isset in query werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jac E

Jac E

22/04/2016 21:46:43
Quote Anchor link
$datum heeft standaard geen waarde in de database. Ik wil selecteren op alle waarden die "gevuld" zijn.
Onderstaande deel query werkt niet. Hoe kan ik isset gebruiken? Is dit de beste oplossing?
Standaard de $datum op "0" zetten is een oplossing maar dat lijkt mij meer geheugen te kosten dan leeg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
"SELECT * FROM `".$table."` WHERE if(isset($datum))"
Gewijzigd op 22/04/2016 21:51:12 door Jac E
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:16:00
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

22/04/2016 22:34:39
Quote Anchor link
Je kunt het beste werken met NULL ipv 0.
De datum is dan óf ingevuld óf NULL.

In de query doe je dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
SELECT
*
FROM
table
WHERE
datum IS NOT NULL
Gewijzigd op 22/04/2016 22:35:45 door Ramon van Dongen
 
Jac E

Jac E

23/04/2016 12:36:58
Quote Anchor link
Dank je Ramon, het werkt goed.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.