Jaartallen uit database lijstje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jb bl

jb bl

07/04/2008 13:26:00
Quote Anchor link
Ik heb een lastig vraagje, voor jullie misschien makkelijker.

Ik heb in een database allemaal datums staan.
Bijvoorbeeld:
04-04-2006
10-05-2007
18-09-2007
25-11-2007
14-01-2008
etc, etc, etc.

Ik wil een lijstje genereren met de jaartallen die voorkomen in de database.
Dus bij bovenstaande voorbeeld datums moet ik dus een lijstje krijgen met:
2006
2007
2008

- Alle jaartallen komen 1x voor.

Ik wilde het onderstaande doen, maar dat lukt niet, omdat bij onderstaande naar alle volledige datums wordt gekeken en niet alleen naar de jaartallen.

SELECT DISTINCT datum FROM test
 
PHP hulp

PHP hulp

17/05/2024 20:18:22
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/04/2008 13:33:00
Quote Anchor link
jij hebt strings in je DB staan waarvan jij hoopt/denkt dat het datum zijn.

Datum staan altijd in een yyyy-mm-dd formaat in de DB in een date/datetime veld

Kun je dan ophalen met iets als
SELECT DISTINCT(DATE_FORMAT(datum,"%Y")) FROM table
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

07/04/2008 13:47:00
Quote Anchor link
of SELECT DISTINCT(YEAR(datum)) FROM table
 
Jacco Engel

Jacco Engel

07/04/2008 13:54:00
Quote Anchor link
Heb je trouwens nog laatste woorden die we aan de Familie kunnen doorgeven want ik zie net dat frank wakker is
 
Jb bl

jb bl

07/04/2008 16:06:00
Quote Anchor link
Bedankt!

SELECT DISTINCT(YEAR(datum)) FROM table

Met bovenstaande code lukt het, alleen hoe kan ik nu de jaartallen zichtbaar maken op het scherm?

Ik heb nu het onderstaande, maar daarbij krijg ik de het jaartal niet op het scherm, omdat ik niet weet hoe ik het jaartal uit de variabele "datum" kan aanspreken.

$sql = "SELECT DISTINCT(YEAR(datum)) FROM artikelen ORDER BY datum DESC ";

$result = mysql_query($sql);
$number = mysql_numrows($result);
if (empty($result))
{
echo "FOUT";
}
else
{
for ($i=0; $i<$number; $i++)
{
$datum = mysql_result($result,$i,"datum");
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.