Jaartallen in sql-query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

George van Baasbank

George van Baasbank

24/12/2012 16:00:12
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

In bijgaande sql-query probeer ik de personen te selecteren die DIT jaar 25-jaar zijn getrouwd. Helaas geeft de query een lege string terug.
De syntax is dus wel goed maar wellicht de berekening niet.
Heeft iemand een suggestie?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
SELECT
        f.datec AS trouwdatum,
        mn.givn AS man_voornaam,
        mn.spfx AS man_tussenvoeg,
        mn.surn AS man_achternaam,
        vn.givn AS vrouw_voornaam,
        vn.spfx AS vrouw_tussenvoeg,
        vn.surn AS vrouw_achternaam
FROM
    ftphp__fam AS f
JOIN
       ftphp__indi_name AS mn
ON
      mn.iid = f.husb
JOIN
     ftphp__indi_name AS vn
ON
    vn.iid = f.wife
WHERE
    type = '*marr*' AND date("Y") - YEAR(datec) = 25
ORDER BY
       f.datec


George van Baasbank
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:33:39
 
Appel Taart

Appel Taart

24/12/2012 16:37:55
Quote Anchor link
Ha George,

Ik zie dat je op regel 20 de kolomen type en datec gebruikt maar niet aangeeft uit welke tabel deze kolommen komen. Misschien is dat de fout?
Wat bedoel je verder met, de query geeft een lege string terug? Kan je misschien laten zien hoe je de query in php uitvoert, mogelijk gaat het daar fout.

Succes ermee!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

24/12/2012 17:43:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
.....
WHERE
    f.type = '*marr*' AND YEAR(CURRENT_DATE()) - YEAR(f.datec) = 25
.....

date is een PHP functie of een datatype in mysql.
 
Ivo Breeden

Ivo Breeden

24/12/2012 22:36:48
Quote Anchor link
Enne 'kweet niet zeker maar bedoel je niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
... f.type like '%marr%' ...

Want wat jij vraagt is dat er in f.type precies "marr" moet staan, omsloten door asterisken. Maar ik denk dat de asterisken wildcards moeten voorstellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.