30/05/2013 09:36:12
Quote Anchor link
hoi iedereen is het mogelijk om een jpg of jpeg plaatje om te zetten naar een png
dit heb ik nodig omdat de website waar ik aan werk eigen alleen maar pngs ondersteund

Mvg ralph

dit is wat ik heb nu: (werkt niet geeft error)

<b>Warning</b>: imagecreatefromjpeg() expects exactly 1 parameter, 2 given in <b>D:\Program Files\devel\xampp\htdocs\git\Business-leaders\controller\adminajax_controller.php</b> on line <b>1441</b><br />

de code waar de error mijn inziens moet zitten
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$tmp
=$_FILES['profielFoto']['tmp_name'];
                        
                        if($ext =='jpeg' || $ext ='jpg')
                            {

                                $tmp=imagecreatefromjpeg(file_get_contents($_FILES['profielFoto']['tmp_name']), "".$id.".png");
                            }

                            else
                            {
                                // tijdelijke servernaam
                                $tmp=$_FILES['profielFoto']['tmp_name'];
                            }

?>
Gewijzigd op 30/05/2013 09:37:32 door Ralph van der Tang
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 23:36:58
 
B a s
Beheerder

B a s

30/05/2013 09:46:31
Quote Anchor link
Die error betekent dat je twee parameters gebruikt en er maar één moet gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tmp
=imagecreatefromjpeg(file_get_contents($_FILES['profielFoto']['tmp_name']), "".$id.".png");
?>


Dat zou moeten zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tmp
=imagecreatefromjpeg(file_get_contents($_FILES['profielFoto']['tmp_name']) . $id.".png");
?>


Maar om je vraag te beantwoorden. JPG to PNG kun je bereiken dmv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
imagepng(imagecreatefromstring(file_get_contents($_FILES['profielFoto']['tmp_name'])), $id . '.png');
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.